Som 2 týždne po pôrode a mám problém s odsávaním

zuz1978
8. sep 2014

Beriem aj senovku aj bened.lek.ale už tak tyzden, vypila som 5 fliaš laktofytu, pijem aspon 3litre vody denne, no stale nič. Stracam nadej. Musim od začiatku prikrmovať a teraz už pije maly z flasky. Asi by som to už mala vzdať, veď to máličko mlieka samo odíde.

jul11
8. sep 2014

@zuz1978 mne tiez senovka nezabrala,bola som v stadiu,ze budem brat Costi,ale ja som prikrmovala na cievku a odsat som nevedela takmer nic. casom sa to upravilo a dokrmovala som len 1x denne 60-90ml,ale to bolo az v takom 4mesiaci. ale odsavat a davat z flase si neviem predstavit,uz takto to bolo narocne. ked ta to ma vycerpavat,tak sa nastav na to,ze budes odsavat 2-3x denne a ked to bude 30ml, tak bude, ked 60,tak 60 a uvidis. lebo budes znicena a unavena a to babtku neprospeje.

leporeloo
8. sep 2014

@zuz1978 kontakt koza na kozu je najdolozitejsie pre spustenie mliecka
zahod flasu inak dojcit nebudes
vyzlec sa do pol pasa aj babtko do pleny a lahni si s nim na 3dni do postele a budes mat mliecka az az 😉
drzim palce a asi je to kliše ale kontaktovala by som laktacnu

misinka26
8. sep 2014

Už teraz si nastavená negatívne a proti kojeniu ... ber to proste ako fakt, niektoré maminky koja bez problémov a niektorým sa to nepodarí a nekoja ... viem, teba ako novopečenú mamičku to trápi, že nemôžeš kojiť ale veď je veľa detičiek, čo vyrástli na UM ... skúšaj to čo sa dá a ak sa nedá tak sa netráp ... bábo to cíti a ono treza potrebuje pokojnú a spokojnú mamičku 🙂 Držím palčeky 🙂

standu
8. sep 2014

@zuz1978 nuz ak myslis, tak to vzdaj...alebo zabojuj 😉 obrat sa na laktacnu poradkynu, odstran cumel, spi s babom v jednej posteli, skin to skin...

kika77777777777
8. sep 2014

hlavu hore 🙂 ja som odsavala len 20 ml -tak to si este šikovna oproti mne 😀 a to som 2 mesiace po porode 🙂 a teraz kojime aj ked bojujeme ked tak som tiez striedala so sunarom.mysli pozitivne a tul sa k babatku .

katka2011
8. sep 2014

ja som odsavala iba 10 ml denne 2 mesiace po porode aj to preto ze som potrebovala nazbierat 100 ml mlieka do mraznicky pre pripad. a odsavala som rucne, s odsavackou nic neslo. a kojim dodnes, mala ma 13 mesiacov. brala som senovku a benedikt 3x3 kapsule, pila vineu kazdy den flasu, jedla rascovu polievku. ale malej som nikdy flasu s umelym mliekom nedala do ust!! aj ked plakala tak som ju donekonecna prikladala, aj 30x za den ale to bol jediny sposob ako donutit telo produkovat tolko mlieka kolko mala potrebovala. bola som vychudnuta na kost ale stalo to za to. takze zahod flasu a treba kojit kojit kojit....

erickaa
8. sep 2014

@zuz1978 Zavolaj si laktačnú na pomoc, ja som tiež tak urobila..ale 9 dní po pôrode. Hlavne ma veľmi ukľudnila a to je to, čo potrebuješ najviac. Ja som tiež medzi kojeniami odsávala mlieko (aby som to viac rozbehla), ale to povedala, že nie je nutné, radšej nech medzi kojeniami oddychujem ako otročím s odsávačkou. Aj tak som odsala vždy iba pár kvapiek. Nakoniec som úspešne kojila rok a odsala som si iba, keď som išla do školy na skúšku...a vždy málo. Ale bábatko si vie cucnúť viac. A samozrejme zahoď umelé mlieko, vždy keď dokrmiš UM pripravíš o stimul svoje prsia. Takže hľavne kľud a pôjde to, uvidíš 😉

