Ahojte, od 6 týždňa mi malý štrajkuje pri dojčení...samozrejme už málo priberá, keď vôbec..je to dennodenný boj...som z toho úplne vyčerpaná, skúšala som všetko, naozaj všetko, nič nepomáha...nepomohla ani laktačná ani podstrihnutie uzdičky...synček už má 3 mesiace a nelepší sa to...z cievky, lyžičky ani z pohárika nechce piť...viem ho nakrmiť len striekačkou...vyskúšala som 6 druhov fliaš a ani ťuk...baby, boli ste niekto v podobnej situácii? prešlo to niekedy? bolo niečo, čo vám naozaj pomohlo? ...podľa laktačnej robím všetko správne, už viac nemám čo urobiť...len mám vydržať, kým nebude mať synček 4 mesiace a začať s príkrmami...beriem senovku, benedikt, moringu, shatavari maximálne dávky...pijem matyšáka, čierne pivo, meltu...jem všetko možné i nemožné...pijem weledu aj ukko čaj...odsávala som po dopití synčeka, no mlieko sa mi hromadilo v chladničke i mrazničke a synček nenajedený.....ja som tak unavená, vyčerpaná, zúfalá, že sa mi už ani žiť nechce...vstávam ako živá mrtvola a večer padám na hubu...trpí celá domácnosť a rodina 😢 synčeka sa mi darí nakŕmiť len v polospánku a v noci je to úžasné...cez deň pri vedomí, stačí že sa zníži tok mlieka a od odmietne prsník...potom je to hodinový boj, niekedy ho presvedčím sa nadojčiť, niekedy nie, potom sa ho snažím dokrmiť striekačkou umelým...papa len 6 x za 24 hodín, viac nestíham kvôli jeho štrajkovaniu...mám pocit, že som úplne neschopná, zlá matka, ktorá nedokáže nakŕmiť svoje dieťa, je mi to strašne ľúto, dosť si aj poplačem, prosím synčeka, aj keď viem, že je to márné...večer si líham s vedomím, že zajtra to bude zas zlé, aj keď sa pozitívne naladím, tak sa všetko poserie...
@gabika4 My sme toto mali a vlastne to mame stále 🙂 Kojila som len v polospanku/spanku do 6. Mesiaca Lebo čo mi robila pri kojení to bol jeden cirkus. Ak bola dcéra bdela tak som sa ani nepokúšala kojiť. No asi ta nepotešim, prešli sme na flašku a to iste, zas iba v polospanku a v noci lebo keď uvidí flašku cez deň tak chytí nervy a odstrkava od seba. Ďalšia vec, nespoliehaj sa hneď na prikrmy, do roka je základ mlieko 🙂
@z_kl kedy to u vás prestalo ?...mne sa darí kojiť len v polospánku ...teraz malý vypil iba 80tku odo mňa a už odmietol prsník ...mne sa po ňom podarilo odsať z oboch prsníkoch dokopy 120 a ešte tam čosi ostalo ...proste nepohnem s ním 😭..cez deň ak je v polospánku tak sa vie krásne napapať, ale keď je hore tak nič nepomáha, žiadne nosenie, koža na kožu, byt pokojná, spievanie, proste nič...vyskúšam tu sprchu či náhodou ..
@roztlieskavacka tiež vám malo priberala? Lekárka čo na to vravela? ...ja tomu nerozumiem, prečo to robí ...viem, že prikrmy sa hneď nerozbehnú, ale aspoň nebudem stále pchať malému prsník do úst ....mlieko je dôležité len do 6 m, potom už nepokrýva všetko, čo dieťa potrebuje ...neskôr ostáva len prvým a možno aj posledným jedlom dňa ...a aspoň mám nádej, že možno ale naozaj možno sa konečne normálne naje ...
