Spánok a kojenie

cestovanie7
8. jan 2017

Hľadám mamky ktore mali podobne trápenie ako ja. Mam 13m dcéru ktorá je stále kojená a nikdy nebola veľký spac. Bola nastavená od uspatia cca o 20:00 do rana 7:00 sa cca 2-3x zobudit. No odkedy jej vyšiel prvý zub cca 4m do zadu sa to uplne vsetko pokazilo a zhoršuje sa to. Aj ked mi o 20:30 zaspi do 23:00 sa aj 3x zobudi a potom do rana aj 3-6x. Uspavam ju na prsníku. Uz ma bolia su dokusane a začína mi ich sem tam odmietať a preferuje dudlik. Neviem co mam robit som vycerpana dost často prechladnuta a fakt neviem ako to vyriesit. Mam ju prestat kojit a šupnúť umelé mlieko? Ci je to len dočasne a vydrzat? Kojenie som si fakt prve mesiace vydrela a viem ze je to naj pre dieta preto by som to nerada vzdala. Prosim o radu ak mate rovnaké skúsenosti.

bosoriak
8. jan 2017

@cestovanie7 13 mesacnu uz by som nekojila. Vies, kojenie je OK dovtedy, kym to vyhovuje OBOM - aj dietatu, aj matke. 13m dieta nema co pit mlieko 6x v noci. Kazi si zuby, travenie a pestuje si blbe zvyky. Pomojkat, dat napit vody z pohara pokojne, ale prsnik uz by som jej nedavala.

Ony tie spankove zvyky sa tak do 3 rokov aj tak este pomenia. Mozno ma len taku fazu, mozno spracuva zazitky z dna, mozno sa jej tlacia zuby vzadu, ktovie. Ak je toto jediny problem, nejavi znamky nejakej choroby, tak by som na tvojom mieste pockala par tyzdnov.

A naozaj pouvazuj nad tym odstavenim. 13m dieta uz moze pokojne pit normalne kravske mlieko z pohara, ak nie je alergik, nemusi mat materske.

luba41
8. jan 2017

ak ti to vadí, zruš dojčenie..flašu nedávať, ani Um, ani iné mlieko..na čo? ak chceš pokračovať-zrušiť cumlík-pravdepodobne pokazil prisatie / preto tie kúsance/a takisto ho už dcera teda preferuje pred prsníkom.. zvýš počet dojčení cez den, dbaj na správne pristie..v noci spať spolu..teraz má obdobie častého budenia, vydržať, zase sa to zmení..vobec neplatí, čím strašie, tám sa menj budí..a teda rozhodnuť sa, na čom ti viac záleží..

wurka
8. jan 2017

Ja to mam podobne (syn ma 12 mesiacov), ale kvoli zubom zacal odmietat aj vacsinu prikrmov, preto by som ho teraz urcite neodstavila. Asi teda zvaz, ci to bez mliecka mala zvladne na normal strave, alebo ci sa len ukludnuje, pripadne, ci ju vies aj inak uspat. 😉

zuzanadringus
8. jan 2017

Ked nechces prejst na umele mliecko a bradavky ti rozkusava, tak si mliecko odsavaj a davaj jej ho cez flasku...

martinecka1
8. jan 2017

moja zacala skusat to iste v 15m, ale som ju odstavila, tazko prechadzala na um, ale zvladla a v noci klud krasne spinkala bez zobudenia...

slivka5
8. jan 2017

ja by som skusala uz oducit od cumlika, zrejme by sa zlepsilo prisatie a aspon by Ta to nebolelo. Pozor aby si nedostala mykozu ak mas aj ranky. Ona podla mna nieje hladna, len ju prsnik rychlo uspi. U nas je riesenie zatial spolocne spanie a ani neviem kolko krat je hore, pocuca a za minutu spi..

evittam
8. jan 2017

@cestovanie7 Suhlasim s @bosoriak

Ja som mala podobný problém no s malým synom. Často sa budí, po dojčení do postieľky, potom zasa von, potom sa strhnem, kde vlastne je aby nespadol. Unavená, zničená, oslabená imunita. Tak som sa vykaslala na dokonalosť, rozobrala postieľku, presunula k posteli, malého mam stále pri sebe, na cice kedy chce a neriešim. Lepšie sa vyspím ako predtým a cítim sa lepšie psychicky. Už je to 9 m. Je to skôr v hlave a vlastnom postoji, nech sa rozhodneš akokoľvek, musíš s tým byt stotožnena. Cumel by som vyhodila a um nedávala, skôr kravské alebo nič. BTW dcéru som kojila do 2 rokov, dovtedy tiež spala na svojej posteli pri nasej a budila sa, no to som veľmi riešila a bolo to aj tak na nič, iba stres. A mrzelo ma že som ju odstavila, lebo to ešte potrebovala (psychicky). Toľko skúsenosť.

