Ahojte maminy ..ani nejdem vlastne sa pýtať radu skôr sa asi len upokojiť?..mala ma 4tyzdne ...občas sa stane ze vygrcne sem tam mliecko ..včera sa nám to stalo ze som ju dala odgrgnut no dosť so sebou naraba tak jej iecko hocikedy vyjde aj po,hodinke.. väčšinou je na vyvýšenom vankusiku ..no včera som ju dala na rovno keďže som ju prezliekala a dosť jej vyslo bola na rovno a začala sa mi dusiť..dala som ju,na bok no uz bola červená ani nedýchala tak som ju prevrátila a nadýchla sa hneď začala plakat..prosím vás ze sa to stalo aj vašim detičkam..?nemáme problém z refluxom no ona mi dosť popije tak jej občas vráti no ja mam nenormálny blok po včerajšku..som orvorodicka a každú chvíľu sa bojím ze sa to zopakuje ..
Náš syn sa pravidelne dusil lebo chcel rýchlo všetko vypiť resp. potom zjesť. Tiež sme sa báli, vždy len treba rýchlo zareagovať. Náš malý má 2,5 roka a stále ho sledujem keď papá a pije.
davas ju na ten vankusik na chrabtik? daj ju na rovne, ale na bok..ked si vygrcne stecie to po lici na plachtu, nech to ma kam odtiect a nevracia sa to dnu...a zaobstaraj si monitor dychu..
Ale aj do takej miery ze až nedychalo vám dieťatko ?ona červená bola chúďatko som videla ako trasie rukami ako sa chce nadýchnuť ...až potom po prevráteni zacala plakat a uz bolo dobre ...len ja neviem ..boze asi som iná ale ja po včerajšku čo som toto zažila mam pocit ze uz nezaspím,a budem len nonstop ju sledovať...totálny blok mam po včerajšku...
Dakujem vám🙂))Monitor dychu mame ja len sa pýtam ci aj ostatné takéto niečo uz zažili..Asi sa len potrebujem "upokojiť "ze sa to nestalo len môjmu...
no...stava a to, nas sa nalogal vody pri kupani, on bol cerveny, ja zelena, manzel zlty🙈 aj po rokoch od nehody mi je pri tej spomienke zle😖
s týmto sme si prešli pri jednej dcére... bola som z toho poriadne mimo... bola u nas aj záchranka - dieťa sa v noci dusilo z ničoho nič.... Bol to reflux. Po roku už žiaden problém nebol...
Mojmu raz pri placi nejako zabehlo a tiez mu akoby vyrazilo dych, vypliestal oci, ze co sa deje. Buchanim po chrbatiku som ho zase restartovala.
Mne sa syn takmer udusil ako vacsi, dodnes reagujem na ten specificky zvuk, nastuduj si prvu pomoc pri duseni, su rozne manevre podla veku deticiek a neboj vyrastie z toho, len ty sa budes este chvilku bat😊
Syn mal 15 dni, ked som ho vecer ulozila do postieky. Asi po 30 min som pocula alarm monitoru dychu a nasla ho, ako nedycha. Absolutne nereagoval, ale podarilo sa mi ho rozdychat a prebrat. Najhorsie 3 min mojho zivota.
Potom som sa ho bala pustit z oci. Bala som sa kocikovat, kazdu cvilku som zastala a kontrolovala ci dycha. Kupili sme mu aj monitor dychu, co sa pripina priamo na plienku...
Trvalo mi dost dlho kym som ho prestala v kuse kontrolovat.
Nas zacal chrcat po jednom grckani. Vybrala som ho z kolisky, dala na ruku dolu tvarou a buchala medzi lopatkami. Neviem ci sa naozaj dusil ale zacal plakat a tak som prestala. Bola som z toho absolutne vyklepana... triasla som sa ako osika a nekontrolovatelne som plakala. Muz sa viac bal o mna ako o babatko.
Po tomto sme ho 2 tyzdne sledovali cely den a noc, sme sa pri nom striedali. A pritom sme mali monitor dychu a boli sme tiez na kurze prvej pomoci. Casom sme sa ukludnili ale aj traz ked ma uz 15 mesiacov mu kazdy vecer, ked idem spat, dam ruku na brusko, aby som citila ci dycha.
Neboj, takyto priserny strach ma kazda mama. Casom sa naucis s tym zit. Ak ta to bude matat aj po 2 tyzdnoch, radsej sa s niekym porozpravaj aby sa ti to neprenieslo do nejakej uzkosti.
Dcéra mala reflux ale teda jej to išlo až nosom a raz sa mi tak dusila tiež bola až fialová ani dýchať nič zrovna mi bolo zle a ani som nespala 🤦...a vymenili sme mliečko za AR ...(nebola kojenia)a svätý pokoj stalo sa že ešte vygrcla ale teda už dosť málo a teraz má 13mesiacov a ustúpilo to úplne stane sa občas že grcne ale to keď veľa hopka alebo tak 😉všetci mi len hovorili že neboj to prejde časom musíš vydržať ...
Mne sa dcerka obcas dusi pri dojceni. A tiez vraj nema reflux. Parkrat jej zabehlo tak, ze mala dost problem sa nadychnut. Nastuduj si ako podat prvu pomoc v takych situaciach, ked som ju tak schytila a pobuchala poo chrbatiku, hned sa rozkaslala a uz dychala. Dojcim teraz poleziacky, posediacky jej vzdy zabehne, poleziacky len obcas. A potom ju dlhsie drzim vo vyvysenej polohe, aj pred spanim radsej. Je pravda, ze ked mala asi mesiac, vtedy bol s tym najvacsi problem a darmo odgrgla, darmo sa vyvrackala, casto som ju nasla v postielke pogrckanu zase. Tiez som bola vtedy z toho strasne vyklepana, ale zacala som byt opatrnejsia, nosila ju castejsie vo vyvysenej polohe a zlepsilo sa to. A teraz ma dva mesiace, mam pocit, ze sa naucila lepsie jest, aj travenie si zvyklo a zabehne jej fakt malokedy, vacsinou ked je vynervovana a hltavo pije. Aj si skus nastudovat prisatie spravne, aby mliecko slo lahsie a nehltalo babatko vela vzduchu pri jedeni. Mne pomohlo davat aj castejsie, aby nezjedla taky velky objem mliecka naraz. Je to sice pre matku narocnejsie, ale aj brusko si postupne zvyklo, aj ona nejedla tak hltavo, ked bola uplne vyhladnuta.
Baby ste zlaté moc vam ďakujem!!!. Dúfam že nás všetky takéto veci budú obchádzať ale tak predsa niesme jedine co sa takto stalo ..
Pýtam sa kamošiek či aj im sa to uz stalo z detičkami no väčšinou ouuuu nie moj/a sa nedusi moj/a hltavo nepije.moj/a negrca...viem ze toto sa stane určite no či až do takej miery ze sa až takto dusili