Ahojte maminy, rada by som si pokecala, pripadne povymienala rady, triky, ako zvladnut strajk babatka v kojeni 🙂
@mirinenka No volala som s laktacnou (malicka si cmula intenzivne prsteky a pri prsniku place), povedala, ze je to faza u babatka a ze pokial pribera, je vsetko ok, len to vydrzat. Tak uvidime, ci to potrva dlho, alebo je to u mojej malej len kratkodoba zalezitost... Malicka ma teraz 3,5 mesiaca, tak uvidime... ALe ak to neprejde a mala nebude priberat, urcite zavolam laktacnu na osobne poradenstvo...
@anetkaadamko Fuuuha, tak to je teda riadny strajk... Moja malicka ma 3,5 mesiaca, tak uvidime, ako dlho to potrva u nej...Zatial sa mi dari ju nakrmit v polospanku. Inak cez den je to celkom sranda, nosim ju, ponukam prsnik ale hneva sa a place... Az nakoniec sa mi zadari, ze sa pricucne a nieco malo vypije... No uvidime ako to vsetko dopadne 🙂 Inak ty si to zvladla super, ja by som s tym asi sekla... A laktacna ti vobec nepomohla?
moja začala štrajkovať ako trojtýždňová, takisto problémy s prisatím, alebo sa prisala pár krát potiahla a začala plakať, dokázala som ju nadojčiť len v polospánku.....bola u mňa aj laktačná, nakoniec zistila, že je to spôsobené tokom mlička, malá musela ťahať mliečko a to sa jej vôbec nechcelo, čo vysvetľovalo, že sa prisala, potiahla pár krát a keď zistila, že musí ťahať, bolo po dojčení....produkciu mliečka som si podporovala bylinkami, ktoré mi poradila laktačná a ke´d sa malá nenadojčila, odstriakala som si mliečka. Takto sme bojovali 7 mesiacov....malá mi síce priberala, ale bola stále nespokojná, umrnčaná a sústavne si cmúľala pršteky, alebo aj pästičky...
naozaj som ľutovala, že som nemala nadprodukciu mliečka....
..skúšala som dojčiť telo na telo...aj malá pri mne spávala..nepomohlo 😢 a teraz nemôžem malú naučiť na postieľku 🙂
ahoj my sme prekonali ako trojmesacny dojc, strajk, ja by som na tvojom mieste necakal, kym prestane priberat, ono sa to na vahe odzrkadli az neskor, mozno s dvojtyzdnocvym opozdenim, riesila by som situaciu, aby nebolo potom neskoro, luba41 ti poslala protokol, skus sa podla neho riadit. kedy zacne sa zlostit, na zaciatku, na konci? co sa deje, ked sa pusti? tecie mlieko, strieka? je to tazke takto cez internet, ja to bohuzial poznam velmi dobre, u nas trebalo rychlo zvysit tvorbu mlieka a zabral len domperidon, uz by som bez neho asi nekojila, maly sa ukludnil, ale este dlho mu to trvalo,kym sme sa z toho kruhu dostali. Takze ti drzim palceky , nech sa Vam to vylepsi. nezmenilo sa nieco u teba? Ako antikponcepcia, menzes, choroba, nejake lieky?
@alien2603 aj my sme to riesili. mala zacala strajkovat ked jej boli 3 mesiace. 1 den nejedla vobec 2 dni iba ked som ju zaroven aj kolisala a ostatny mesiac sa najedla asi len tolko aby nestratila na vahe a potom veeelky plac A z nicoho nic, ked sme boli na ture aj s malou a isla som ju nakojit pocas chodze do kopca tak sa tak najedla ze som len cucala a odvtedy papa riadne 🙂....tod moja skusenost 🙂
A teraz co pomaha....vela nosit na rukach najlepsie v baby satkae alebo inom nosici, kontakt koza na kozu, spolocne spanie v jednej posteli, spolocne kkupanie (aj ked to sa mi zda prehnane) a este by bolo fajn nejake bylinky alebo tabletky, homeopatika na lepsiu tvorbu a tok mlieka
Hlavne nevzdavaj dojcenie!! Ja viem ze je to teraz pre teba dost narocne, ale zvladnete to uvidis ze mozno za tyzden mozno za mesiac ale bude to ok. Kojenie je to naj co teraz mozes dat babatku...
ahoj neskúšala si sa nakontaktovať na laktačnú poradkyňu? ako staré máš babätko?