Som v koncoch z dojčenia

Včera o 14:57

Ahojte, v nemocnici mi maly normalny pil mlieko. Kojila som na požiadanie. Pribral a pustili nás domov…

Sme doma 3 dni a od vcera večera začal byt nervózny. Keď je na prsu, tak pocucia 10 sekúnd, začne krútiť hlavou a place. Akoby mu nič netieklo . A takto sa to opakuje aj hodinu… nevydrží byt dlhšie ako 5-10 sekúnd a plač. Hneď sa hnevá … pritom celý čas otvára ustocka že chce pit. Čo sa mohlo stať ? Skúšala som stláčať prso a mlieko ide. No jemu akoby nič neslo a preto je nespokojný.

Napr. pri prvom keď som kojila tak mi z druhého prsa tieklo mlieko - samo od seba , pri tomto mi netečie … iba keď stlačim. Pri ňom som aj cítila ako sa mi nalievajú prsia.

Som 6 dni po pôrode, je mozne že sa mi laktácia iba rozbieha ???
Vcera som si skúšala odsat, a odsala som vecer 120ml z oboch pŕs.

Pijem čaje na laktácie, beriem senovku a benedikt.
Mozno je zla technika, neviem. Nebyvam na Slovensku, čiže si tu neviem zavolat len tak laktačnu. Uz neviem čo mám robiť, keď si predstavím že ho mám zase kojiť a zase toto …

mauduska
Včera o 15:01

Keď ho kojíš, skús stlačiť a držať (nepumpovať rukou). Pomôžeš mu tak, zrýchliš tok mlieka a nebude sa hnevať.

veklipo
Včera o 15:02

Ja som mala pri prvom taketo stavy pravidelne, hlavne prve 3 mesiace, potom sa to zostabilizovalo. Ked uz som bola zufala, povedala som si, este 1 den vydrzim a ak sa to nezlepsi, prejdem na umele. Nakoniec som dojcila 2,5r.
Vsetko, co popisujes, je uplne normalne. Chce to trpezlivost.
Drz sa!

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Včera o 15:04

@mauduska skúšala som aj to, ale veľmi to nepomaha.

mama_
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
anavixy
Včera o 15:23

A z flase ti pije alebo ako ho krmis ked nesaje? Resp. pije tvoje mlieko? Rozmyslam, ci mu nemoze nechutit kvoli bylinkam, caju… nepotrebujes nic pit, len vela prikladat a odsavat, ak dieta nesaje dostatocne. To, ze sa dieta odtahuje moze byt sposobene pomalym alebo rychlym (to by si asi skor spozorovala) tokom mlieka alebo len zlou technikou. Skusas rozne polohy? Skusala su dojcit v polospanku?

nika23t
Včera o 15:35

Ak sa Ti chce odsávať, môžeš dávať cez fľašu. To je ale rýchla cesta k ukončeniu kojenia. Resp.postupne prejsť na UM. Pre mňa kojenie nemá byť trápenie. Ani pre mamu, ani pre dieťa. Mlieka málo nie je, len deti rôzne saju. Moja tretia nevedela ťahať vôbec, 10 dni sme sa trápili, ťahala tak, ze krv sala, nie mlieko. To pre mňa bola stopka, pol roka som odsávala a potom som prešla na UM. Aj to odsávanie bolo pracne a viac by som to nerobila.

kiki68
Včera o 15:59

Skusit ine polohy? Mozno skusit skrabkat jemne okolo brady, to boli take moje zbrane

simca06022011
Včera o 16:07

no poviem len tolko, lebo vacsinu popisali.. ale ja v momente ako mala dostala flasu, som skoncila s dojcenim, jej sa proste viac sať nechcelo uz nikdy. A bol tomu koniec. Tak by som na to dala pozor. Asi by som castejsie prikladala, ked este nie je dieta vyhladovane a jasne skusila co tu odbornicky (ja nou isto nie som) radia 🙂)

erickatt
Včera o 16:16

Skus si najst laktacnu v okoli. Od kial si??

maryetta
Včera o 16:16

Skusit aj inu polohu. Pripadne daj aj cumel. Alebo kojit v polospanku.
Mozno sa hneva lebo chce cmulat a ide mu mliecko. Kaka/cika dost? Ci ani vobec nikdy sa neprisaje?

autor
Včera o 16:18

@anavixy z fľaše vymýšľa … tak dokrmujem striekačkou. Z fľaše len chvíľku poťaha (2-3x) a potom vypľúva. Ale plienky má normálne mokré 7-8x denne. Stolicu 5x denne. Tak nechápem prečo sa tak vytáča, otvára ústočka akoby hľadal a plače. Skúšam rôzne polohy, aj v polospanku. Aj mu stlacam, aj drzim stlačené. Tak neviem

autor
Včera o 16:20

@maryetta prisaje sa. Dojčím ho 8-10x denne. Napr. 3-4x je ok a ostatné dojčenia ako som popisala. Ale nikdy sa nedôjdu dlho, lebo začína vymýšľať alebo zaspi. Cumel mu občas davam, keď už neviem čo s ním. Kaká a cika normálne

pralinka86
Včera o 16:29

Nemoze byt, ze ma na začiatku slaby/silný tok? Ze chce taky stredny, idealny a nema nervy cakat na neho, kym sa to spusti alebo ustali

katrin21
Včera o 16:35

Moze byt zle prisaty, tym padom nestlaca dobre dvorec a netaha... hlavicka musi byt v miernom zaklone a dvorec cely v puse...kludne pocas pitia prsnik stlacaj,aby lepsie tieklo

katrin21
Včera o 16:36

Mas instagram? Pozri si webinare Diana Klestincova a cely jej profil. Radi o tomto

nikpa
Včera o 16:39

Mne toto iste robil malý a potreboval si počas jedenia odgrgavat. Jemu sa to vracalo späť do úst lebo mal reflux, čo som vtedy ešte nevedela. Ale keď som ho dávala odgrgavat aj počas kŕmenia, oveľa sa to zlepšilo. Možno to nie je váš prípad ale skús.

erickatt
Dnes o 11:38

Urcite pozri tu Diana Klescincova. Je mega

katrin21
Dnes o 14:02

Tu je