PROSIM POMOC S DOJČENÍM. Som 4 den po sekcii a prsia mam tvrdé, hrckate. Snažím sa odsávať len tolko aby sa uvoľnili a maly sa prisal, ale mlieko slabo tečie, hoci viem ze je tam. Niektorým maminám mlieko tečie prúdom a mne ledva ťahá odsávačka. Aj maly je nespokojný, lebo slabo tečie. Poradíte mi? Viem ze pomáha umelý oxytocín ale neviem... Dakujem
Horucavoda pomoze urcite
Alpa na vreckovku a po kazdom kojeni prikladat obklad, nechat co najdlhsie. Mne pomahal aj caj na kojenie hipp, prsia sa nielen ze naliali ale mlieko tieklo prudom
Ako píšu baby pred dojčením v sprche rozmasirovat prsník, smerom od pazuchy k bradavke.
@momof3 ja som mala ten istý problém, po sekcii, tvrdé prsia, až hrčky a mlieko nie a nie von. Tak som namočila plienku bavlnenú do horúcej vody a prikladala chvíľu na prsia a by sa zohriali. potom som sa predklonila, ako že normálne som stála v predklone tak aby mi prsia viseli a dvoma prstami som jemne tlačila na hrčku, (druhou rukou som sa opierala o pračku 🙂)nemasírovala som, len som tlačila a tlak postupne zvyšovala, stále som bola v predklone. po chvíli mi začalo kvapkať mlieko, (priložila som si fľasu), tlačila som do vtedy kým hrčka nezmekla, zo začiatku to bolo pár kvapiek mlieka z každej hrčky, ale stačilo to na to aby hrčky zmizli, po pár dnoch mi namiesto kvapiek začalo z 2 "dierok" doslova striekať mlieko, a po čase som už nemusela stáť ani v predklone sadla som si stihla prsník a mlieko tieklo kade mohlo. Takto som si ručne odsávala, nikdy som nepoužila odsávačku. treba trpezlivosť ale ako píšu vyššie, hrčiek sa treba zbaviť aby nenastal zápal.
Pred kojenim rozmasirovat bud pod teplou sprchou, alebo zohriatu plienku pod zehlickou dat na prso ked kojis
Aj pocas kojenia mozes masirovat a pomaly vytlacat
Ja som si na noc davala nahriaty vankusik z ceresnovych kostok a do rana boli hrce prec
Teplu sprchu alebo nahriatu plienku jednoznacne a vytlacat pomaly von aj ked sa zda ze nic nejde..Mna moja babka na noc poviazala plienkou a kapustove listy mi tam vlozila aby ma stiahla a do rana boli hrce prec a mliecko pekne islo same..mala nestacila pit😉
Ono to boli velmi ja som aj slzu pustila pri tom ked mi to tlacili nasilu..ale pomohlo.A nenechavaj si prsniky len tak na volno aj v noci lebo sa ti toto opat stane..Ja som nosila pohodlnu podprsenku aj na noc,aby si nerobili co chcu😉
Ja som si nahrievala infracervenou lampou a sucasne masirovala (masazny krem). Tiez som mala riadne hrce, akoby prsia napchate kamenim. Az potom sa mlieko pustilo, tiez som odsavala. Tento stav s hrcami trval cca 1 tyzden po porode...
Mne zabral až oxytocín 1 kvapku pod jazyk no to som dostala od gyn.aj s antibiotikami už som bola týždeň v 40 horuckach. A bábätko prikladať prikladať a odsávať do zblbnutia kým sa trochu neustáli tvorba mlieka.
@momof3 Hrcky rozmasirovat pod horucou vodou-ako najviac znesies. Musí to ísť von inak mozes dostat zapal.