Tabletka PO počas dojčenia

basska23
17. nov 2019

Prosim len žiadne uražky a blbé komentáre.Toto sa môže stať každému.
S priatelom sme včera večer mali sex.Som 2 mesiace po sekcii.Použili sme prezervatív a ten samozrejme ostal vo mne aj s obsahom.Menstruaciu som ešte nemala a plne dojčím.Teraz mam pred sebou tabletku Escapelle a neviem čo robiť.Či ju užiť alebo nie a zrazu zistim ze som tehotna...Bojim sa že ta tabletka môže ubližiť dcérke.

veronikaszabova
17. nov 2019

@basska23 staci si pozriet uz zalozene duskusie, ci poradnu

sara07
17. nov 2019

v návode máš čo písané

basska23
autor
17. nov 2019

@veronikaszabova čitala som nebalo by sa nič stať babatku ale našla dom tam dva prispevku kde sa maminkam deticky zacali dusit.
@sara07 v navide je pisane že sa do mlieka dostane len mininum toho.Ale strach mam obrovský

didaa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janinah
17. nov 2019

nebrala by som ju,ani keby som hned mala čakať trojčatá,je to chemická bomba a nemáte predstavu,čo všetko môže narobiť v maličkom organizme,a to všetko sa môže prejaviť aj po rokoch...čo ked vášmu dieťaťu práve takto privodíte napr. neplodnosť v dospelosti či poruchu pečene...rozmýšľajte,či je väčšie zlo toto čo píšem alebo príp. ďalšie dieťa /nebola by st eprvá ani posledná,čo stihne dve deti do roka,dá sa to zvládnuť/

vinejka6
17. nov 2019

A musíte kojiť? Myslím to tak, že či nemôžete dat dajme tomu 24hod. Umelé mliečko. Ze vezmete tabletku a 24hod nebudete preistotu kojiť a dáte UM.

vinejka6
17. nov 2019

A keď sa na druhé bábo takto skoro necítite, tak si určite vezmi tabletku po. Vám sa narodí, vy budete vychovávať takto dve malé deti a nie pani čo komentovala predomnou

sara07
17. nov 2019

@basska23 skus zavolat na gyn pohotovost vo vašom meste, hádam poradia odborne alebo si nájdi lekaren čo ma pohotovost a tam zavolaj, odbornikovi
ale ked napr 24 hod nebudeš dojčit tak riziko znižiš

3petka
17. nov 2019

Daj si tabletku a nedojči deň. Tak ako píšu baby vyššie. Podľa mna je omnoho väčšie riziko to že si po sekcií a bola by si hneď tehotná. Jazva sa musí zahojiť. A nie riskovať.

basska23
autor
17. nov 2019

Tak baby volala som na gyndu-pohotovost povedala som im čo je vo veci.Tabletku som užila mam sledovať malú.Zatial je ok.A UM mi nechce.Uz som skušala ked som chcela nechať malu u našich.Lekar z pohotovosti čo som s nim telefonovala povedal že vo väčšine pripadov to na babatko nemá skoro žiadny vplyv ale mam ju preistotu sledovat a pozorovať zmeny.

janinah
17. nov 2019

@basska23 to je smiešne,ako spozoruješ zmeny na vnút. orgánoch,v horm,systéme....ja by som sa opýtala,či by tú tbl odporučal s kludným svedomím svojej manželke....