Som prvý deň doma z pôrodnice a nemám mlieko. Poradíte?

zelenydudlik
8. feb 2015

Cez deň v pohode spinkal, ale v noci celú noc len plače. Dostal napapat,je prebaleny, dudlik odmieta, no nie a nie zaspat,stále len place... Uz sme zufaly,prosím poraďte

lolitka25
8. feb 2015

Hlavku hore, zosuladite sa neboj! Skus stale prokladat mozno sa mliecko zacne tvorit ak chces kojit a zatial bude citit tvoje teplo. Je v zavinovacke? Mozno mu priestor pripada obrovsky a desi ho, skus ho poriadne zavinut. Este moze pomoct masaz bruska. Viem, ze si unavena a zufala, ale ver to prejde a zacnes si to uzivat! Drzim prsty!

filmuska_01
8. feb 2015

viem ze je to tazke. moze mat prehodenu noc a den, to sa stava u babetiek 🙂 casom to bude lepsie.Ved nedavno bol v brusko a musi si zvyknut na vsetko.
Niekotre deticky su rady zavinute napevno v perinke,aj rucicky ,to ich ukludni.
A k tomu mliecku,este moze nabehnut,skus ho prikladat.velku trpezlivost,to je to co my mamy potrebujeme najviac. drzim palceky.

culia1
8. feb 2015

Prikladaj,odsavaj(mozno ani nic este neodsajes,ale aspon stimulujes)babtko daj na chvilku tatinovi a oddychuj,prvych 6tyzdnov byva velmi narocnych

evica01
8. feb 2015

A nie je mu teplo? Ako vies ze nemas mliecko? Urcite mas ;) Neboj sa. Len ho prikladaj, aj ty sa normalne najedz, napi...
Je normalne, ze zo 2 tyzdne nevyzlecies zo seba pyzamo. Hlavne bud kludna a spi aj ty ked maly bude spat.
Vsetko je dobre. To su proste babatka. Moj syn chcel byt viazany v zavinovacke a dcera sa spinala, musela byt rozbalena. Potom jej zas rucicky lietali a budila prave na to. Ani sem, ani tam 🙂

mmmj
8. feb 2015

Ak mozes, snaz sa vela oddychovat, urob si pohodu v posteli, ale nie sama, aj s babatkom. Telo na telo a nech sa prisava kedy chce. Vsetky domace prace, varenie, vsetko co mozes nechaj na manzela alebo rodinu a venuj sa len babatku, spite spolu. Toto zvykne naozaj urobit zazrak. Podla moznosti nedokrmuj aby si nezvyklo na flasku.
A skus kontaktovat laktacnu poradkynu, www.mamila.sk
Drzim velmi palce

sharlotta
8. feb 2015

Npiasala som tu velmi dlhy prispevok pred chvilou, no zmizol mi. No nic...tak to cele skratim. Skontaktuj sa s laktacnou poradkynou podla miesta tvojho bydliska. Ona ti poradi nie len ohladne dojcenia, ale aj ta psychicky podpori a poradi, ako dietatko upokojit. Deti placu a nespia, to je bezna realita. To, ze si domov prinesies krasny vonavy uzlicek, ktory bude spat a spat a vy ho budete pozorovat a usmievat sa je len reklamna kampan 😉 Bola som v podobnom soku, ked som prisla s dcerou z porodnice. Prerevala prve 3 mesiace 😅 Ale neboj, vsetko sa raz skonci a bude v pohode. Flasu a cumlik zahod, velmi skodia dojceniu. Mlieko sa tvori kazdej zene, len mu treba trosku pomoct niekedy, v com ti presne poradi poradkyna a ak ju posluchnes, urcite budes dojcit svoje babatko 😉 Este mozes skusit prilozit si babatko v len plienke na holy hrudnik tak, aby poculo tvoje srdce a citilo tvoju pokozku na svojej a potom vas prikryt. Drzim palce.
http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-do...

mimi321
8. feb 2015

Mozno ma len prehodeny den s nocou. Moji to mali obaja... A hlavne prikladat pit cajik na podporu dojcenia a varaj pomaha aj matysak cista hroznova stava... ale to nemam odskusane...homeopatia ricinus communis 5ch, niekto na vineu nadava no mne pomahala aj ta samozrejme vyhrkana. Pri prvom mi dost pomohli tabletky more milk plus ale najdolezitejsie je ti prikladanie. A jest samozrejme... ono sa to znormalizuje. 🙂vela sil prajem jevto narocne hlavne ak ide o prve dietatko. 🙂

s_mt
8. feb 2015

Najdolezitejsie je,aby si vela pila,to je najlepsie na tvorbu mlieka. A aby ho bolo dost,casto dieta prikladaj,ale skus aj odsavacku,to ti pomoze rozbehnut kojenie,ak este nemas dost mlieka. Je to na nervy,ked deti dlho placu,ale treba len vydrzat,pevne nervy zelam.. ;)