@gabika4 Ahoj. Mam 6 mesačného synčeka a štrajkom sme si prešli keď mal 4 mesiace. Trvalo to 3 týždne a bolo to príšerne, čiže úplne sa viem vžiť do tvojej situácie. A krátkymi strajkami si prechádzame pri každej mojej menštruácii. A pri každom tom štrajku si poviem ze už dosť, už to nechcem nikdy zažívať. Ale vždy sa z toho zázrakom vyhrabeme. Nám pomohlo kojenie v polospanku a cez deň sme to zvládli tak, že som mu zapla tv (detský kanál) a kojila ho tak. Nevnival vtedy ze sa mliečko spustilo neskor, že tok mlieka je pomaly. Viem ze pozerať telka sa pri jedla nemá, ale v daný moment mi bolo toto" pravidlo" totálne ukradne. Hlavne ze sa chlapček najedol. Držím silno prsty
@gabika4 ach dráha maminka....ty si všetko len nie zlá matka....viem čo prežívaš....zažila som to s dcérkou...odmietala prsník, fľašu, cievku, lyžičku, pohárik...jednoducho akýkoľvek spôsob kŕmenia....bolo to strašné....celý jej bdely čas som sa ju snažila nakŕmiť...dcérka večne nespokojná, neodlozitelna...vecne nenapapana...nekonečný kolotoč zúfalstva, obáv, únavy, snaženia, výčitiek...bolo to živorenie...ani v polospánku sa nenapapala do sýta....bolo to strašné....ALE - po prvé, POKOJ...Ty si jedna veľmi dobrá mama! Po druhé, PREJDE TO..čo nejde, s tým sa netráp, čo sa dá,to skúšaj - papa cez striekačku? Super, dávaj tak...v polospánku? Výborné, krm ho tak....a prikrmy? Áno,nám veľmi pomohli....prsník ponúkaj,ale nenut....neboj sa 🙂 dobre bude 🙂
Btw...dcérka má teraz 2,5 roka, papa ako drak a mliečko pýta pred spaním doteraz 🙂
@minie_ každý mi radí cievku, už neviem ako mám všetkým vysvetliť, že cievku odmieta...už ako tak zniesol tú gumu v ústach, no len keď potiahne do seba mlieko, tak sa hneď s nervami odtiahne, a to mám tú špeci, kde si môžeš regulovať tok...tiež sa celých 24 hodín snažím synčeka nakŕmiť...tiež je synček neustále nepokojný, ani hrať sa veľmi nechce, len by sa nosil, inak vkuse vrieska...všetko čo píšeš sedí na nás, akoby si bola v mojom vnútri...u vás to ako dlho trvalo? ...ja sa snažím vydržať do 4 mesiacov a potom aspoň zažijeme obaja nejakú zmenu ...mňa ani neštve, že malý odmieta prsník, ale ten strach, že nič nepriberá alebo, že bude dehydrovaný a skončíme v nemocnici...len minulý týždeň sme tam boli kvôli viróze s oboma deťmi, myslela som, že sa istotne zbláznim, takmer som úplne stratila mlieko, tak to bol des niekoľko dní kŕmiť striekačkou, pričom som do neho dostala max tých 60-80 g/ml...😢 ...ešte keď vidím ako si matky naokolo užívajú materstvo a my len sedíme doma a snažíme sa malého nakŕmiť, tak ma z toho chytá depresia...niekedy len bezradne pozerám do steny, okolo mňa neskutočný bordel, nemám chuť ani komunikovať s vlastnou rodinou...často mi vyhŕknu slzy ako pozerám von oknom na ľudí, ktorí normálne žijú, mamičky kočíkujú detičky, chodia na prechádzky, užívajú si život...u nás trpí celá rodina, najviac si to odskáče dcérka, ešteže chodí do škôlky, tak má ako tak nejaký život...väčšinou sa matky vyhrážajú, veď uvidíš, pôjdeš do škôlky...ja sa dcérke vyhrážam, že ak niečo neurobí, tak do škôlky nepôjde...tak tú škôlku miluje, tam má ako takú slobodu, môžeš pri hraní vydávať i väčši zvuky, doma len ticho ticho, aby malý aspoň trošku pospal, keďže dáva len krátke mikrospánky, z čoho je unavený a potom tak vynervovaný, že sa ani prisať nechce...
