Ahojte, je mj jasne že je veľa príspevkov na túto tému, no chcem sa poradit hlavne s mamičkami co maju trosku narocnejsie / tvedohlavejsie deti..
Malá ma 20 mesiacov,cez den mame zrušene kojenie zhruba pd januára,a V noci obmedzené, na jedno max dva.. problém je,ze ked sa prisaje , už nechce pustiť a robí to tak napr od stvetej do šiestej.ak jej to vysvetľujem,snazim sa ju odpojit - hroozne reve no proste koniec sveta,bije ma , kričí..chcela som počkať s odstavenim kým jej nevyjdú očné zuby,no stále nic a mna to už začína dosť bolieť,pretoze ma začala hrýzť.. predpokladám ze z dôvodu že mám už menej mliecka..moja otazka je, či musím nahrádzať to nocne kojenie nejakou alternatívou? Potrebujú deti v tomto veku este papat v noci? Ked sa jej snazim ponuknut aspoň fľašku s vodou, vobec ju nechce,ani neochutna....mám počkať s odstavenim kym sa tie ocne zuby neobjavia? Cumlík nemame, a kedze je extra citlivá ,neviem či sa ju vobec bude dat nejak upokojiť,.Cez deň
papá veľmi dobre... ďakujem za vase skúsenosti
@sandrahi môžem skúsiť,no ona tu flasku ani do ruky nezoberie...a tak neviem, ci fakt moze byt este hladná ,alebo ma len takú silnú asociáciu s tým prsnikom..kym som ju nezačala odstavovat, tak sa bez problémov napila a otočila chrbtom,spala dalej .. teraz ked vie, že je to len a raz a ma to but na chvíľu,tak sa to dost zhoršilo...rano je nevyspata,teda všetci...
@henriett11 podla mna to nie je uz nejak o hlade, skor je tak naucena, ze ju to mozno nejak ukludnuje alebo neviem. za vyskusanie nedas nic vsak.
@henriett11 nie 20 mesacne dieta nepotrebuje v noci jest. je to iba o zvyku. Navyse, asi jej po tom dojceni v noci nejdes umyt zuby, takze neskor moze (nemusi) byt problem s kazivostou zubkov. Pokojne to nahrad vodou a potom aj to vypusti (ak nie su horucavy alebo nie je chora). Asi to nebude bez placu, ale po par dnoch si zvykne, ze v noci sa nepapa.
Naučená je len zvyk.
Ja som dcérku už od roku a 10mesiacov zo dňa na deň nedala mlieko ani večer ani cez deň ani v noci nepije nič.
Normálne cez je čo je navarené,pije len čistú vodu nič iné nechce.
Večer sa naveceria ,napije a spí do rána .
Mesiac je už úplne bez plienky.
Keby pila stále mlieko tak neviem neviem či by sa mi nepocikavala
@katkine_terapie a potrebujem dbať na to,aby som jej nahradila pocas dna mlieko mliečnymi vyrobkami? Ak ano v akom pomere, prosím? Lebo teda dost mi to odmieta...
@henriett11 moja nič mliečne nezje...zvykla jogurt ale už ani ten nechce.normalne klasický je to čo my .keď mám navareny segedín s knedľou zje to. Vývar polievky rôzne fazuľová,Struková atď.
Fašírky kašu kôprovu omáčku ...
@zuziiiii a teda bez následkov,hej? 😛😅 Nevidno ze by jej to chybalo?
@henriett11 nie vôbec nevidno ,dokonca odmieta .Syn minule jedol ovsené vločky s mliekom tak ju ponúkol ale nechcela ani piť mlieko z pohára nechce .
Ako som to zrušila tak nechce 😁
Ale bryndzové halušky zje 😁
Bude revat, lebo vie, ze povolis a das... So mnou rev (z trucu) nerobil nic... Najmensi tiez zavislak, jednoducho som nedala, reval 1 noc a druhu prespal celu... Akoze uspavanie bolo lahsie, lebo lezal nacucnuty a zaspal, teraz saskuje, lebo chce byt tak a tak... Nepotrebujes nahradzat nicim, ludia maju v noci spat a nie jest... A uz vobec nie sirupmi, dzusmi... Chybat jej nebude nic. Iba ty sa musis zatat a nepovolit
A každý večer pred spaním musí jedno jablko zjesť teraz má takú fázu dosť dlho už jablko denne aj dve tri zje
@henriett11 presne ako ti píše guiseppinka 😉
@henriett11 nauč ju na čistú vodu , moja dcérka len to vypije nič iné žiadne džúsy,osladené vody nič také .
Pýta si len vodu.
Ona je taká vodná myš 🐭😁 cez deň aj styri krát ide do kúpeľni ťahá za sebou svoju malú stoličku,zoberie kefku svoju a umýva si zuby v umývadle a pije vodu z vodovodu napusta do pohára a pije 😁
Sa smejeme na nej že tak často si umýva zuby 😁
Teraz sa jej to strašne ľúbi 🤩
Skús dať pohár s vodou na stôl a keď chce nech sa napije.my to tak máme má pohárik s vodou na stole a pije keď chce , keď už nemá príde a sama si vypýta že vodu vodu
Ona v noci uz dlho nepotrebuje papat a ani nepapa, len sa na prsniku upokojuje. Ma z teba cumel.
Moj syn po odstaveni pytal pit, v noci sme mali pri posteli flasu s vodou
Vodu mame pri posteli,aj v pohariku aj vo fľaške,odmeita oboje...ok, ja som mala hlavne obavy, ci nebude hladná...a este teda ze ako rozdhycham tie styri oxne zuby,ked nebude mať vlastne nic na upokojenie
@henriett11 ak už normálne všetko papá, tak netreba nijako špeci nahrádzať. Ak zje jogurt, tvaroh resp. mlieko/smotana pri príprave jedla (npr. prívarky), tak netreba, aby ešte pilo dieťa mlieko. Ako ponúknuť môžeš (mlieko, kakao, biela káva-melta), ale ak nebude chutiť nesil to. Ale naozaj ak nechce mlieko, daj makové rezance a vápniku dáš dietaťu ovela viac ako mliekom a mliecnymi vyrobkami. My sme s krpcom uplne bezmliecni (alergia/intolerancia) a vapnik nám nechýba. btw na zuby daj hryzatko a gelik. A neboj hladná urcite bez nocneho mlieka nebude 🙂
@henriett11 dvojročné dieťa nepotrebuje v noci ani kojenie, ani jedlo, ani cumlík. Náhrada je len z blata do kaluže a to určite nechceš. Dvojročné dieťa má v noci spať. Všetko, čo popisujes je len zvyk. Aj ukludnovanie tam veľkého dieťaťa kojenim, keď mu idú zuby je len o zvyku.
@katkine_terapie ďakujem za pomoc
keby si nejak ochutila tu vodu ovocnou stavou alebo ju vymenila za caj, to by nepomohlo? zacat davat normalne mlieko umele, to mi pride akoze zbytocne uz v tomto veku.