Štrajk a kŕmenie len odsatým mliekom

nonilaka
25. sep 2022

Ahojte, chcem sa spýtať mala bude mat 3 mesiace, už takmer mesiac mame štrajk, kojila som len na rukách a drepovala pri tom inak sa nenajedla len v polospanku aj to už niekedy nie :( ale naozaj už nevladzem. Mala som ak laktacnu doma, beriem bylinky, niekedy je lepší deň ale niekedy je to hrozne a dnes úplne najhoršie. Včera jedla veľmi malo a dnes už vôbec nechcela prsník vždy som čakala kým sa zobudí ale dnes sa vôbec neprisala iba plakala hneď ako som sa s prsom priblížila. Tak som jej už dala flašku aj keď mi to trhalo srdce. Cievkou sme skúšali ale problém je, že ona ten prsník nechce vôbec. No ale moja hlavná otázka je fungovali ste niektorá tak, že ste len odsavali a dávali toto odsate mliecko bez pridania um? Ak áno vydržali ste takto fungovať aspoň do 1 roka dieťaťa? Veľmi prosím o vaše rady, som zúfalá veľmi som chcela dojčiť čo najdlhšie ale trhá mi srdce pozerať sa nato ako ju napína z prsa a ako sa obe trápime.

andrea_prestastna
25. sep 2022

@nonilaka cim viac chces tym to je horsie , naco to silis?

thereisabear
25. sep 2022

@nonilaka odsávala som asi 7-8m, do toho aj 0-2 fľaše UM denne a už by som to nerobila. Je to hrozne vyčerpávajúce a stresujúce. Tiež časovo náročné. Dieťa viac potrebuje pokojnú mamu ako MM za každú cenu.

tindik
25. sep 2022

Ja tak fungujem akruálne od prvého mesiaca malej.. Presne opisuješ to, aký postup sme mali, rozdiel je teda v tom, že moja má len mesiac a tri týždne. Zatiaľ mám mlieka dosť, stíham pomedzi normálne krmenia aj zamrazovať do chladničky (odporúčam, keby niečo). Má to aj svoje výhody, napr. flexibilita, ale hej, je to trochu smutný pohľad na ňu pri tom krmení a uvedomení si, že by to mohlo byť aj inak. Na druhej strane si myslím, že dávam môjmu dieťaťu to najviac čo viem, a vtedy mi je "jedno" akým spôsobom. Držím ti palce, netráp sa pre to. 🙂

rachel36a
25. sep 2022

@nonilaka ja mam syna z razstepom, takze u nas to ani inak neslo....odsavala som skoro do jedneho roka...bol plne kojeny, bez pridavkou UM...bol to boj, lebo som mala vela mlieka a odsavala som denne niekolko hodin...mala som aj vela zamrazeneho, ale vsetko som vyhodila...kedze som ho nepasterizovala tak malo po rozmrazeni zvlastnu chut...vraj to je vtedy ked je v MM vela lipidov....ale ani som ho nepotrebovala kedze som denne odsala vela....

dzina007
25. sep 2022

Ja so prvemu odsavala do roka... potom uz siel na UM lebo som bola tehotna a nejako mlieka bolo pomenej.. Ale prvy rok som mala tolko mlieka pri odsavani ze som mala aj plny mrazak...
druhemu som odsavala 4 mesiace potom som stratila mlieko v nemocnici ked som tam bola s malym z nervov stresu stravy...
Kamoska odsavala pri prvom tiez vyse roka... a tiez mala odsavanim tak vysoku laktaciu ze dokazala mlieko darovat aj inej mamicke pre dvojicky...

katarinamamina
25. sep 2022

@nonilaka aj moja najmenšia mala takú krízu. 2-3 krát denne pila UM antirefluxné, v noci sa kojila v pohode a cez deň vymýšľala. Tak som si odsala, dala jej fľašu a vypila. No netrvalo to dlho a začala odmietať MM z fľaše a vrátila sa ku kojeniu. Potom už ani UM takže kojím ďalej popri príkrmoch keďže už má 8 mesiacov.

lienockamalicka
25. sep 2022

Ak odmieta pit z prs, mozno by som skusila este chranic bradavky vyskusat. Mozno jej to bude pripominat flasku a potiahne z prsa. Ale to len taky napad, nemam odskusane 🙂