@gabika4 trvalo to asi 2 mesiace. Z toho asi 3tyzdne maximálny intenz. Ja som nekojila keď nechcel, že som sa na to vyprdla. Fakt len v jeho polospanku a šere. Nekontrolovala som ani koľko vypil. Vedela som, že priberá pomaly. Ale pediater povedal, že keď nechce, tak nechce. Mne laktacna vravela, že to je kvôli zmene tlaku a prísunu mlieka. Že je na zmenu citlivý. Preto mi neodporúčala ani odsat, ani dokrmovat. Nech sa mi úpravy tvorba mlieka. Úprimne. Na toto obdobie nerada spomínam, strašne bolo ťažké nechať to ísť. No potom som kojila dva roky. Keby je to na krpcovi, kojím doteraz 😂😂😂 ale riadne ma potrapil
Moja prva to mala. Dez den som ju stale uspavala v nosici a ked driemala tak som ju vhklopilopila a prso do pusy. Ked sa prebudzala tiez. Stsle som vyuzivala spanok acpolospanok na dojcenie. Druhy sa zase dojcil v nosici
@gabika4 ťažko sa to číta :( más to náročnejšie ako ja v tom,že ja som vtedy ine deti nemala....neviem si predstaviť prejsť tým ešte s ďalším dieťatkom o ktoré sa treba starat....malú som lyžičkovala...dala som ju pod hrazdicku alebo nejako inak som ju zabávala a pri tom som ju kŕmila lyžičkami s mlieckom....tiez som do nej dostala Max 60-80ml....vtedy som už bola spokojná,že ok,zjedla nieco....prsnik som jej dávala iba s tým,že som večne v ústach drzala dačo, čo ju zaujalo,čo jej odviedli pozornosť a ona vypila aspoň niečo z prsníka....ale ozaj malinko....no uisťujem ťa,že bude lepšie 🤍 nám sa uľavilo prvý krát po zavedení prikrmov,bolo to troška znesiteľnejšie a pamätám si,že veľké zlepšenie prišlo okolo 7.mesiaca...to bol ten zlom,kedy som si aj ja začala materstvo užívať,dovtedy presne ako píšeš ty,stále zatvorená doma v depresii...neboj sa ..skús ho zabávať ,nejako do neho to mliečko dostať...60ml je super,naozaj...nebude dehydratovany,neboj sa ..a hneď ako sa bude dať šup na príkrm...zeleninka s pol ČL olivoveho oleja...pôjde to...hlavne sa upokoj....bábätko to veľmi vníma ...myslela som že je to klišé...nie je ...skús sa upokojiť...nehovorím o slnieckarstve, nemusíš byť najpozitívnejšia matka ever, len buď silná,a skús sa upokojiť.... nič zle sa nestane, tvoj synček bude v poriadku, toto je obdobie, áno, strašné, namahavé, príšerné, ale je to IBA obdobie ...čo by za to dali ľudia s chorým dieťatkom,aby to bolo iba obdobie a nie na celý život....toto držalo nad vodou mňa ...bude to lepšie, celkom určite bude lepšie...uvidíš,že to neuveriteľne posilní aj teba...neboj sa ..myslím na teba 🤍
Ahoj,moja robi toto presne od 6 tyzdnov. Ma skoro 9m a trva to stale. Za bdela sa nekojila od 6tyzdna. Vzdy sa koji len pred spanim alebo pocas spanku. Od 6 tyzdna sa nekojila nikdy tak ze hrame sa a ona zrazu chce. Zaciatky boli tazke. Boli sme aj u laktacnej,tiez som pila a jedla aj nemozne. Brala senovku,benedikt,pila vineu,matysaka,pila meltu,jedla zaprazene polievky,vela vody,caj weleda a kopec inych cajov na podporu. Ale jednoducho tie prsia boli za par dni prazdne a potom sa znova za 2 dni naliali. Je to sposobene