mily7
8. jan 2017

@cestovanie7 ja som obe deti odstavila nočné dojčenie v roku,kvôli sebe. Spokojná som,teda pri druhom dieťati som ľutovala že som to neurobila ešte skôr. Manžel nechcel spolupracovať 😃 Pri kojeni a spoločnom spani som bola totálne vyčerpaná,deti sa kojili už aj každú pol hodinu. Po odstavení spali cele noci. Aj keď. Sú a boli noci že zúbky sny, u mňa stále oveľa lepšie bez nočného kojenia. Vstanem raz utisim alebo sa prihivorim pritulim ako každú pol hodinu. Takže u mňa zabralo stop kojeniu v noci. Žiadne um,chmeľ ani iná náhrada.

mily7
8. jan 2017

Cumel nie chmeľ. Prepáčte.

cestovanie7
autor
9. jan 2017

@coccinellaseptapunktata dakujem pekne za skúsenosť. Kojit nechcem prestat len sa zmierim s tym budenim. Dudlik začnem odnaucat. Verim ze sa to zlepší 🙂

cestovanie7
autor
9. jan 2017

Dalujem všetkým za reakciu.

yanni
9. jan 2017

@cestovanie7 Nenmusis prestat kojit. Ale take "velke" dieta uz v noci nepotrebuje jest. A kojenie v noci, cize mlieko a aj jeho "nekojacie" nahrady, cize UM, je JEDLO. Zrus len nocne kojenie. Nie je to zaruka, ze ti zrazu prespi celu noc, ale po case si zvykne a nebude sa tak casto budit. Ono este par rockov sa ti aj tak bude budit (a mozno nie), to nik neviem. Kazde dieta je ine. Nasa najmladsia bude mat 18 mesiacov, od roka nekojim v noci, rano a vecer staci.Uz dobre spavala, prespala celu noc, teraz jej idu stolicky, zaspava tazko a v noci sa zobuti okolo tretej aa pride ku nam do spalni a spi do rana s nami (spava uz od roka na normalnej posteli, sama na nu vylezie a aj zlezie).
UM jej fakt nedavaj, to skus radsej normalne plnotucne mlieko po troske ako bude reagovat. Cez den koj dalej ak vam to obom vyhovuje.
AAAAAA: cumel "nenici" spravne prisatie. Tak isto ani flasa. Ale ak nemala doteraz flasu a UM, tak jej to ani nedaval. Uz by mala krasne pit z pohara.
Nase vsetky deti (4) nepoznaju ani falsu ani UM. Mala ma cumel tiez len par mesiacov a NIKDY ma nekusla.

cestovanie7
autor
9. jan 2017

@yanni moja mala nemala nikdy flasu od úplného malicka sa naucila na lyžičku a potom sme prešli na normálny pohár. Dudlik nema cez den vobec pomaha len pri cestách autom a uspavani v kočíku a nočnom spaní. Vcera som skúsila v noci ked sa zobudila nedať prso len dudlik a uhladkat a zabralo to raz. Po zvyšné dve zobudenia uz muselo ist prso. Budem to postupne skúšať a hľadať naj spôsob ako jej noc co najviac uľahčiť zaspávanie. Dik za radu

nikitah5
9. jan 2017

hm.vam sa to povieze zrus kojenie.mam podobny problem,k tomu som este otehotnela takze by som rada uz prestala kojitkedze ide uz len vylucne o taeto nocne kojenie.ale ako?preplace aj tri hodiny,ked ho nosim na rukach tak sa len zvija do oluka.nic nezabera.len to prso.nejake rady?

luba41
9. jan 2017

ja odporúčam zaspávať bez cumla-na prsníku, v noci nešidiť taktiež cumlom..aj do kočíka-bez cumla, alebo uspať na prsníku a preložiť do kočíka..fakt to len dojčeniu a tvojej pohode pomože..práve može sa stať, že ešte pár dní a prsník ti cez den odmietne úplne ..a bude si to vynahrádzať ešte viac v noci..potom už stým budeš chcieť skončiť načisto..tvorba mlieka pravdepodobne klesla, lebo ona zabúda ako sa správne prisať na prsník/ kedže cumel/..

slivka5
9. jan 2017

@nikitah5 tak ked nic nezabera tak naco sa trapit aj dieta, to nosenie atd je podlamna namahavejsie, daj prsnik ked chce, tehotenstvu to nevadi (zevraj)

nikitah5
9. jan 2017

@slivka5 viem ze to neskodi aj ked mi gyn zakazala,ale uz to nieje o tom ,ale o tom ze uz to nevyhovuje mne.maly ma hryzie cim dalej tym viac,idu mu stolicky a je na mne pricucnuty prakticky tristvrte noci

cestovanie7
autor
9. jan 2017

@nikitah5 kojenie je veda riadna. Najprv sa musis naučiť ako začať potom ked na to prides a ste zohratá dvojica pride cas s tym skončiť a to je zase dalsi boj. Nic veru nie je jednoduché. Ty mu davas dudlik?

mily7
9. jan 2017

@nikitah5 dať tatkovi,babke,sestre niekomu inému na tri noci a odísť zo spálne. Bábo neuciti mamine mlieko a nechá sa uspať aj tatikom..a aj ti uuuuplniiii zavislaci to zvladnu.