karus
8. feb 2015

Ja som mala ten isty problem,ale mala mi plakala stale cez den,v noci stale len vonku spala.Deticky su rozne ked placka neznamena to,ze je hladne,alebo ze by to robilo naschval to nie.Proste su deticky placlive a nerobia to cielene.Ja mam 7 rocnu dcerku,krora mi plakavala do 3,5 mesiaca a potom to zo dna na den preslo.Moja 9 mesacna dcerka mi robila to iste a dlhsie.Neboj vsetko prejde,aj ja som bola uz zufala.Hlavne treba pevne nervy,ktore jasne,ze niekedy uz ani niesu.Je vela pricin preco place a ty urcite skusas vsetko a uz si bezbranna,napapany,prebaleny,odgrgnuty,vyprdkany a stale place.Mala si vyzadovala kojenie kazdu pol hodinu,bola som uz tak vycerpana,ale casom sa vsetko upravi,soluladi medzi vami a bude dobre.Prajem ti pevne nervy a uvidis vsetko bude dobre,viem o com hovorim.Drz sa

nanka3
8. feb 2015

ahoj, mozu to byt aj koliky.... presne toto mala aj kamaratka, cez den dieta OK, a vecer len plac, ktory trval od 22:00 do 4:00 rano, nasa dcera takto plakavala od 15:00 do 19:00, tiez koliky.... preslo to same asi v 3 mesiaci, mozes skusit nejake kvapky, popytaj sa v lekarni 😉

sisala
8. feb 2015

Vydržať a homeopatika Senovka a Benedikt v kapsuliach, veľa piť...

maminecka2
8. feb 2015

Ahoj, aj mne zmizol dlhý príspevok 😁. Tak ešte raz: aj ja som mala veľký problém s mliečkom, veľmi mi pomohla laktačná poradkyňa, ale nepomohli mi bylinky, prikladanie atď., nakoniec som musela užívať lieky Costi a to až 4x4 tbl., ale veľmi pomohli, potiahli sme to 22 mesiacov (prestala som kvôli ťažkostiam v 2. tehotenstve). Poradkyňa ma naučila kojiť poležiačky, to bolo super, malí obaja spali so mnou v posteli, v noci už keď sa vrtel ešte nestihol plakať som vytiahla, priložila a spala ďalej, bolo to vykúpenie lebo chceli obaja veeeľmi často.
Možno malému chýba tvoja blízkosť, chce ťa cítiť, počuť tvoje srdce, na to je kojenie najlepšie, alebo si ho aspoň polož na hrudník nech si takto pospinká.
Možno má aj vetríky, skúsila by som Espumisan, niektoré maminy ho dávajú aj preventívne pravidelne, nie je to nebezpečné, nevstrebáva sa, pôsobí len v čreve.
Skúste si s manželom rozdeliť služby, napr. on do polnoci a ty zatiaľ spi a potom nech ide spať on.
Nemá ti kto pomôcť? Mama, sestra, teraz by aj svokra bola dobrá😜.
Cez deň keď bude maličký spať ľahni si aj ty, spánkový deficiť ťa rýchlo zloží. Varenie atď. odlož na večer keď príde muž, navar si viac nech máš na viac dní, aj ja som to tak robila. Keď prišiel muž domov dostal malého a ja som ho až kým sme nešli spať nechcela ani vidieť 😄, len na kojenie. Inak moja kamoška cca pol roka chodievala na menu do reštiky, aj domov si dala zabaliť, nestíhala variť, no a čo?
S tým pretočeným režimom ti neviem poradiť, skús pokukať net a popýtaj sa pediatra, možno aj tej laktačnej.
Poskúšaj aj či mu nie je teplo abo zima, moji dvaja malí boli úplne iní, prvého som zabalila do zavinovačky a bol nespokojný, až laktačná zistila že mu je teplo tak sme ho vybalili, a aj si potreboval kopkať. No a 2. bol taká zmrzlinka. Existujú aj také tenučké akoby zavinovačky Ulitky, vyzerá to super, možno by mu to vyhovovalo, mnohé detičky sú radi zavinuté.
Moja sestra veľa využívala fit loptu, sedela na nej, hojdala sa a malú mala na rukách, nemusela natriasať a nosiť.
Dúfam že sa rýchlo zosúladíte a všetko bude dobré, držím palce

bucunko
11. feb 2015

Ahoj. Len vydrz. Ani ja som nemala vela mlieka ked som prisla z porodnice. Prvy tyzden som len lezala cele dni z malym v posteli a bol neustale na prsniku a to stale. Vstala som sa len najest a hlavne vela pit a to vodu a nie vela tych kojeneckych cajov. Moze to naduvat aj teeba aj maleho.A tento proces sa opakoval, ked si vyzadoval vacsie mnozstvo mlieka. Ja som do troch mesiacov kojila kazdu pol hodinu den noc. Nemala som oddychu. Nejec vela mliecnych vyrobkov. Kazdy den som si dala tvaroh a to plnotucny a tostacilo. Maly priberal vzdy nad limit a pani doktorka bola spokojna. Hlavne nebut nervozna a nestastna vsetko zvladnes. Kojila som ho do 13 mesiacov.Ked budes potrebovat poradit, podporit kludne mi napis aj sukromne. zradostou.

ivetkab.
11. feb 2015

Isto máš mliečko. Nič sa neboj. Z pôrodnice Vás pustili domov s tým, že dieťatko priberá. A priberá z Tvojho mliečka. To že dieťatko v noci plače neznamená, že je len hladné. Takéto malé bábätka si občas zamenia deň s nocou. Cez deň krásne spinkajú a v noci chcú spoločnosť. Všetko to prejde, len musíš byť vytrvalá.