Synček má 8 mesiacov a odmieta moje mlieko

20. aug 2023

Mamky poradte mi prosím vás, som zúfalá. Synček ma 8 mesiacov a ráno úplne odmieta moje mlieko. Tak sme začali davat ráno kasu s mojim mliekom. Okolo 10tej ovocie. Obed medzi 12.00-12.30. Potom najbližšie vypije cca 80 ml mlieka. Večer znova kasa cca 200g. V noci ešte pije mlieko cca 50ml ako kedy. Za cely deň mi vypije len 40 ml vody. Viac do neho nedostanem nijako. Myslite, že robím niečo zle? Ako mám docieliť aby viac pil, či už vody alebo mlieka?

peter0123
20. aug 2023

Moja mala 8,5mes keď začala odmietať akékoľvek mlieko, pediater sa vyjadril asi v Tom zmysle, že sa jej prechodne zhnusilo mlieko. To prechodné trvá cez desaťročie. Vraj kým dieťa priberá napreduje nie je sa čoho báť. Jedlo s obsahom mlieka , ovocie a zeleninu jedla, nikdy nebola velký jedák. Na vodu mala pohár , so sosákom, pravidelne som jej ponúkalá aspoň za hlt

nikpa
20. aug 2023

Syn takto začal doslova z večera do rána odmietat chvílu po roku a odvtedy mlieko nepije, žiadne. Má 5 rokov.

drake122
20. aug 2023

Keď to nechce v tom veku už netreba nútiť. Nie je to elixír života😂

heln
20. aug 2023

to bud rada, ze doteraz ti pil, moj odmietal ovela skor a musela som ho prikrmovat. ked nevypil moje odsate z flase, tak som to vzdala.
tiez ked mal okolo 8 mesiacov tak viac odmietaj aj um, ranne vobec nevypil.
nahradzuj davku mlieka nejakou inou potravinou, zaved biely jogurt (nie smotanovy), alebo nove jedla.
ber to ako pozitivum, nebude zavisly od dojcenia a nebudes mat problem s odstavenim.

autor
20. aug 2023

Dakujem vám za rady a vlastne skúsenosti. Pozistujem, čím môžem mlieko úplne nahradiť a začnem to meniť pomaličky. Verím, že bude napredovať, priberať a teda asi už prejdeme na stravu.