Strácam mlieko. Čo mi pomôže?

8. sep 2021

Ahojte. Maličká má zajtra 3 týždne a doteraz som odsávala keďže mám veľmi zapadnuté bradavky. Ale to teraz nie je hlavné. Mala som celkom dosť mlieka vedela som si odsať aj viac no niekedy menej ale dnes to začalo strašne slabnúť. Beriem aj Femibion3 a aj čaj na podporu tvorby mlieka a už nič. 😔 Nechcela by som ešte prísť o mlieko. Už som skúšala aj masáž v teplej sprche. Prosím poraďte mi 🙏🙏🙏🙏

zuzka1_zuzka1
8. sep 2021

Dôležité je často prikladať bábo, pripadne čo najviac kontakt s ním... To je minimum, no dosť to dokáže ovplyvniť... A tiež psychika, hlavne kľud a nestresuj sa 🙂 držím palce 🍀

erika2789
8. sep 2021

Akú máš odsávačku ?

jeliz59
8. sep 2021

Rascová zaprazena polievka?a celkovo zaprazene polievky.. hroznová šťava matyšak tuším???aspoň švagriná tieto veci chvalila kojila viac ako 3 roky....

ankare
8. sep 2021

Ako si prišla na to, že máš malo mlieka? Lebo možno sa Ti tvorba ustaluje a mlieko už len tak netečie. Prvé mesiace som mala aj ja pocit, že možno babu nestačí mlieko, ale asi ho len bruško bolelo alebo co mu bolo. Len vydrz, veľa pi a babo často prikladaj. Ak si nebudeš vedieť sama pomôcť, oslov laktacnu. Držím palce!

ailiba
8. sep 2021

Hroznový stáva Matysak biela veľmi pomáha, určite skus

adya
8. sep 2021

Zlepsit pitny rezim,staci aj cista voda alebo nejaka hroznova stava,vela oddychovat,tulit sa s babatkom koza na kozu a prikladat ho na prsnik castejsie. To pojde ♥️

kylie1983
8. sep 2021

Ahoj, chyba je podľa mna v odsávani. Preco odsavas? Bábätko sa vobec neprisaje? Davas cez flašku? Ak ano, je to začiatok konca. Ak to chceš zachrániť, zavolaj si laktacnu. Bábätko je maličké, vsetky chyby sa dajú krasne napraviť ❤️

amelie2017
8. sep 2021

Spi vzdy, ked spi mala. Spanok je na mliecko najlepsi. A prikladaj aj ak sa nechyti. Nech si chvilku pozuzle prsnik. Ja mam 2 mesacneho, tiez len odsavam a mlieko darujem do mliecnej banky, co ho mam tolko. A ak aj o mlieko prides, nic si nevycitaj, nestresuj sa. Pre svoje babatko si ta najlepsia mama bez ohladu na to, ake a ako mliecko pije

amelie2017
8. sep 2021

@kylie1983 nie vzdy, ja som mala laktacnu aj pri jednom aj pri druhom a sme na flaske. Viem, ze si to urcite nemyslela zle, ale taketo reci moc nepomahaju. Ver tomu, ze maminy, ktore len odsavaju uz vacsinou vyskusali aj nemozne, aby to vyslo.

autor
8. sep 2021

Ďakujem vám všetkým za odpovede ❤️❤️
Kde kúpim ten matysak?!

kylie1983
8. sep 2021

@amelie2017 Mas pravdu, nemyslela som to v zlom. Určite ta maminka spraví vsetko co sa bude dať, a ked nie, tak svet sa nezrúti. Spokojná maminka, spokojne babo 😊

pink_lady
8. sep 2021

@kylie1983 my s
@amelie2017 (že? :D) sme žive priklady ze odsavanim sa tvorba mlieka neznizuje a nie je to zaciatok konca ...ja som si prave pravidelnym odsavanim mnozstvo mlieka zvysila...az tak ze uz moja mraznicka vyzera ako mliecna banka

ailiba
8. sep 2021

@amelie2017 úplne súhlasím, ja som na tom bola rovnako

kylie1983
8. sep 2021

@pink_lady Tak to je super 🙂 Ja napríklad som odsala pri dvoch deťoch asi 4 kvapky, jednoducho neodsajem, len dieťa vytiahlo. Čiže ja by som asi o mliecko prisla. Tak potom beriem späť. Je dobre počuť ze niektoré maminky s tym nemajú problem 👍🏻🙂

ailiba
8. sep 2021

Mali ho v Kauflande, Starý otec, Terne... Maju vselikde... Dokonca mi ho sestra kúpila v nejakých dedinských potravinach😇... Skus, majú ho vselikde (resp. Mali pred rokom)

pink_lady
8. sep 2021

@kylie1983 moze to byt aj odsávačkou, pri prvom mi to tiez nešlo

zuzka102
8. sep 2021

Benedikt a senovka (výživové doplnky), aspoň tak mi odporučila laktacna poradkyna

adya
8. sep 2021

Mavaju ho v v terne, ak si z BA tak aj v Starom otcovi, v Ziline sme ho zohnali aj vo vinoteke 😀 ako alternativa je velmi fajn aj hroznova stava z dmky,mne chutila riedena s vodou 😊

