Ahojte zeny dlho som sa odhodlavala napísať sem niečo čo ma už dlhodobo trápi 🥹 ide o to že som tehotna a mám v pláne babatko kojiť lenže problem je v tom že mám strašne háklivé bradavky, proste nenavidim aj keď mi ich partner chytá, alebo keď nemám podprsenku a náhodou sa o niečo suchnem bradavkou proste je mi to nepríjemne a šteklí ma to… chcem sa spýtať či náhodou nie je taká mamicka čo by mala rovnaký problem a zvláda alebo zvládla kojiť lebo pre mna je to nocna mora 🙄 teraz v tehotenstve mám bradavky o to viac citlivé a to ma neskutočne desí… ďakujem 🤍
@colsami ja mám rovnakú skúsenosť, to bola strašná bolesť, slzy mi tiekli a to nie som extra citlivka… horšie ako pôrod… a x-krát denne 🥹 ja som používala spočiatku klobúčiky a lanolínový krém, neskôr už nebolo treba, ustúpilo to a kojila som 17 mesiacov, až keď sa krpec nejako prirodzene odstavil sám 😊
Jaaaa 😀😀 strasne citlivé.. a tiez mi vadilo ked mi ich partner chytal. Nedokazala som si predstavit ze ja budem kojit. Ano prve dojcenia extremne boleli… plakala som od bolesti. Bola som presvedcena ze ja kojit nebudem ze ved to je tyranie. Ale potom v porodnici nam pomohla laktacná, ukazala polohy, skontrolovala uzdicku, prisatie malej… potom ma uz bolelo len prisatie a nasledne cucanie bolo uz bezbolestné. A vies co? Teraz si bradavky necitim ani poriadne a moze sa mi snimi diat hocico 🤣 proste telo to zariadi tak ze sa znecitlivia… treba vydrzat tie prve dojcenia, potom prve prisatia a teraz ma uz nic neboli a strasne sa tesim na kojenie a uzivame si to 😀. Raz oplačem ze budem musiet prestat.
Ale ved uvidis, ak pojde pojde, ak nepojde nepojde. Klobuciky na bradavky vedia byt uplne vykupenie tie prve tyzdne...
No a tiez som sa bala kazdeho kojenia na zaciatku. Ta bolest bola horsia nez moje rozrezane brucho. Nechcela som malu kojit. Ale som velmi rada ze som to dáko dala. Naozaj to najhorsie bolo prve tri dni, potom len par sekund na zaciatku to trvalo 2 tyzdne. A od vtedy parada a neviem si to vynachvalit.
Haha, vidim ze nas je dost s rovnakou skusenostou 😀 presne pri oboch boli prve cca 3 tyzdne peklo pri prisavani ale vydrzala som...potom naozaj znecitliveli a kojenie zacalo byt super...az teraz ked rastu malej zuby tak ked zahryzne zistujem ze tam tie bradavky stale su 😀
Neboj, tu citlivost sposobuju tehotenske hormony, po porode sa vserko zlepsi. Par dni si budes zvykat a potom to uz ani vnimat nebudes. Niet sa coho bat, vsetko sa udeje prirodzene
Som na tom podobne. Extra citlive bradavky. Prvych 6 tyzdnov som kojila cez bolest, skoro kazde kojenie som prerevala. Ja som porodila v lete, takze ked sa dalo som potom doma chodila naostro - nezniesla som ani dotyk latky ma bradavke. Cca po dvoch mesiacoch bradavky otupeli a znecitliveli a kojenie bolo uplne v pohode.
Ahoj, nemala som rovnaky problem, ja som nikdy nemala citlive bravadky ani v tehotenstve ani pocas ms ani pms ani nikdy. Proste netusila som co to je mat citlive prsia.
A to co sa dialo pri prvom dietati po porode, bolo peklo. Nikdy som take nieco nezazila. Pri kazdom prisati mi az slzy isli do oci... Kazde krmenie som si uz predstavovala o dalsie 2h rovnake trapenie, hrozne. A pritom vsetko bolo ok, aj spravne prisatie, mlieka vela, prsniky ok, len tie bradavky boli tak citlive a jemne, ze im naozaj trvalo sa spamatat. Trvalo to asi 3 tyzdne a odvtedy uz vsetko super. (Ale veru mala som namale to ukoncit, takto si neviem predstavit ani polroka fungovat)
Najlepsie boli mudre rady "ak Ta to boli, nieco nie je OK" - s cim nesuhlasim aj na zaklade mojej skusenosti, aj na zaklade skusenosti inych realnych zien, kedze niektore mi tiez hovorimi ze ta bolest proste presla po nejakom case ale chvilu to trvalo.
☝️ Tym Ta nechcem strasit, len Ti chcem povedat ze za prve, neries co bude po porode lebo netusis ako bude Tvoje telo reagovat, mozno to tak zle nebude. A za druhe, ak aj budu komplikacie, vsetko sa da vydrzat alebo riesit 😊 Uplne zbytocne trapit sa tym popredu. Naozaj. Nech Ti vsetko dobre dopadne.