michaela.g
8. sep 2014

@zuz1978 ahoj, viem ze to je narocne, ja som sa takto trapila 4 tyzdne, u nas bol problem ze sa nechcela prisat... neviem ak ste na tom,
ja som odsavala kazde 2 hodiny, to bol zaklad aj v noci, po pravde keby sa mala neprisala tak to uz vzdam, uz som padala na hubu, ale nakoniec sa prisala a uz sme potom ficali 🙂
Ale v prvom rada zalezi od teba, aby ta to nenervovalo az moc, mysli na seba 🙂,

luba41
8. sep 2014

to čo si v príspevku napísala Ti k tvorbe mliečka moc nepomôže..presne ako si napísala, že mlieko stále nič.. prečo vlastne odsávaš? kto Ti to poradil? že nič neodsaješ neznamená, že tam nie je dostatok MM..radšej prilož bábo / aj ked už asi odmieta, kedže pije z fľaše /-laktačná Ti pomôže všetko znova rozbehnúť, len nestrácaj čas..málo mlieka neexistuje..príčinou nízkej tvorby je zlá technika dojčenia..a tam je všetko - prikladanie na požiadanie, nepoužívanie flaše a cumla, spoločné spanie, nosenie a kopa dôležitých iných prirodzených činností.. http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-do...
@zuz1978

miciatko
8. sep 2014

@zuz1978 to co pise leporeloo je to co ti pomoze,nech ti pomoze manzel stym ,ze budes, mat oddych ,lez casto s bábätkom ,koza na kozu ,babatenko nech sa prisava ako casto chce, flasa vody pri posteli daj si 3 dni a budes mat mlieka tak ze mozes kojit este dalsie dve. Aby sa mi rychlejsie spustilo mliecko som pred kojenim zo zaciatku davala teplu plienku na prsa .. ,drzim palce. Skus vsetko co by si mohla,lebo ked to vzdas bez vyskusania budes kazdy den mysliet co by bolo keby urobis este toto ci tamto ..

emocia
9. sep 2014

@zuz1978 píše ti laktačná poradkyňa. Ozvi sa mi. Zázraky sa dejú a pomoc je vždy. Len treba uveriť, že pomoc je vždy možná. Máš nádej úplne vždy. Alena BA

nenabaja
10. sep 2014

Ahoj. Mala som ten isty problem. Dojcila som aj niekolko hodin v kuse a maly bol stale hladny. Prve dva tyzdne som teda dokrmovala UM z flasky a po dojceni som este odsavala. Potom sa to dako rozbehlo, takze som uz UM nepotrebovala, ale aj tak som este zo dva-tri mesiace musela odsavat, nebo maly si nevedel tolko vytiahnut. Neskor zosilnel a odlozili sme aj odsavacku. Laktacna bola fan, pomohla psychicky, ale prakticky velmi nie, kedze techniku som mala spravnu. Velmi som sa branila dokrmovaniu, ale to bolo sposobene hlavne tym, ako nad tym vsetci spinali ruky. Skus sa netrapit, ked bude treba, dokrm ho hoci aj UM a zakazdym skus najskôr prikladat. Ale nenechavaj babo hladne. Uvidis, vsetko sa rozbehne, a ak by aj nie, je lepsie uzivat si krasne a pohodove materstvo s UM ako sa donekonecna trapit s dojcenim.

zuz1978
autor
10. sep 2014

@nenabaja bábätko hladne nenechám napriek radam zatvorit sa na 3 dni do izby. Nakoniec by ma iba detská lekarka zdrbala za to, ze maly schudne. Dik za radu. Máš pravdu s tym dokrmovanim s umelým mliekom, dnes sa na to ženy pozerajú ako na najväčší hriech na svete. Poznám dosť deticiek, ktoré vyrastli na UM a sú zdravé a pekné dokonca nie sú o nič častejšie choré oproti deťom, ktoré boli kojene. Snažím sa ale este naďalej.

mariamaria88
10. sep 2014

Ahoj ja som tiež zo začiatku mala presne ten istý problém ako ty..odsala som ledva 10 ml...proste ako pišu baby tak odsavačka za prve nikdy neodsaje tolko mlieka ako bábo. A po druhe tiež som dokrmovala po kojení - buď cievkou alebo fľašou...ale časom sa to rozbehlo a už asi od 2 mesiaca som flašu s Um nepodala..Prvé váženie pribrala veľmi pekne aj tie dalsie, takze sme sa s pediatričkou zhodli že mliečka má v našom prípade až moc, teda umelé bolo zbytočné. len ja som sa ako prvorodička bála či je hladá, pretože po kojení boli plače a ťažko sme zaspávali..Odsávačku už nepoužívam, Malá má pol roka a pekne plne kojíme, za čo som vďačná každý deň, Ale hlavne sa tym moc netrap psychicky..mňa to dosť ubíjalo a unavovalo..že nie som dobrá mama keď malej neviem poskytnuť dosť mliečka..Bud silna a trpezliva

