Tehotenstvo a dojčenie

21. okt 2023

Ahojte, akurát som sa dozvedela že som tehotná a dojčím. Môže sa dojčiť aj v tehotenstve? Ďakujem

bolarazjedna
21. okt 2023

Áno, to je len stará fáma, že tým ublížiš bábätku v brušku. Veľa žien koji az do narodenia druhého dieťaťa a potom pokračuje tandem - obe deti súčasne.
Možno ti ale časom príde nepohodlné, bolestivé, uvidíš, rozhodni sa ako to sama cítiš.

majlo1234
21. okt 2023

Zalezi mozno aj na tom, ako stare dieta. Mne napriklad na gynde povedali, ze mam prestat cim skor-stazovala som sa na unavu, ze vraj si dojcenim odoberam ziviny ci co. A to nemam stareho lekara, ale asi nejde najnovsie trendy v dojceni😂

nin12345
21. okt 2023

To treba naozaj podla mna dokladne zvazit... ak mas malicke babo no tak budis ale ak uz starsie tak ja osobne by som nedojcila. Dojcenie je velky energeticky vydaj pre organizmus aj vitaminov mineralov vsetkeho. Tehotenstvo je este vacsi vydaj. Navyse mne pri stimulacii bradaviek v tehotenstve tvrdlo brucho uz v pokrocilejsom stadiu :/

ivangeline
22. okt 2023

Ano...ale dlho nebudes. Mlieko odidde. Medzi 15 az 20tt. Ale ak dieta chce dudlovat..bude aj cele tehu.. a mozes aj tandem..

selena_luna
22. okt 2023

Mnohe baby pokracuju v dojceni, ale zalezi aj od tehotenstva - ja som mala zaciatky dost rizikove, brala som lieky. Umele hormony ale prechadzaju do mlieka, a nie je uplne super dopovat babo progesteronom. Takze aj pediatricka aj gynekologicka mi odporucili skoncit ( dcerka uz mala vyse roka) Gynekologicka este s dovedkom ze kojenie velmi vycerpava organizmus a tehotenstvo tiez. Takze ak tu bojujeme o nenarodene babatko, tak sa sustredme len nan.
Ak je ale vsetko v poriadku, nie si rizikova, tak mozes dojcit dalej.

panda21
22. okt 2023

Kojila som, dokým mi neodišlo mlieko. To malého odradilo tak prestal.. Koncom tehotenstva začal a potom sme ešte vyše roka pokračovali v tandeme.