hormonmi. Ci som uzivala senovku,benedikt alebo nie bolo to rovnake. Takze vzdy som to mala vypocitane kedy pojde mala spat aby to cca ladilo vsetko s jej hladom. Ked sme zacali davat prikrm tak to nebolo o nic lepsie,tak sa na to moc netes. Ona totiz odmietala aj prikrm a niekedy dodnes nezje nic. Ale inak tym ze ja som ju kojila vzdy v spanku ked bola prilezitost tak tym priberala a mala 7 mesiacov a 9kg😵 takze pekne prospievala. Bolo mnoho pokusov jej aj dat flasu s UM,ale to vrieskala ako pavian.Rovnako aj cievka,ako zistila ze ma nieco umele v ustach tak koniec. Vreskot a uz sa nechcela ani chytit. Teraz ked jej skusam za bdela davat a vytiahnem prsnik a poviem jej ze to je mnam mnam mliecko,tak mi len prstom chyta bradavku a smeje sa. Nechce aj keby nejedla 24h tak si za bdela neda. Takze ak toto bude tvoj pripad tak musis len vydrzat. Kojim ju len ked ide spat cez den (niekedy 3x, niekedy 2x), v noci v pohodicke sa zobudi sama na to ze chce prsnik a je to niekedy aj 5-6x. Takze ano bolo to velmi tazke v tych zaciatkoch. Muzovi a mame som plakala ze asi nebudem kojit ale nemala som na vyber lebo hoc aky pokus s flasou bol este horsi. Takze neostavalo mi nic ine len bojovat s kojenim a bojujeme do dnes. Ale chlacholim sa tym ze do roka musim vydrzat a potom ked sa odstavi,tak dam mlieko bud kravske alebo z obchodu. Vela stastia prajem🎀
@minie_
@ls56
aspoň vidím, že nie som v tom sama...už som sa cítila ako šialená, stále rozmýšľam, kde robím chybu...nič nepomáha...ak odsávam po malom, tak potom na dalšie kojenie je toho malo a on cíti, že ide ťažko a nechce...ak neodsávam, tak vkuse niečo ostáva a potom sa tvorí i menej mlieka...proste to nemá žiadne riešenie...najradšej mám noc, vtedy do neho viem natrieskam koľko chcem...on dosť tuho spinká, keďže cez deň je väčšinu hore, tak si ho zobudím a nadojčím...len cez deň je to s ním ťažké, ake ho dojčím v polospánku, tak sa mu často znedobrí a povracia sa...naposledy som do neho dostala takmer 140 ml svojho mlieka, pokojne spinkal, no zobudil sa po asi 15 minútach a vyvracal to všetko, odvtedy len pol dňa cuckal asi 30 ml...zaujímavé, že v noci viem do neho natrieskať i 170 a on to v pokoji strávi...áno, už si ho vážim i pred i po nakojení, musela som začať, lebo som videla, že je chudší a chudší, nechudol, ale tým, že rástol a váha stála na tom istom, tak vyzeral chudšie...snažím sa vydržať a nemať z toho úplne depresívne stavy, ale niekedy ma to dostane, hlavne dni, keď zje toho fakt máličko...ale už som si povedala, že ak nevypije veľa môjho mlieka, tak ho nejak dotlačím umelým...so striekačkou už nám to ide celkom fajn, naposledy som do neho dostala v priebehu asi 10 minút 50 ml...mám plno aj svojho odsatého mlieka, no ten striekačkou ide veľmi ľahko, malý ho rýchlejšie vypľuje a je viac mokrý ako najedený...inak veľmi dobré na priberanie je kozí jogurt, dcérka sa mi po ňom celá naliala 😀 len už si nepamätám od kedy sa môžu mliečne výrobky, neviem či od roka? nepamätám sa...
