ahojte!neviete niekto poradit?maly mal crevnu chripku,je to 6 dni,dietujeme ale uz zacina byt hladny a pyta v noci mlieko,to mu ale nemozem dat lebo mlieko a laktoza sa ma vynechat.tak ma napadlo co keby som mu dala sojove ?myslite zeby uskodilo? nema niekto skusenost?
no vidis a mne povedali ze nic mliecne,asi to skusim.inak davam sunar.
no mne to na pohotovosti povedali,to len volakedy,kazali čaj a suchare,normalne mu možeš dať papať ryžu,zemiačky,mrkvu,chude masko a mliečko čo bežne papa-rozhodne nezavadzaj ine mlieko,pretože prave ztoho može hnačkovať 😉 predpokladam ,že už nema riedke stolice ani nezvracia po 6 dnoch,tak sa neboj,pomaly chodte na normalnu stravu ako si mu davala. 🙂
vyskusam,hadam to nepokazim
neboj ,viem čo hovorim 😉
ahoj nase male asi nemali crevnu chripku,ale vrackali a hnackovali.Tiez dr.zakazala aspon na24hod mlieko a vsetko mliecne.Tiez su vyhladvane,ale dovolila zemiaky,jablko s marinou a caj.
tomi,to vsetko aj my papame,ale v noci si to tazko viem predstavit,uz dnes som ho horkotazko udrzala na caji,tak len dufam ze este vydrzi ☹
no ako pokračujete?
tak som to riskla a dala mu v noci sunar,ten stastny vyraz keby si videla 😀
zatial v pohode,ziadne "prehanky" ani "vracacky",tak dufam ze uz bude dobre 🙂
moj pije len sojove mlieko, kravske nie a pri hnackach a vracani vynechavame
preco,mel,maju alergiu?
teraz mi kamoška volala čo ma robiť,tiež hnačkuju a teplotuju,skoro skončili v nemocke na infuzkach,asi to víri všade.sakura no vidiš,už bude len lepšie 😉
no,aj tu je toho plno,vsade kde sa otocim
Sakura,sojove mlieko mozes davat pri hnackach.Moja prva dcera ho pijavala od roka do troch a aj pri hnackach som jej ho davala.to jedine sa moze.
ma alergiu na kravske, ked sme boli v nemocnici tiez kvili hnacka a vracaniu prisne nam sojove mlieko zakazali
ono každy lekar povie inač a pravda je taka každemu zaberie niečo ine 😉 ja sa držim rad" modernejšich lekarov"ked niečo take je len dam všetko varene na vode,kojim dalej,slane tyčinky(zadržuju vodu,väčšie deti pravu pepsi)a lieky čo treba,najlepšie sa u nas doma osvedčili kvapky hylak,aj na mužovi,mne a aj deťoch-proste každa mame svoje receptury 😉
no,uz bolo celkom fajn,v noci uz som dala aj mlieko,ale teraz poobede bola zas "prehanka"- tak varim ryzovy odvar.dufam ze sa to nezopakuje,lebo ma asi trafi.ked on mi uz tie dietne suchotiny nechce jest ☹
v obdobi hnaciek sme tiez byvali na ryzovom odvare (aj pocas a po salmonele, bolo to hrozne obdobie, trvalo asi 4 mesiace). potom som pokracovala este nejaky cas na low lactosa umelom mlieko (v nasom pripade Nutrilon). to pomohlo, hnacky sa obmedzili. a samozrejme dietnejsia strava, ryza, zemiaky, mrkva, starsie pecivo. postupne som zacala davat probioticke kultury a potom pomaly opat privykala maleho na mlieko.
my sme tiez bojovali s prehánkami, decká pijú normálne sojové mlieko, počas prehánok som ho ale vysadila, dávala jej len moje mliečko a v dm- ke kúpené ryzové mlieko, mne zas lekár odporučil nedávat malej nič, v čom sú tuky....
ake mlieko davaš,normalne?lebo v dnešnej dobe sa už nemusi vynechavať mlieko-to mne zas tak povedali lekari,vraj sa ma normalne podavať aj pri hnačkach a tak ,alebo špecialne mlieko v obdobi hnačiek 😉 -pytaj v lekarni je viac značiek