Syndróm belavej bradavky

jasmine2341990
9. jan 2020

Dobry den. Chcela by som sa s vami poradit.
Mam 4tyzdnove babatko a malinka papa len materske mlieko.
Nazaciatku ma dojcenie velmi bolelo, ale ako druhorodicka viem, ze je to bezne.
Avsak teraz asi tyzden ma dojcenie z jedneho prsnika neskutocne boli, ale tak inak - pichlavo. Bradavka je po kojeni belava a boli na dotyk aj ked uz babatko nie je prisate.
Viete mi prosim s tym nejako poradit?
Kojit chcem, ale bolest je vyrazna a v porovani s druhou bradavkou viem, ze to tak byt nema.

Dakujem za odpoved 🙂

janas17
9. jan 2020

@jasmine2341990 ja si myslím že to môže byt pravdepodobne mykoza, kedysi keď som kojila mi na takéto niečo dala laktačná poradkyňa mastičku, v ktorej bola aj atb aj antimykoticka zložka a pomáhalo to výborne - park krát som natrela a problém bol vyriešený. Nemala tuším nejaký špeciálny názov, mám pocit že ju volali kombinovaná masť na bradavky (alebo tak nejako). Skús pripadne skontaktovať nejakú laktačnu v tvojom okoli, určitému de presne vedieť o čo ide.

miadi
10. jan 2020

Hej znie to ako mykoza. Mne na to zabral Aj lanolin.

jasmine2341990
autor
10. jan 2020

@janas17 dakujem, urcite vyskusam 🙂
Mykoza by ma nikdy hadam ani nenapdla 🙈

veronikadomanova
10. jan 2020

@jasmine2341990 zavolaj si laktačnu poradkyňu,hlavný problém bude zrejme v prisatí...to pichanie môže byť naozaj kvasinky,ale na to si kúp radšej gencianku,lanolin vie toto zhoršiť,keďže je to živná pôda pre kvasinky...tá biela bradavka je vazospazmus a je následkom zlého prisatia,kým si zavoláš laktačnu tak prvá pomoc je že hneď po kojenie si fukni teplý vzduch do ruky a tu priloz na bradavku