Zdravim,potrebovala by som poradiť. Synček má dva a pol týždna,máme problém s dojčením,mliečka moc nemám,niekedy je potreba ho dokrmit ale bolieva ho z umelého mlieka bruško,tak sa snažím mu to dávať čo najmenej. Keď dojčím tak si vypije úplne minimum lebo hneď u prsa zaspí. Skúšam všeličo,šteklit ho na ušku,na krku,zobudzam ho ako sa dá ale jednoducho nič nepomáha. Keď ho dám od prsa prec,spí asi pol hodinu niekedy ani to nie a pýta si zase,strašne kričí lebo je hladný. Nezvladam takto fungovať hlavne v noci. Vedeli by ste mi poradiť niečo? Ďakujem
@andrea014 keď sa ti nerozbehne mlieko, netráp jeho ani seba, ak sa ti nebude dat dostatočne nakojit skus zmeniť UM, treba nájsť také z ktorého ho nebude bolieť bruško. Časom bude chcieť jest viac a viac, keď máš málo mlieka, bude hladný, nervózny a bude sa často budiť. Ja som takto fungovala asi 4 mesiace, malý mi bol nonstop zavesený na prsníku, každú pol hodinu sa budil a plakal lebo bol hladný. Keď som mu začala dávať UM, konečne bol spokojný a všetci sme sa po mesiacoch vyspali.
@andrea014 ako keby som pisala o sebe. Na prsniku den i noc. Dokopy nic nezjedla, malo priberala, nervozna, uplakana ona i ja. Mlieko sa nerozbehlo tak som prikrmovala Nutrilonom. Nakoniec len UM. Babo sa ukludnilo, zacala pekne priberat a aj nastal rezim. Podla toho kedy bude pytat papat som si mohla nastavit hodinky
@fiafia presne aj mne tak schudol,lekárka mi kázala dávať mu obidva prsníky lenže keď on tam zaspí tak ťažko mu ich dam. Keď ho dokrmujem fľašku si krásne vypije lenže za hodinu prídu muky,než sa vykaka to je strašne. Aké mliečko dávaš? Ja Sunar ale ten mu teda nesedí,chcela by som skúsiť HiPP ževraj je dobre.
@andrea014 davali sme Nutrilon, stale. Mala mala tiez problemy po jedeni plakala aj pol hodinu. Davali sme probiotika Probio fix baby a brusko som natierala pupikom. Chcela som zmenit mlieko ale dokina ma prehovorila nech este vydrzim a mala pravdu. Upravilo sa to, bolesti prešli a Nutrilon pila do troch rokov 😊
Nuž ak máš malo mliecka a chudne tak nájsť take UM s ktorého ho bruško bolieť nebude...
Ja som mala mlieka ako Donna krava nenormálne veľa ale nemohla som kokot brala som lieky na tlak problému sme mali s UM nakoniec keď mal syn 3 týždne predpísala nám dr Nutrilon pro komfort priberal kolíky bolesti pominuli a všetko bolo v pohode...
Takže nájsť to správne UM keď máš málo mliecka .....
Skus si odsavat mlieko. Zvysis tak produkciu a aj mu ho potom das z flasky namiesto umeleho. My sme tak fungovali prvy mesiac, ale potom som uz len odsavala, ale u nas bolo biac problemov.
Tak sme od včera prešli na HiPP a neviem za akú dobu sa zistí či mu sedí alebo nie,ale teda od pol 3 ráno sme hore a malý plače a naťahuje sa stále,boli ho bruško a je nervózny. Neviem či tak hneď to môže byť z toho mliečka ale myslela som že nám sadne 😔
@andrea014 asi by som na tvojom mieste hľadala laktacnu poradkyňu, a hlavne ty musíš byť v pohode. Snaž sa hodne piť tekutín aby sa ti malo scoho tvoriť mliečko. Držím päste ono to chce len čas a systém 😘