Spúšťanie mlieka po sekcii

momof3
16. sep 2017

PROSIM POMOC S DOJČENÍM. Som 4 den po sekcii a prsia mam tvrdé, hrckate. Snažím sa odsávať len tolko aby sa uvoľnili a maly sa prisal, ale mlieko slabo tečie, hoci viem ze je tam. Niektorým maminám mlieko tečie prúdom a mne ledva ťahá odsávačka. Aj maly je nespokojný, lebo slabo tečie. Poradíte mi? Viem ze pomáha umelý oxytocín ale neviem... Dakujem

evittam
16. sep 2017

@momof3 Hrcky rozmasirovat pod horucou vodou-ako najviac znesies. Musí to ísť von inak mozes dostat zapal.

0silvia0
16. sep 2017

@momof3 obklady z vina, kapustovych listov alebo octanu- tieto som pouzivala ja

0silvia0
16. sep 2017

@momof3 mne horuca voda nepomahala

yoxinka
16. sep 2017

@momof3
Teplá sprcha (akú najviac znesieš) a masírovať, prípadne nahriať teplým obkladom prsník a bábo priložiť. A skús nestresovať, to je najťažsie :(.

jankaga
16. sep 2017

Horucavoda pomoze urcite

karmela
16. sep 2017

@momof3 po sekcií sa ťažšie spúšťa mliecko ale hrcky masiruj pod teplou sprchou a prikladať viem o čom hovoríš prežila som si to pred 8r s malou.Drzim palce

yoxinka
16. sep 2017

@momof3
Keď som raz mala také naliate prsia a nepomáhalo nič, dala som si obklad z tvarohu (normálne tvaroh hrudkovitý na vreckovku, dať ba prsia a zakryť igelitom), tak som si lahla spať, v noci som sa zobudila, posteľ mokrá, prsník makký.

pininka
16. sep 2017

Alpa na vreckovku a po kazdom kojeni prikladat obklad, nechat co najdlhsie. Mne pomahal aj caj na kojenie hipp, prsia sa nielen ze naliali ale mlieko tieklo prudom

pribinak
16. sep 2017

Ako píšu baby pred dojčením v sprche rozmasirovat prsník, smerom od pazuchy k bradavke.

mily7
16. sep 2017

@momof3 ja som bola bez sekcie ale problém ten istý. Ako píšu baby, teplá voda, obklady a neboj sa ani oxytocinu. Dávali nám injekcie ale neskôr sme žiadali do nosa po kvapkach oxytocin. Injekcie boleli.

mirka17
16. sep 2017

@momof3 ja som mala ten istý problém, po sekcii, tvrdé prsia, až hrčky a mlieko nie a nie von. Tak som namočila plienku bavlnenú do horúcej vody a prikladala chvíľu na prsia a by sa zohriali. potom som sa predklonila, ako že normálne som stála v predklone tak aby mi prsia viseli a dvoma prstami som jemne tlačila na hrčku, (druhou rukou som sa opierala o pračku 🙂)nemasírovala som, len som tlačila a tlak postupne zvyšovala, stále som bola v predklone. po chvíli mi začalo kvapkať mlieko, (priložila som si fľasu), tlačila som do vtedy kým hrčka nezmekla, zo začiatku to bolo pár kvapiek mlieka z každej hrčky, ale stačilo to na to aby hrčky zmizli, po pár dnoch mi namiesto kvapiek začalo z 2 "dierok" doslova striekať mlieko, a po čase som už nemusela stáť ani v predklone sadla som si stihla prsník a mlieko tieklo kade mohlo. Takto som si ručne odsávala, nikdy som nepoužila odsávačku. treba trpezlivosť ale ako píšu vyššie, hrčiek sa treba zbaviť aby nenastal zápal.

drobcek11
16. sep 2017

@momof3 spravne prisatie babatka, kojit posediacky ,vtedy mlieko tecie lepsie. Na tvaricke, lickach vidis lahko ci babo dostava dost mliecka, je dost mozne ze je zle prisate a nevie si tym padom vytiahnut mlieko

emi16
17. sep 2017

Pred kojenim rozmasirovat bud pod teplou sprchou, alebo zohriatu plienku pod zehlickou dat na prso ked kojis
Aj pocas kojenia mozes masirovat a pomaly vytlacat
Ja som si na noc davala nahriaty vankusik z ceresnovych kostok a do rana boli hrce prec

janinamojka
17. sep 2017

Teplu sprchu alebo nahriatu plienku jednoznacne a vytlacat pomaly von aj ked sa zda ze nic nejde..Mna moja babka na noc poviazala plienkou a kapustove listy mi tam vlozila aby ma stiahla a do rana boli hrce prec a mliecko pekne islo same..mala nestacila pit😉

janinamojka
17. sep 2017

Ono to boli velmi ja som aj slzu pustila pri tom ked mi to tlacili nasilu..ale pomohlo.A nenechavaj si prsniky len tak na volno aj v noci lebo sa ti toto opat stane..Ja som nosila pohodlnu podprsenku aj na noc,aby si nerobili co chcu😉

3009
17. sep 2017

@momof3 určite pomôžu kapustové listy, kelové listy alebo listy lopúchu. Priložiť a zaviazať a určite povolí alebo ako vyššie píšu teplo.

zbruna
17. sep 2017

Ja som si nahrievala infracervenou lampou a sucasne masirovala (masazny krem). Tiez som mala riadne hrce, akoby prsia napchate kamenim. Az potom sa mlieko pustilo, tiez som odsavala. Tento stav s hrcami trval cca 1 tyzden po porode...

nina4
17. sep 2017

Mne zabral až oxytocín 1 kvapku pod jazyk no to som dostala od gyn.aj s antibiotikami už som bola týždeň v 40 horuckach. A bábätko prikladať prikladať a odsávať do zblbnutia kým sa trochu neustáli tvorba mlieka.