Ahojte, syn ma 2 mesiace, posledný týždeň sa začal po čase počas kojenia odťahovať a plakať a už sa nechce prisať. Čím to môže byt? Je to dosť náročné ho nakŕmiť…doteraz to bolo fajn
jedálniček si náhodou nezmenila? že by ho brucho bolelo po jedle, napr. aj z laktozy môže
Menštruácia?
Znížený tok?
Nevhodná poloha?
Dcera to tak mala. A bola to laktozova intolerancia, bolelo ju brusko z mojho mlieka. Davala som kej Coliprev pred kazdym kojenim a stalo sa z nej usmievave babatko. Po 4.mesiaci to preslo.
Male babatka totizto maju malo enzymu laktazy, ktora stiepy laktozu. Ten sa im zacne tvorit az okolo 4.mesiaca.Casto sa to zamiena aj s kolikami.
Negrcka a prejedeny nie je?
Neprikladas ho už pričasto?
@skodulienka ďakujem vyskúšame
@darius_a práveže iba keď plače že viem že je hladný cca každé 2-3 hodiny
@darius_a aj mne napadlo že mám znížený tok, keďže zo začiatku pekne papa a až po čase sa odtiahne, neviem ale ako ho zlepšiť..
@danielahamar stále jem to iste ako som jedla
Slabý alebo silný tok mlieka
@skodulienka moj bkm, ale tiež to začalo najskor s laktózou
@danielahamar dcéra ma 4 roky a uz jej nic nie je. Ako sa jej zacal tvorit sam ten enzym, v 4 alebo 5 mesiaci, tak uz ani kvapky nepotrebovala.
@skodulienka môj má 2 a abkm stále, dokonca aj 16r. ten mal len laktozu, ked bol menší a teraz už nemôže mlieko vôbec a dokonca mu zistili aj HIT
Laktacny strajk/kriza, pozri na nete. Uplne bezne okolo 3m, kedy sa tvorba mlieka ustaluje. Treba podporit tvorbu mlieka.
@blumie prosím vás ako podporím tvorbu? Myslite senovkou a benediktom?
Mali sme to rovnake,zacalo to hned po sestonedeli. Mala som hrozne vykyvy, dva tri dni bolo mlieka az vela a potom znova dva dni slaby tok mlieka. Boli sme u laktacnej a dala mi radu kojit len v spanku-vtedy sa dieta chyti a normalne papa- takze skus na par dni davat mliecko len ked bude zaspavat alebo sa prebudzat. No lenze moja si na to tak zvykla ze uz sa nikdy nechcela kojit len tak ale vzdy len pred spanim alebo po spanku. Teraz ma uz vyse roka a este ju kojim a vzdy len pred spanim a v noci🙈 inak uzivala som aj senovku ale to bol placebo,proste tie prsia sa potom naliali aj bez tej senovky. Skusala som aj ricinus tie homeo a ucinok rovnaky. Prsia sa mi naliali aj bez toho a dokonca som mala pocit ze ked som si to par krat dala tak bola ta tvorba viac znizena. Moja rada je kojit na par dni v spanku a uvidis ci ti to vobec bude tolerovat.
Ahoj, isto to bude mozno malo alebo prilis vela mliecka tak ako baby hovoria, ale skor menej...
Ja ked toto zacalo, asi kazda si tym presla a bud to zvladnes a budete sa kojit alebo nakoniec skoncis s kojeniˇ... ja ked to zacalo vyuzivala som jedno velke balenie senovky a aj benedikta + laktil z lekarne, ten mi velmi pomohol. No a vela prikladat, ale mozes si pomoct aj nachvilu odsavackou, ze si budes napr po kojeni este odsavat co tam zvysilo a takto sa ti zapar dni zvysi mliecko a bude dobre, ale musis kojit aj v noci, vtedy sa najlepsie tvori a mozes si tym pekne navysit tvorbu. A ak ti protestuje pit bdely, skus ho kojit v polospanku, pred zaspanim a pri zobudzani, popripadne skus kojit po stojacky alebo v nosici. Zvladnes to a drzim palce
Ano, pripadne vela tekutin sa odporuca, niektori aj tmave nealko pivo, vineu, rascovu polievku. Ja ked sme mali krizu som skusila vsetko doradu ale neviem co zafungovalo. Mam aj homeopatika na podporu laktacie Ricinus Communis. Krizu sme prekonali a uz 5m uspesne dojcim 🙂 a zaklad je samozrejme prikladat podla potrieb dietata.
A presne ako pise kocka nado mnou, ak je placu vela tak dojcit v polospanku tesne pred zobudenim ak si vies odsledovat. U nas tiez fungovalo, ked manzel mohol pomoct a ukludnil a potom mi dieta dal uz na dojcenie (samozrejme nie kazdy ma taky luxus ze manzel moze robit z domu, takze to len ako priklad).
nevhodna poloha, boli ho buško.Može to byt čokolvek. Stava sa mu to aj kde pije čaj, vodu?
@essenceee nedávam mu čaj ani vodu, len dojčím
Mne take maly tiez robil par x, teraz ma ale uz 5.5 mes teraz sa tak rozculoval napriklad po ockovani, ze bol nepokojny a asi aj mal nechutenstvo a 2 dni mu nechutilo az tak papat, a predtym ked bol maličký mal cca mesiac, ja som bola v tom, ze asi nemam mlieko, ale on bol praveze prejedený (priberal vyše kila mesacne) ... takze je tam asi viac moznosti... moze ho napr boliet brusko (ak kope nozickami, je nepokojny)...