miskoskulko
10. sep 2014

@zuz1978 ahoj 🙂 preco mas pocit,ze je babatko hladne? My sme mali problem,ze maly mal 2500g a pediatricka mi kazala ho dojcit kazdu hodinu az hodinu aj pol aspon 30minut jeden prsnik...na prevazeni,kolko spapa z jedeho spapal 40ml a to papal len cca 15minut...to so mala pocit,ze nemam mlieko a predsa tam to mliecko bolo...pritom odsavanie mi neslo...ked som mala pocit,ze je drobec hladny,som si stlacila pradavku,ci mi strieka mliecko a ak striekalo,tak plakal za bolest bruska...ked ledva kvaplo,tak ho bolo malo...ja som stracala mliecko hlavne z unavy...takze som si pekne lahla k malemu tak ako pisu baby,ale stacilo na jeden den...vypnut,pezat,spat pri malom,nechat ho pit kolko a kedy chcel a mlieka som mala na rozdavanie...neskor sa to upravilo a mliecka je tolko co potrebuje...drzim palce,ale iste sa netrap a drz sa...zelam krasne momenty s babatkom a vela smiechu pri vselicom,ako bude babatko rast,menit sa,smiat sa,vselico ozuzlavat,skumat si rucicky a tak 😉

emocia
10. sep 2014

@zuz1978 píše ti laktačná poradkyňa. Môžem ti pomôcť, dolu na mojich weboch je kontakt.

canama
10. sep 2014

@zuz1978 snazit sa nestaci...ked sa snazis zle, tak sa snazis zbytocne. dojcenie je vec, ktoru sa treba naucit. ako prva vec je kontaktovat overenu laktacnu poradkynu. na spustenie laktacie mozes skusit aj homeopatika, zaberaju vacsinou dobre, ale nic nezaberie tak ako prikladanie babatka....myslim, ze ak nemas fyziologicky problem so spustenim mlieka, tak tam bude najvacsi problem, ze nefunguje prisatie, tym padom prsnik nedostava informaciu ze ma tvorit mlieko. 🙂 a este jedna rada: riad sa tym co chces ty a tvoje dieta, nie tym co chce pediatricka....resp. ak je pediatricka dobra lekarka, bude ju zaujimat to, co je dobre pre babatko a nie tabulky. a k UM, jasne, vela deti na nom vyrastlo, stresovanim sa nicomu nepomozes, ale UM nikdy MM "nepresti" (pardon za vyraz)...pripustaju to aj velke hlavy, ktore roky pracuju na vyvoji co najdokonalejsieho UM. okrem toho MM je zadarmo a je to faakt ze pohodlnejsie, ze mat kuchynu zapratanu horou flasiek a spol. a donemoty vyvarat a vyvarat.

veriiii
10. sep 2014

@zuz1978 mas problem s odsavanim?aky konkretne?malo odsajes?vies,ze odsavacka nie je ukazovatelom ci mas dost mliecka alebo nie..niektore zeny neodsaju nic,a koja ..a niekedy ani odsavacka nesadne, mozno ina,ale -moja rada-netrap sa s odsavanim..skus este laktacnu,nech skusi identifikovat,kde je problem..
a aky mate konkretne problem s kojenim?male sa nevie prisat?malo skontrolovanu podjazykovu uzdicku alebo tu co je pod hornou perou?vies ho sprave prikladat?to je alfa omega..ak sa babo zle prisaje, tak sa namaha pri sati, a malo vypije, a jasne ,ze o chvilu krici od hladu..a nezabudaj, novorodenec,ako aj satrsie deti nemusia vzdy placu od hladu, moze chciet len ta citit..., mozno prebalit, moze ho boliet brusko, niekedy deti placu pre reflux, intoleranciu, deti vacsinou ukazuju ze chcu papat,ked sa zacnu obzerat po zdroji mlieka-prsnik, davaju si pasticku do pusinky, vystrkuju jazycek, a ked su tieto signaly prehliadnute, tak spustia plac...
skusala si odvazit pred a po krmeni?vo veku 2 tyzdne moze babo vysat len 30- 40 ml,necakaj ze zhltne tolko,kolko by ti zhltol z flasky umele ..satie je pre nich spociatku narocne, musia sa to naucit, je to unavne..