tessa04
8. sep 2021

Ahoj, ja som na tom podobne, moja malinka ma 5tyzdnov. Bola som aj u laktacnej, radila mi krmenie cez cievku, pozri na nete, mozno by ti to pomohlo..u nas to ale nefungovalo, skoncili sme zatial na flasi ale aspon s mojim mlieckom a mala sa obcas aj prisaje.Prikladaj si ju na prsnik vzdy pred krmenim z flase .. Mne tiez v porodnici tvrdili, ze sa mala nevie prisat lebo mam ploche bradavky ale ta odsavacka ich vytiahne a malicka sa prisat potom vie ...akurat ze lahsie sa jej taha z flase, preto uz prsnik casto odmieta a hneva sa ked jej ho ponukam..kup si v lekarni Benedikt a Senovku grecku, je to super na tvorbu mliecka.Davaj si rano/obed/vecer 3tbl, to mi radila aj laktacna.. A ako baby pisali, pit Matysak hroznovu stavu a aj Vinea vraj pomaha..drzim palce, nech sa mliecko tvori😊

domiklik
8. sep 2021

Odporúčam prizvať na pomoc laktacna poradkyňa... Možno nakoniec zistíš ze tvoje bradavky sú ôk a kojiť môžeš... Preventívne odporúčam Benedikt lekársky a senovku Grécku (3 krát za deň po 3 kapsule z každého) na naštartovanie lakzacie, často prikladať bábätko, vyzlec sa do pol pása bábätko do plienky a mojkajte sa 🙂

horwi
8. sep 2021

Benedik lekarsky, senovka grecka a ricinus communis 5ch..mam odskusane

akbara77
8. sep 2021

Ak chceš dojcit, kontaktuj laktacnu poradkynu.
Www.mamila.sk

eternity24
8. sep 2021

Babatko co najčastejšie prikladať. Byt s ním aj v kontakte koza na kozu. Spat. Nestresovat sa. Matysak a ine bylinky, vitamíny su vececky nepotvrdené pomôcky, skor placebo. Ak im veríte, sa ozrejme neuškodia. Mlieko strácať nemôžete, pokial babatko prikladate. Tvorba mlieka sa Vám skor ustáluje. Pre dieťatko su najvydatnejsie nočné dojčenia, pretože vtedy telo spi, netravi ani nic ine a teda tvorí mliecko. Prečo odsavate? Zapadnuté bradavky niesu vobec problém, dieťa pije z dvorca, nie z bradavky. Preštudujte si mamilu. Tam nájdete najfundovanejsie info o dojčení. Poprípade ak potrebujete pomoc, kontaktujte jednu z ich laktacnych poradkýň. Mne pomohli velmi. Myslim, ze Donna tam maju aj mail na kt ich môžete kontaktovať, poprosiť o radu.

zulazu
8. sep 2021

Mne veľmi pomohli homeopatiká ricinus communis 5ch a aj čerešňový kompót...A tú hroznovú šťavu od Matyšáka predávajú aj v Jednote...

sardinka32
8. sep 2021

Pomáha čaj z jastrabiny lekárskej a výborné je aj combo senovka grécka a benedikt lekársky, ja uzívam v tabletách...tieto tri veci odporucam, momentalne kojím. Plus vela tekutin prijat a babo prikladat, aj ked mas pocit, ze mas malo mlieka...ak je dopyt, zvysi sa aj ponuka.

petamich
8. sep 2021

Senovka a Benedikt za mna a este ten spominany Matysak alebo hroznova stava z DMky 🙂
a pit vela vela vody, ja mam stale flasu so sebou

kiki68
8. sep 2021

Kazdych 15 minut prikladat dieta, musi da to stimulovat tym dietatom. To zapina cely ten system. Hroznova stava riedena vodou je len taka ceresnicka na torte. Podobne caj na kojenie. Dolezite je to spravne prikladanie

si_s1
9. sep 2021

Ja som bola na tom podobne. Najprv natresk mlieka jak hovado s prepáčením, neustále naliate prsia a mokré tricka a potom odrazu nič, prsia úplne mäkké na dotyk, sotva som z nich dostala zopár kvapiek pri stlačení, malá začala byť nespokojná a neustále sa odtahovala až to prešlo do strašného plaču. Laktačná mi poradila 3x denne 4 tabletky benediktu a 4 tabletky senovky a potom postupne uberať z dávky. Môžem povedať že tvorbu mliecka to skutočne dosť naštartovalo. Na vegavit.sk alebo pilulka.sk ponukaju cenovo výhodné dvojbalenie. Dojcenie sa ustalilo až v treťom mesiaci, dovtedy to bolo velice temné a ťažké obdobie :D Naďalej užívam spomenuté bylinky 3x 2 tabletky denne plus skvelý je i Ukko čaj na dojčenie. Na ten nedám dopustiť! Aj tá hroznová šťava od Matysaka je super 🙂)

budiakova
18. sep 2021

Ahoj. Každá mamička sa stretla alebo stretne s tzv. laktačnou krízou. Mala som podobný problém, najprv som sa obrátila na pediatričku a potom podľa poradenia jej na laktačnu poradkiňu a veľmi mi pomohli síce musím aj dokrmovať ale robím preto všetko aby som mohla UM vylúčiť a iba kojiť. Už v pôrodnici mi ho začali prikrmovať, mala som sekciu, mlieko sa mi spustilo neskoro a málo. Treba veľmi veľa piť, 4 litre denne! Musís aj dostatočne jesť a nestresovať sa. Často som ho prikladala, mlieko sa tvorí podľa dopytu, tak čím viac ho budeš prikladať, tým viac sa mlieka urobí. V noci sa tvorí najviac mliečka, ak malý vtedy nepije, tak odsávam, aspoň každé tri hoďky. Pijem aj čaje pre dojčiace matky a víneu bielú striedám s minerálkou. Držím palce, nech sa úspešne dojčíte ďalej.

mareri
Odpoveď bola odstránená
Zobraz