Strácam mlieko?

15. sep 2024

Ahojte ženy prosím potrebovala by som poradiť, môj syn mal akurát včera 6 týždňov, mne začali pred 4 dňami horúčky po 2 dňoch sa mi spravila strašná hrča na prsníku, potom som mala ešte vyššiu horúčku 39,8 nemám ani sople ani hrdlo ma nebolelo tak pravdepodobné to bol zápal alebo neviem lebo od včera mam normálnu teplotu 36,5
Neviem či to je spôsobené tým teda ak to bol zápal že sa mi znížila až tak moc tvorba mlieka alebo je to laktačná kríza alebo mi mlieko pomaly odchádza, pretože som vždy odsala aj 200 ml naraz ale včera som odsala ledva 60 ml a ako prichádza večer tak mi ide menej menej mlieka. Iba si odsávam každé 2,5 až 3 hodiny a tak krmim z fľaše.
Čo to teda môže byť ? Ako to môžem napraviť ?
Ďakujem

mama_
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
domka222
15. sep 2024

Ja by som skúsila normálne dojčiť. Nikdy som neodsala viac ako 50ml aj to po dlllhom trápení. A deti boli dojčené do roka a pol

autor
15. sep 2024

@mama_ @domka222 nevie sa prisať keďže skoro mesiac od pôrodu sme spolu nemohli byť aj hneď po pôrode mi ho zobrali ani bonding som nemala tak preto si odsávam

domka222
15. sep 2024

Tak skúšaj aj prikladať. Možno si nájdete techniku a pôjde to.Aj keď sa zo začiatku len "pohrá",ale možno sa skúšaním ešte chytí.

mama_
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
maya_hi
15. sep 2024

Čo najčastejšie prikladaj, skúšaj. Je to ten najlepší spôsob ako mlieko zase rozbehnúť. Niekedy sa to podarí aj po dlhšom odlúčení bábätka a to že nebol bonding tiež nie je tragédia.

autor
15. sep 2024

@maya_hi @domka222 @mama_ môže sa mi to ešte napraviť tvorba mlieka po tom zápale že by som mala viac alebo teda tvorba by bola taka istá ako pred tým zápalom či to už nebude tak ?
Ak by sa mi podarilo kojiť a nestačí mu z prsníkov tak čo mu mam dať umelé alebo čo mám urobiť ?

mama_
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mama_
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
maya_hi
15. sep 2024

Áno samozrejme sa to môže normálne zlepšiť.

michaelajednorozec
15. sep 2024

Ahoj, ja len aby som ta upokojila, mavam chronicke zapaly. Prekonala som uich za posledny rok 7x. Mnozstvo mlieka sa moze narazovo znizit, ale castym prikladanim a stimulaciou prsnikov sa do par dni vsetko vrati spat. Myslim ze by nebolo odveci skusit este laktacnu poradkynu. My mamy kupuje prkotiny za stovky eur, ktore ledva pouzijeme, ale je nam luto dat par desiatok eur na odbornicku, ktora nam pomoze so zakladnou starstlivostou. Mamila ma mozno vselijaku povest medzi verejnostou, ale jedno sa jej neda upriet. Dobra poradkyna rozbehne laktaciu komukolvek. Drzim palce v tvojom boji, ci sa rozhodnes skusit dojcenie, alebo budes stale krmit flaskou mas moj obdiv a si skvela mama

tetapetra
15. sep 2024

Skús laktačnu poradkyňu. My ti vieme pomôcť len tak,že ti napíšeme naše skúsenosti,možno ešte znamych. Určite prikladanie je jedna z možností. Mne pomohla aj vinea (to je taká babska rada 😉)