Mám 20 mesačnú dcérku, a som v 4 mesiaci, chcela by s sa spýtať tých z vás ktoré ste alebo ste boli v rovnakej situácii 🙂 nebránim sa tandemovemu kojeniu keď sa druhý drobček narodí aj staršiu stále kojím (už len pred spánkom a v noci, pomimo naozaj veľmi výnimočne), avšak ostala som tehotná a áno ešte možno skoro na také úvahy ale obávam sa ako to bude keď pôjdem do pôrodnice. Aj som sa snažila už odstaviť úplne ale na to ešte nie je pripravená, po trochu ju viac "osamostatniť" ale to tiež odmieta, začala sa dokonca viac pýtať iba ku mne, zaspí poslednú dobu iba so mnou a to úplne v pohode zaspala aj s ocim, nemá problém zaspať sama i keď to občas trvá dlhšie ale vie, apod... nemám s dojčením problém aj s dvoj ak by malo k tomu prísť, tehotenstvo zatiaľ bez problémov, naozaj len ma straší a stresuje myšlienka ako to spraviť /zvládne(me) keď k tomu raz príde. I keď si vravím že som začala len 4 mesiac ešte tam je nejaký čas a všetko sa môže zmeniť, len ma asi zaujíma ako ste "prestávku" v pôrodnici/pôrodnicu s mladším dieťaťom riešili zvládli vy
Ďakujem
Odchod do porodnice bude idealna prilezitost na uplne odstavenie. Teda, ak to mas v plane. Za 5 mesiacov sa ale este vela veci zmeni urcite.
Načo riešiš to čo bude za 5 mesiacov? Jednoducho ju odstav a máš. Revat bude jednu dve noci a odnauci sa
Bude mat 2 roky. Najskor bude super,ked ju pripravis na to,ze nebudes doma,pride babo a moze ti s nim pomahat... a na dojcenie mozno aj zabudne..U mojich to bolo po par dnoch priam zahanbujuce,ked som sa spytala,ci nechcu si cucnut.. :D :D Rozdiel medzi detmi 13m a 18m.
Môžem ti povedať že ja som síce už nekojila ale riešila som to rovnako ako ty lebo malý bol na mňa dosť naviazaný, plus mal zdravotné problémy od narodenia, o to viac. Ja som z toho mala hrôzu ako to zvládne. Ešte som aj bola o deň dlhšie ako som mala byť v pôrodnici a čuduj sa, zvládoli to s otcom výborne. Každý deň vysmiate fotky z výletov mi chodili, muž sa snažil ho cez deň ,,uštvat,, aby večer odkvacol a to sa mu aj darilo 🙏 cez deň počas videohovorov bolo maminka pod domov ale žiadny plač. Chcem ti tým len povedať, že my mamy to prežívame asi ťažšie ako deti, chvalabohu za to 😄 tak dúfam, že aj vy to budete mať podobne...
Myslím, že keď už pride na pôrod tak to bude v pohode, budeš mať doma už dvojročnicu. Dievčatá sú šikovné, rozumné.. Ja môžem rodit teraz každým dňom a mám 20 mesačného chlapca, ktorý nerozumie aj keby mu akokolvek vysvetľujem že idem do nemocnice a za pár dni sa vrátim, tak to nepochopí . Tiež je kojený pri zaspávaní ale toho sa neobávam čo bude ked odidem, lebo si myslím, že pri otcovi si na to nespomenie. Skôr ma trápi ta trpezlivosť ktorú majú iba matky a môj malý to tu bude musieť prežiť s tatkom 😅 nuž ale čo už..
Ďakujem 🙂
Hlavne sa nestresuj uz teraz. Ona to zvladne uplne v pohode tie dni co budes prec. Mozno sa aj sama odstavi. Treba ju na to pripravit,ze pojdes pre babatko a ona bude s tatom sama, ale coskoro sa vratis. Vacsie deti si vacsinou vyzaduju prso iba ked vidia mamu, inak im to nechyba. Vedia,ze nikto iny nema, tak su v pohode. Zvladnu v pohode aj skolku a potom ked dojdu domov, tak si cucnu.