Strava matky počas dojčenia

luciavalasikova
21. sep 2012

ahojte baby, prosím Vás, čo všetko môzte a nemozte jedávať pocas kojenia? pretoze mne kazdy hovori nieco ine a uz som jedla aj nieco co mi zakazala a mojej malej nic nebolo..

ivani
21. sep 2012

ja jem úplne všetko okrem kávy a strukovín. jedla som už aj kapustnicu, čokoládu, čerstvé pečivo. Daj si pozor iba na mätu lebo tá znižuje tvorbu materského mlieka.

carodejnica
21. sep 2012

@luciavalasikova
tu je komplexná odpoveď z Mamily, ktorá združuje certifikované laktačné poradkyne...
http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?...

luciavalasikova
autor
21. sep 2012

dakujem vam🙂 no ja strukoviny tiez nejem, a kapusta malej uskodila. lekarka mi zakazala pit aj bublinkove mineralky, tak tiez si niesom ista. a zevraj aj rajciny skodia, ale jedla som pretlak a tiez malej nic nebolo

gubcikova
21. sep 2012

všetko som jedla okrem citrusov.dcérke napr.vadila paprika synovi nič

kvetinka211
21. sep 2012

@luciavalasikova naozaj vsetko, kasli na sproste povedacky. Jedinou vynimkou su blbosti, ktore by nemal jest ani nekojaci clovek: lacne keksy plne zlych tukov, salamy, udene mäso, mcdonalds, smazene veci, polotovary plne chemikalii a pod. ... toto vsetko len obcas s mierou. Inak okrem alkoholu mozes vsetko, kofein je na tebe ako sa rozhodnes, jedna slaba kava denne je ok, ale lepsie je bez.
Mozes aj potencialne alergeny, podla najnovsich vyskumov to paradoxne znizuje riziko alergie (zistili pri orechoch).
Teda pokial nie si sama na nieco alergicka, v tom pripade to samozrejme nejedz.

janano
21. sep 2012

@luciavalasikova paradajky nie ze skodia, ale...ja napr. mozem pretlak, sekane paradajky v stave, kecup, ale nie cerstve, malu z tej koze boli brusko. Tak isto je to pri mineralkach, nie ze ti ich dr. zakazala, ale tiez mozu malej robit zle bublinky. Ale pohar si kludne daj, nemusis vsak vypit celu flasu 🙂 A tie strukoviny, tie tiez robia neplechu. Inac normalne vsetko okrem nezdravych sajrajtov ako pisala @kvetinka211

niki0121
21. sep 2012

@luciavalasikova Moja skúsenosť s 4 detičkami ktoré som kojila každé jedno je : Papám všetko čo v tehotenstve, ale s mierou a neprežieram sa. Pomaličky pridávam aj sezónne stravovanie a sledujem ako sa správa bábo. našťastie sme nemali žiadne alergie ani problémy. Tak to budem praktizovať aj pri nasledujúcom bábätku. Držím palce aby ste to zvládli bez komplikácii.

lin123
21. sep 2012

@niki0121 jedla si aj take ako je orech, med ci jahody?...mam na mysli alergeny. Toto mi stale vrta hlavou, ja nemam alergiu na nic, co sa tyka potravin a nerada by som bola, keby male dostalo alergiu, len pteto, ze som si to neodpustila pocas dojcenia..hm..

niki0121
21. sep 2012

@lin123 Ahoj. Ani ja nie som alergik a áno jedla som všetko ak som mala na ot chuť, len s mierou. Nie, že mám chuť a žrala som, ale trošku som si dala. Tak držím palce aby ste boli obe zdravé a v pohode.

lin123
21. sep 2012

@niki0121 dakujem

danu
21. sep 2012

@luciavalasikova pozri, pripadne sa opytaj v temach na ktore ti dala linky bubelko