Prosím Vás poraďte mi ako mám naučiť 2 mesačnú dcéru otvoriť viac ústa aby si zobrala do pusy čo najviac bradavky.mala som málo mlieka to už je trocha lepšie ,mala som aj laktacnu poradkynu a tá mi povedala že malo otvára pusu.vlastne pije mlieko iba keď sa mi samé spustí čiže keď jej samé tečie.flasu a dudel nepoužívame.dokrmujem cez cievku.dakujsm
@gvendy0503 to môže zistiť len doktor? Ja to neviem skontrolovať?
@gvendy0503 prosim, tento zákrok zrejme čaká aj nas, misko ma 9 týždňov, dr nám povedala, ze po ukončenom 3 mesiaci pôjdeme na krčne, lebo uzdicka je podľa nej kratšia, kojim ho, problémy s prisatim nemá, a ze sa to zrejme robí v narkoze, ako to prebiehalo u vas? Ďakujem , dosť sa toho obávam.....
Tiež sa mi zdá, že to bude problém so zrastenou uzdickou. Tá laktačna poradkyňa to dcérke neskontrolovala? Moje obidve detičky s tým mali problém, boli sme za odborníkom a celý zákrok trval ani nie minútu.
@zuzcana nášmu to robili keď mal cca dva týždne. Nerobili mu to v narkóze. Boli sme s manželom pri tom. To len prestrihnú tú uzdičku priamo u krčnej. Vydenzifikujú mu to a trochu to krváca. Ale ešte ten deň začal pekne papať a sať. Musela som mu tú uzdičku umývať tuším repíkom.
@nelka1122 nášmu to zistila detská doktorka na poradni keď som jej vravela, že sa zle prisáva
@zuzcana ahoj, naozaj sa nemáš čoho obávať, to prestrihnutie uzdičky trvá hádam minútu, snáď ani toľko nie😊 a kôli tomu veľmi pochybujem, že ho budú dávať do narkózy, ktorá má detský organizmus oveľa horší dopad. Môjmu staršiemu synovi to robili keď mal 4 mesiace a jediné, čo bolo nepríjemné, bol potom jeho plač, ale aj to len chvíľku a hneď na všetko zabudol. Netreba sa báť, dieťatku to len pomôže. To, že nemá problémy s prisatim je fajn, ale treba to dať do poriadku čím najskôr, kým je maličký a kým to tak nevníma, ono problém môže nastať až neskôr, napríklad, keď sa bude učiť rozprávať, môže mať problém s vyslovovaním slov, mne to logopedicka tak vysvetlila. Takže uzdičku rieš teraz ako potom nasilu držať staršie dieťa hoci aj pri takom ľahkom zákroku😉
@nelka1122 mala som podobný problém s malým. Zistili mu, že má zrastenú uzdičku. Boli sme na krčnom, kde mu ju nastrihli a odvtedy s prisatím nebol problém.