Ahojte maminky,mala niektora z Vas skusenost so strajkom alebo hnevanim sa na prsniku?(krcenie,odtahovanie,odmietanie,plac pri krmeni) Ak ano,napiste ako ste to zvladli,ci ste nakoniec sa vzdali a dali flasu alebo ste vytrvali kym to nepreslo ☹ Momentalne bojujeme s mojou malinkou,doteraj bolo vse ok az teraz sa to pokaslalo ako som dostala mesiacky 😢 Uz aj mlieko mi kleslo, uzivam domperidon a senovku grecku...Som uz zufala,ale nechcem sa vzdat. Ked vsak place ,tak mam chut dat umele a netrapit sa ani malinku ☹ chcem dalej dojcit,je to uzasny pocit ako si vychutnat drobceka co najlepsie 🙂
@1karuska ja kojím aj dávam UM. Keďže moje mliečko ju nezasýti poriadne. Niekedy sa stáva, že je nervózna. Potiahne si didku asi tak 4x a potom so sebou tak trhne.. zasa sa prisaje.. potiahne a trhne.. toto robí vkuse. Tak ju odpojím a basta. nechám trochu ukludniť a nech jej sadne aspoň to čo do seba nacucala. Potom to skúsim zasa. keď nie, tak jej dám viac UM. ale snažím sa aspoň ráno, v noci a posledné večerné papakanie dávať didku. 😉 Držím palčeky, určite nevzdávaj, možno je to len tým , že si dostala mrchu. Ja som tiež dostala tento mesiac prvý raz, ale tak nebadalas om žiaden orzdiel. neboj nejako zvládnete. A možno by som skúsila aj tú laktačnú. Ja som tiež vyskúšala presne z tej stránky ako ti píše @saska.t .. len my sme mali teda iný problém. za vyskúšanie nič nedáš. každá rada je dobrá a ak ju nechceš odstaviť komplet od didky tak určite skúšaj čo to dá.. 😀
@1karuska Ja mam tiez tu skusenost, ale moj syn sa tak odtrhava od prsnika, ked mu ide mliecko prilis silno, ked mu silno strieka do pusinky. Citala som, ze ked mliecko strieka tak silno, tak si treba pred kojenim trochu odsat, alebo dat babatko pit tak, ze bude lezat na Tebe, vtedy ten prud nieje taky silny. Nevzdavaj to.
Laktacna bola u mna a povedala,ze vse je ok a ze aj dobre prikladam,ze to problem nie je,tak som teraz zvysila tvorbu mlieka tou senovkou a motilium tabletky,ona mi hovorila ze to samo prejde,ze babo zacne takto strajkovat okolo 2-3mesiaca a pol roka....mlieka som mala strasne moc ale teraz ani necitim ci sa nalievaju ci nie....na mamile poradili spravne prikladat a zvysit mlieko,tak uvidime... lne som chcela vediet ci to niekto prekonal....a dufam teda ze je to tym ze prisli mesiacky...doteraz papala krasne,laktacna povedala, ze ukazkove papanie....
ahoj, my sa s nasou malou tiez tak trapime... posledny tyzden zacala na prsniku nervacit. prebieha to tak, ze sa prisaje, zacne nariekat, potiahne zase narieka... narodila sa predcasne, cize v nemocnici dokrmovali cez flasku mojim mlieckom... dva tyzdne po tom, co nas pustili domov som zacala prikladat a pekne sa chytila... len sem-tam ostala este po kojeni hladna, tak som jej dala cez flasku... (cievku som zohnala az teraz, tak ju skusim cez nu dokrmit... ) dufam, ze ju to prejde lebo fakt je to taky az srdcervuci plac...
Babyyyyyyy, nahliadnite do môjho fotoblogu - mám článok o tom, ako sme to prekonali my. To jediné mi pomohlo... ak by ste mali otázky, píšte IP, rada pomôžem. Veru, prešla som si za tých 8 mesiacov viacerými situáciami ako moja krstná pri 4 deťoch po ročnom (aj viac) kojení.
@kikuska8
stale to pokracuje, kazdy den... vylucila som vsetky spominane priciny, slaby tok to nie je, pretoze ked vymenim prsnik na plny, odmieta aj ten... laktacnu cievku po prste, tiez sem-tam odmietne, napriek tomu, ze mliecko tecie... polohy menime... akonahle zaspinka, zo spanku taha bez problemov... prisava sa v poriadku, neviem v com to moze byt.
@anetkaadamko som trpezliva, dufam, ze ju to prejde... mojho muza to hneva, ked narieka, ten by jej okamzite dal flasu... 😠 v stredu mame poradnu, uvidim ako pribera. verim, ze to rucne odsavanie ide na nervy... ked som bola v nemocnici, chodila som za nou kazde tri hodiny a odsavala... mala som manualnu odsavacku, ale z toho som chytila skoro syndrom karpalneho tunela, tak som kupila Medelu elektricku... je dobra. som rada, ze sa mala dobre prisava, ked nenervaci, lebo v noci to krmenie, plus odgrgnutie a este aj minimalne pol hodinove odsavanie asi by som to nevydrzala tak dlho 😒 teraz ked mi vypije len z jedneho druhy odsajem. s tym papanim maska a zeleniny, neviem. skusila by som to rozmixovat a nejakou formou zabavy docielit, aby to spapat, ale asi si skusila uz vsetko ... drzim palce.
@anetkaadamko obdivujem🙂 ja odsavam v podstate od jej narodenia, ma 4 mesiace....som zvedava ,kolko vydrzim
@kikuska8 skús podľa tohto http://www.mamila.sk/domain/flox/files/pre-pora... 😉
moze byt, Nikol sa narodila v 35tt s vahou 1720g...
@1karuska www.mamila.sk, tam ti najlepsie poradia,alebo ti poslu laktacnu pradkynu,ktora tvoje dojcenie urcite zachrani 😉