Dobrý deň, prosím vás zlepšil sa nočný spánok vášho dieťatka keď ste ukončili nočné dojčenie?
Áno, ale ukončila som úplne dojčenie, nie len v noci
@nakoni ano. starsiu dceru som odstavila v roku, po tyzdni prespala celu noc a spala tak uz vzdy. mladsiu som teraz odstavila v 6 mes. od nocneho dojcenia a detto, odkedy sa v noci nedojci, spava krasne celu noc.
Ano, osvtefy prespi celu noc. Odstavit sa podarilo v 16.m, chcela som v roku 😏 dovtedy niekefy aj 10xhore. Ked isli zuby
Ďakujem maminky, potešili ste ma 😊. Dcérka je už veľká, preto určite viem, že sa nebudi kvôli hladu.
Teraz prechádza z 2 spánkov na 1, trošku aj to pomohlo. Nebudime sa každú hodinu, ale len každé dve 😄
Momentálne jej idú aj stoličky a prechádza aj separacnou úzkosťou, tak keď to prejde popracujeme na mliecku
@matkahelka prosím vás ako ste zrušili nočné dojčenie?
Ja tiez pri prvom, ked sa budil v noci kazdu pol hodinku. Mal rok, tak som si povedala, ze stacilo. A zacal konecne spavat. Teraz mame doma 4 mes a mame to tu zase 😅👶
@zuzana9393 my tiež plánujeme druhé, preto chcem zlepšiť spánok dcérke. Neviem si predstaviť, že by som mala vstávať ku dvom deťom 😄
@hilda08 pracujem na samostatnom zaspávani. Spíme spolu na "floorbed" a uspavala som ju dojčením cez deň aj v noci.Cez deň som to už zrušila, uspim na rukách ( aj to u, nás postupne ruším). Cez deň aj keď sa zobudí, zaspí väčšinou sama naspäť. V noci občas pomôže, keď poviem mliečko búva, otočí sa a spí ďalej.
No je to beh na dlhú trať ako vidím. Ale už som sa nato dala, tak nechcem prestať.
@nakoni No my sme s tymto 4 mes boli hore o 22:00 ale to sa len najedol a zaspal. No a potom od 1 do 4 sme kukali telku 🤦♀️ potom na hodinku zaspal a vybavene. Teraz dospava. Tiez neplanujem kojit dlhsie ako rok. Ak budeme fungovat takto, tak to vzdam aj skor.
@zuzana9393 je to náročné. Nedostatok spánku vie spraviť veľké problémy doma. Keď sú ťažké noci len občas ( zúbky, choroba) da sa to vydržať, ale ťahať rok je naozaj náročné.
@nakoni normalne, ze som prestala dojcit. ked sa zobudila, vzala som na ruky, tisila, hladkala, spievala, prsnik som nedala. par noci sme nespali vobec a odvtedy spime 10 hodin v noci nepretrzite. ja obdivujem zeny, co toto dokazu zvladat dlhodobo. ja ked som nevyspata, nedokazem fungovat.
@nakoni ano, ide tam o spankovu asociáciu…ak zaspi na prsníku ako náhle sa trochu preberie vyžaduje ho zas, ak zaspi napríklad je prituleny pri mamke tak ked sa preberie prituli sa k mamke a zaspi spat…ak zaspi sám v postielke tak v nej pravdepodobne prespi celu noc…samozrejme nebude to zo dna na den 🙂