Strava počas dojčenia

luciasveckova
3. dec 2012

AHOJTE.NEVIETE MI PORADIT CO VSETKO MOZEM JEST POCAS DOJCENIA.

jankaferancova
3. dec 2012

@luciasveckova no tak su tam urcite obmedzenia,ale tak moze ale aj nemusi to v tvojom pripade platit 😉 Ja som sa snazila vyhybat kapuste,sosovici,cokolade,cit.plodom,majoneze,bravcovu pecen zboznujem,skusila som a maleho z toho bolelo brusko,potom som obmedzovala karfiol,brokolicu...ked som ho zacala od 6 mesiaca prikrmovat,tak som skusala aj ja zaradit do jed.listku potraviny,kt.som sa vyhybala a vsetko bolo ok.po kapuste,malinach a paradajkach sa mi sice trosku vyhodil,ale dala som fenistil a bolo v pohode.vsetko zalezi aj od dietatka,niekedy sa zena moze najest vselicoho a nic sa nedeje,niektora zje to alebo to a babo place...ja som uspesne dojcila 22mes. a prvych 6 mes.som sa obmedzovala a myslim,ze to stalo za to 😉

kmkke
3. dec 2012

@luciasveckova Ja milujem tento článok - http://babetko.rodinka.sk/vyziva/dojcenie-a-mli..., zobrala som si z neho príklad a papám naozaj všetko 😀 (a pre istotu o mám vytlačené aj na chladničke keď už neviem čo by som jedla, kuknem a stále ma napadne nejaká kombinácia 😀 )

ervenka
3. dec 2012

kuk sem- http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?... tato ozatka sa opakuje cca kazde 3 tyzdne- staci pouzit vyhladac a najdes aj forum o kojeni....

vonicka
3. dec 2012

kKed si to vygooglis, najdes milion informacii. Tu ti kazdy napise inak. Ja som mala doma poradkynu z Mamily a ta povedala, ze sa moze jest v podstate vsetko okrem dusenej kapusty, ktora velmi nafukuje. Samozrejme, alergeny si najprv musis postupne otestovat (citrusy, cokolada atd), ale ked tvoje dieta na to nebude mat reakciu, mozes to v pohode jest. U nas sa neviem preco strasne traduje, ze kojaca zena nemoze skoro nic jest. Ja som postupne zacala aj stiplave, lebo to mama rada a maly s tym absolutne nemal problem. Davala som si pozor len prve tri mesiace, ale tiez som sa nejako extra neobmedzovala (napr. paradajky, ktore su tiez alergen, som zacala jest po 2 mesiacoch)