@gabika4 poviem ti takto… tiež som bola taka šialena a hrabalo mi…važila som si malú presne ako aj ty. Pred kojenim a po kojeni. Najvacsia chyba. Uz by som to nespravila. Asi tyzden mi nepriberala a stala na vahe. Isla som k pediatrovi, ze nepribera. Ten ma vysmial, ze ona pribrala za mesiac 750g. Ze inym detom sa ani nesniva. Ze by som mala vidiet,kolko priberaju ostatne deti. Ze pribera nadstandardne a ze ju nemam vazit,ze mi to zakazuje. A vtedy som si povedala dost. Vahu som vratila (mala som pozicanu) a riadila som sa len pocikanymi plienkami a tym aby minimalne kazde 2-2,5h vypila aspon nieco. V tom obdobi mi chodila spinkat kazdu hodinu. Hodinu bola hore,30min spala. Takze vtedy sa krmilo pocas toho 30min spanku. Aj ked vypila 50ml,tak za 3hodiny to bolo 100ml a to je uz v pohode. Takze normalne priberala na vahe. Nemozem uverit tomu teraz ze som bola taka sialena a isla som k pediatrovi riesit,ze nepribera,ked realne stala na vahe len tyzden. Takze otazka na teba. Kolko vazi maly? Kolko priberie za mesiac? Inak je spokojny alebo umrncany?
Lebo inak..moja ma 9m skoro a aj tak vypije rano ked sa prebudza len 100ml mlieka priblizne a dalsie 3hodiny nic nechce-ani mlieko,ani ranajky. Viac ako 100ml tusim ani nikdy nepila…maximalne 120 co som ju vazila este vtedy.
Inak kvoli tomuto nasmu problemu som chcela prikrmovat od 4m. Nakoniec sme vydrzali do 6m. Od 5 som davala sice len ochutnavat, ale aj tak to nechcela. Viac zacala jedavat ked mala 7-7,5m.
@ls56 malý priberá veľmi málo...teraz pribral len 300 g za mesiac, keď sme vážili dobre..inak sa narodil veľký 3500 g a 52 cm...teraz má niečo cez 6 kg a výšku netuším, ale nosí 68/74 oblečenie...náš nikdy nie je spokojný, vkuse mrnčí...cez deň spí veľmi málo, väčšinou mrnčí a nechce jesť...preto som ho začala vážiť, lebo vzhľadovo vyzeral chudý...i teraz leží , hračky nad ním a vrieska...ale zaes reaguje dobre na spev...vy ste mali super režím, my nemáme žiadny, takže ťažko ho krmiť i v polospánku, lebo mu to nevychádza...
@miverka malý má 4 mesiace a neprešlo to ...stále bojujem kvôli tomu s tvorbou mlieka...odsávam, ale nejako to nepomáha..malý odmieta fľašu, tak sa snažím ho doslova prinútiť vypiť, čo znesie z prsníka a potom ho dokrmujem striekačou umelým...materské mlieko je veľmi riedke na krmenie so striekačkou, viac ide pomimo ako do neho...synček bude mať 5 mesiacov 24.11, ale už idem začať s príkrmami, lebo už to fakt nedávam, je to na psychiatriu...toľko peňazí som už doslova "prežrala" s rôznymi prípravkami na tvorbu mlieka, toľko energie som vydala na odsávanie...mrazák mám plný odsatého mlieka a synček to nechce potiahnuť...proste nič nefunguje...radosť z dojčenia som mala len do 6 týždňov, odvtedy je to len stres, zúfalstvo a beznádej...dnes ma dorazila jedna príbuzná, ktorá má vnuka v rovnakom veku, že môj synček je chudučký a že ich je oproti môjmu sumo...dosť som nervózna z toho, že malý pomenej priberá (dnes som napr. zistila, že za mesiac október pribral len cca 400 g), ale ešte i také podpichovanie ma dostáva...a otázky typu či ešte kojím, lebo naša dojčí a ich malý je tučnučký a pod. mi strašne ubližujú...veď i dušu by som dala za to, aby malý pil ako ostatné deti, ale sme v začarovanom kruhu, on proste to mlieko nepotiahne, tým pádom sa tvorí mlieka menej a on opäť menej ťahá a dokola...
@gabika4 ahoj, nasla som túto diskusiu, síce je staršia , ale možno mi budeš vedieť odpovedať, kedy to asi prešlo k lepšiemu? U nás niečo podobné začalo a som z toho dosť nervózna 😏
@gabika4 moja malá tiež to robí. Má 2 a pol mesiace. Je čisto na UM, ale nechce jesť. Ani už mi nevieme čo robiť, a tiež čakáme kým bude mať 4 mesiace, aby som mohla jej dať už prikrmi....