Strava počas dojčenia

newmoomy
10. jún 2021

Ahojte, nejaké rady na jedlaníček dojčiacej matky ? Na nete je toho písaného xyz a človek sa nevie z toho vysomáriť.
(Otázka odveci- čo pomohlo na soplik u 1 mes dieťaťa ? Odsávať nejde) ďakujem ❤️

777januska777
10. jún 2021

Skúšaj všetko a uvidíš postupne reakciu dieťaťa. Ja som jedla aj kapustu aj citrusy a žiadna reakcia.
Preco nejde odsavat? My sme odsavali (pred odsavanim som mu do nosa kvapla mlieko) a potom sme používali nasivin od narodenia. Plus chodiť veľa na čerstvý vzduch a veľa vetrať.

newmoomy
autor
10. jún 2021

@777januska777 neviem ani aké kvapky sú dobre ale ďakujem už za radu.. o tom mlieku kvapnut do nosa som čítala tak vyskúšam.. ďakujem

sona96
10. jún 2021

@newmoomy my sme kvapkali morskú vodu. Tak nám odporúčala lekárka. A s tou stravou musíš len sama vyskúšať. Niektoré ženy ti povedia, že jedli všetko a niektoré (ako napr. ja) sme mali veľmi dlhý a veľmi konkrétny zoznam jedál, z ktorých bábätko bolelo bruško, alebo sa vyhadzalo.

s_a
10. jún 2021

Kým bábätku neteču sopliky tak určite neodsavat.. ja som len vytrela vatovou tyčinkou namočenej v morskej vode

jazula
10. jún 2021

S noštekom máme aj my dosť problém...pomáha Nasivin soft (trochu) a hlavne zvlhčovať kvapkami s morskou vodou (v takom balíčku čo som dostala v pôrodnici bola super vzorka, používam doteraz) a také zvlhčené hlieny odsať. A ešte vešiam kde kade po izbe na noc mokré uteráky na zvlhčenie vzduchu.

jazula
10. jún 2021

@s_a Presne to nám odporúčala pediatrička, ale keď malá má také hlboké lepkavé šušníky, že chúďatko až chrčí občas a nevie spať poležiačky. Aj tak väčšinou spí s otvorenou pusou...

rozovykon
10. jún 2021

@newmoomy ja som jedla všetko okrem kapusty ta robila malému problém, inak nič. AJ kávu som pila.

newmoomy
autor
10. jún 2021

@rozovykon ďakujem Vám všetkým za rady

ada55333
10. jún 2021

@s_a súhlasím, alebo namocenej v materskom mliečku. Čím viac by ste odsavali tým viac by sa mu dráždila sliznica.
Stravu si treba odsledovať. Ja napr. nemôžem ku kapuste, orechom a strukovinam ani čuchnúť a z citrusov a jahôd jej nebolo nič.🤷‍♀️ Treba papať všetko s mierou.

mareri
22. jún 2021

gravimilk nepiješ?

wawna
22. júl 2021

vyvažena, zdrava a pestra. Skus pit i gravimilk, pomože to pri tvorbe mliečka

tinaora
9. aug 2021

Vie mi niekto poradiť za aku dobu sa jedlo dostane do mlieka?alebo ako zistím či ho boli bruško z toho čo som jedla večer alebo z toho čo som jedla ráno🤦‍♀️.

era777
9. aug 2021

@newmoomy ja som jedla tiez vsetko, kedze mlieko sa netvori zo zaludka ale z krvi 😉

wawna
19. aug 2021

jedla som všetko a aj tak som mala malo mlieka a musela som kupovat umele mliečko