inmia
14. sep 2014

Ahojte mamičky, mám 2 týždňového synčeka a už som mu musela dať na noc UM lebo sa mi pri prsníku jedoval a neťahal, prikladala som ho asi pol hodinu, ale stále sa jedoval. Potom som si skúsila odsať, odsala som 40 ml, takže mliečko bolo. Cez deň dojčím v pohode len v noci sa mi jeduje pri prsníku ☹ viete mi poradiť kde robím chybu? Strašne chcem plne dojčiť mám sa poradiť s laktačnou poradkyňou?
ďakujem za odpovede 🙂Silvia

ladylenka21
16. sep 2014

@inmia ja mám ten istý problém. Malý už má 6T a kedže sme boli mesiac v nemocnici, naučili ho na flašu, no podarilo sa nám dojčiť. Bolo vidieť ako chce aj on. Cez deň papá na požiadanie(keď ovšem necvičíme vojtovku) ale v noci sa pravidelne budí, mrnčí ale keď ho vezmem tak buď zaspí alebo plače a nevie/nechce sa prisať...Takže za rady budem vďačná aj ja...

inmia
17. sep 2014

no mne jedna kamarátka poradila, aby som ho často prikladala k prsníku, že on sa to naučí. Keď sa bude často prikladať, tak aj mlieko sa bude tvoriť, ale aj tak dávam fľašku. Keď dám fľašku, tak mu spravím menej mlieka a potom ho dokŕmim prsníkom. Na stránke mamila mi odporučili laktačnú poradkyňu, ale snažím sa ho často prikladať, tak uvidím či sa to zlepší alebo nie.

p_etrisha
17. sep 2014

Ja som brala senovku,benedikta,vinea mi tiekla usami,polievky som uz ani vidiet nemohla,laktacna u nas bola a nic...Mala je na UM a nic jej nechyba. Ma 10m a este ani chora nebola...klop,klop...Zariad sa,aby si si drobca uzila a nie sa stresovala 🙂

andrejta
17. sep 2014

@zuz1978 vyskúšaj liek COSTI, mne pomohol, po 4 mesiacoch mi začalo odchádzať mlieko a keď som ho začala brať, potiahli sme to do 10 a pol mesiaca, kedy sa mi malý sám odstavil, ale to sme už plne prikrmovali, takže mlieko už v podstate nebolo treba, aj keď ja som chcela kojiť aspoň do roka. a nikdy som nedávala umelé.

zuz1978
autor
17. sep 2014

@p_etrisha aj ja vsetky tieto doplnky uzivam, ale je to coraz horsie, myslim tym s mnozstvom mlieka co mam. A malemu sa tahat z prsnika nechce, ked mu to neide chyti nervy a place. Uz sa nebudem trapit kvoli kojeniu. S um je spokojny. Sice je to narocnejsie v noci zohrievat papacku, ale dolezite pre mna je, aby maly bol spokojny.

p_etrisha
17. sep 2014

@zuz1978 Ja som si davala vecer vodu do termosky a to bolo potom raz-dva 🙂 Zistis sama,ze sa daju rozne "zlepsovaky", aby ani s UM nebolo tolko namahy 🙂

zuz1978
autor
17. sep 2014

@p_etrisha momentalne riesim este jeden problem. Uz v nemocnici malemu davali nutrilon, a ja som v tom dalej pokracovala. No uz asi tyzden chudacika strasne zapeka, stale vytlaci len malu gulicku a asi tak hodinu po nakrmeni, ho strasne kruti. Teraz som zmenila Nutrilon na Hipp bio 1, tak uvidim, ci sa mu zlepsi. Nemas s tym nejaku skusenost?

p_etrisha
17. sep 2014

@zuz1978 no mam...aj ked nie uplne...moja sla z nemocnice s beba ha1,tam v pohode a doma ju zapekalo. Neviem ci z mlieka,ci zo zeleza co uzivala,tak sme 2mesiace rurkovali,ale potom zacala sama kakat a uz v pohode...a mlieko sme nemenili. Iba co bola v nemocnici v bb,tam mala nutrilon,ale to bolo to iste,tiez nekakala