Maly ma 8 mesiacov a papame desiatu a obed ako prikrm. Mozno aj preto odmieta cez den prsnik lebo je napapany z prikrmu. Ja mam ale vela mlieka a nerada by som o neho prisla tak som rozmyslala nad odsavackou lebo chcem mu uz zacat robit na veceru kasu tak by som mu ju pripravila z mojho mliecka. Odstriekat si sama neviem takze jedine odsavacka. Boli to s odsavackou? A aka je dobra viete mi prosim poradit? Dakujem.
Neboli, ja odporucam elektricku, aj ked niektore maminy si nevedia vynachvalit rucnu, mne z nej sla odpadnut ruka. Ja som mala elektricku avent. U nas sa odsavacka ale celkovo velmi neosvedcila, pre mna je najlepsia odsavacka mala, tak ja som ju len zriedka pouzivala.
@anjelik87 - odsavanie je o zvyku. Najprv to bude cudne, neskor si prsnik zvykne, ak to budes robit pravidelne, pojde to lahucko.
Ahoj, ja by som sa skor posnazila, aby bol cez den hladny, kolko mu davas prikrmu? dva krat som pochopila, tak by mohol na ranajky , olovrant a veceru tvoje mliecko, popripade ho najprc nadojci a potom daj prikrm, ono sa to vola prikrm, lebo dolna dojcenie, nie nahradza, a samozrejme, mozes si odsavat a robit mu z toho mliecne prikrmy
Osobne odporucam medelu manualnu s takym piestom,ktory vytahujes a tym odsavas. Mne inou odsavat neslo a ma aj velmi prijatelnu cenu.
podla mna je kasa v 8m skoro. Ked menej pije, tvorba postupne klesne. Skus ponuknut mlieko miesto caju, lebo inak si neviem vysvetlit ze nechce cez den prsnik. Ja som pouzila len raz odsavacku, ale rucne mi to prislo setrnejsie.
Mala som medelu rucnu ale ostala som verna avent elektrickej odsavacke, velmi rychlo a krasne odsajem naraz aj 2dcl za 15 minut. Pri rucnej som sa namakala az ma boleli ruky a za polhodinu odsavania bolo mlieka ledva 80ml. Odporucam jednoznacne avent elektricku akurat ze je dost draha a ty nemusis odsavat a maly je uz dost velky. Na tvojom mieste asi by som skusila viac ho prikladat a ak nechce tak 1x denne odsat na vecerny prikrm hoc aj manualnou.
@patkobo sice hlupost kasa ako prva, ale evidentne kazda mame ine zdroje info 🙂 Ja som dojcila 16m, maly bol valibuk a kasu som davala az od 9m. Jasne, ze kasa z MM je lepsia ako polotovary, ale tu neriesi problem ze je hladny, ale ze nechce prsnik a s kasou to lahko moze viest k odstaveniu.
Ahoj,ja mam rucnu odsavacku Medelu a som spokojna🙂🙂
@anjelik87 kedy vlastne pije z prsnika? Ked pises, ze ma na desiatu a obed prikrm, teda asi rano a potom az olovrant...ale to len tipujem. A to mi pride malo, ked vodu inak neprijima (ak nepocitam prikrm).
A prikrmy?...obed zelenina, neskor aj maso po 6m, hoci ja som zacala po trosicku po 5m
ovocie desiata alebo olovrant, dalsi prikrm olovrant alebo desiata (napr. jogurt po 9m), potom vecera a nakoniec ranajky
A casovo... ked uz dietatu mlieko nestaci, to je u kazdeho individualne, aj aky papkac to je...niet sa kam ponahlat, do roka je casu dost 🙂
@anjelik87 ja som obe deti krmila odsavanym mlieckom..........neboli to, je to v pohode, akurat to zabera extra cas, ale co neurobis pre svoje dieta. A aku vybrat?? Na trhu je ich velmi vela, treba ist do sdravotnicky potrieb a pozriet sa na to co maju. Su rucne odsavacky, elektricke.....ja som mala napr. rucnu a nebol s tym problem. A uz sa sama rozhodnes ci chces nejaku "znackovu" ale to nie je podstatne, ci je znackova.....vely zdaru pri odsavani mliecka