Mate niekto skusenost s liecbou svrabu ak dojcite? Dakujem
Prosim ta, sirova mast zarobena v lekarni je len na predpis? Dakujem 🙂
Nie, bez predpisu. Som z Ba, ja som len zavolala do lekarne a ze zarobia mi ju a poobede mozem pre to dojst. Este sa ma pytali, ci chcem slabsiu alebo silnejsiu a dala som slabsiu.
Ja som pravdupovediac ani neverila, ze mam svrab len ma strasne svrbelo a po doktoroch som behala a ani ti nic. Nasla som tento navod na webe a ze ved za to uz nic nedam. Sokovalo ma, ze uz druhy den super. Smrdela som katastrofalne a ani nevytiahla paty z domu a uprimne, na 4.den som strhla to bavlnene oblecenie zo seba a rovno vsetko zahodila a nic mi nebolo vsetko svrbenie proste zmizlo ako smahom carovneho prutika. Rozplakala som sa od stastia. Uz roky mam klud a ako vravim, mhd uz nechcem kvoli tomuto ani vidiet...
No ako keby som o sebe citala, tiez nemyslim, ze to je zvrab, ale asi to skusim 🙂 dakujem moc za radu 🙂
@betka233 vylucovacia metoda a v spolupraci s lekarmi. Ja som nikde inde v cudzom prostredi nesedavala a som dost pedantna na hygienu, nie som alergik, ani chorlava nebyvam...
Ak si sledovala spravy pocas 1.roka pandemie pamatam si, ze vyhlasovali, ze zvysili hygienu v Ba mhd tak, ze uz budu cistit autobusy raz za mesiac.
Pred 3 rokmi som to riskla a sla z prace mhd tyzden pred svadbou...maly neklimatizovany bus v juni, horko, vzadu prostitutka s pasakom, vpredu podnapity agresivny pan, v strede trojica mladych ludi, stala som tam a co nevidim, hlavy zavsivene. Pratala som sa kade lahsie a to bol moj posledny pokus. Inak som predtym cely zivot jazdila iba v mhd.
Ahoj, ja som sa s rym kedtsi potrapila...chytila som to v mhd.
V lekarni si nechaj zarobit sírovú mast a 3 dni sa tym uplne cela (okrem tvare a vlasov) natieraj.
Nesmies sa osprchovat ale iba domastit kazdy den (ano, aj na miestach kde svrab nie je, proste cela).
Nasledne az na 4.den sa osprchujes, vsetky obliecky a svoje veci vyhod alebo vyper na najdlhsom programe, najmenej 60C s dezinfekcnou avivazou (maju DM ich znacku) a potom prezehlit.
Matrace a periny bud vyprat alebo poriadne vystriekat sanytol sprejom (kvetinkovy aj dobre vonia) a nechat vyvetrat.
K babatku co najmensi kontakt, prenasaju sa totiz, na tie dni by som sa odsavala a prikrm. Ak s tebou spava manzel, heho veci vydezinfikuj tak isto.
Mne to po 3 dnoch krasne preslo a odvtedy uplny pokoj, s mhd uz nejazdim.