Ahojte,potrebujem poradiť ak máte niektorá skúsenosť.Synček má 2 mesiace,ale kojím ho len 3týž. pretože sme boli v nemocnici (inkubator,sonda,fľaša) len prednedávnom sme konečne nabehli na plné dojčenie, ale pár dní pozorujem že cez deň-od rána sa pekne prisaje papá cca 15min,inokedy na etapy cca 30min. a potom pekne spinka cca hodinu..Ale akonáhle príde večer okolo 20:00 začne štrajkovať, neprísáva sa, odťahuje, plače.Hladný ale je-hľadá,olizuje rúčku.Skúsila som stlačiť bradavku-mliečko nestrieka, ale kvapká, aj to musím prsník "šťaviť"...Kým sa akotak napapá a od únavy zaspí prejde veľa času, a po chvíli sa opäť budí na hlad...Akonáhle príde ráno 8hod všetko funguje ako má..Tak neviem, či je to slabý tok a ako ho zvýšiť...Ďakujem za rady
skús vypiť cez deň celú vineu
Takže je to ako som si myslela ☹...čaje pijem vo veľkom, senovku aj benedikt som nasadila predvčerom, tak uvidím...Tak on keď je napapany, bradavku už k nemu nedostanem, neotvorí pusinku, častejšie prikladanie asi nebude fungovať...
@ladylenka21 skus ho mat na sebe ale sa s nim naloz do postele do pol pasa naha a uvidis ze sa bude viacej prisavat ked ma dietatko v dispozicii mliecko stale castejsie si da... a tym padom sa zvysuje tvorba mllieka
urcite by som na tvojom mieste vylucila cumlik (neviem ci ho mate ale pre istotu pisem ) neboj sa na to ze sa tak kratko koji vediete si vyborne 🙂
ladylenka, ahoj, píše ti laktačná proadkyňa. Určite si daj podporu laktácie vo forme senovky a benediktu. Firma Vegavit Ti ich pošle, aks i objednáš. Ale nie sú samospasiteľné. Treba byť počas dňa s dieťaťom v blízksoti, aby malo uspokojené aj svoje potreby prítulnosti. Ak nie ste spolu v tesnej blízksoti, trebárs nosením v šatke, tak laktácia môže aj pre toto klesať. A to, že si po dojčení šibirnkuje ručičkami alebo je nespokojný, môže znamenať, že práve tá blízksoť mu chýba. Naše pramatky vedeli načo viažu detičky do plachiet či obrusov. To im podporovalo laktáciu aj tým, že dieťa sa tam mohlo priásvať na požiadanie. Ak chceš ešte viac info alebo spresnenia, ozvi sa mi. tel. nádeš dole na mojich weboch. Držím ti palce! Alena
Myslím, že senovka a benedikt zabrali, mliečka je viac, prsia sú plnšie, ale akosi ho nevieme dostať von ☹ len večer a v noci...
@ladylenka21 mliecko sa tvori hlavne v noci v spanku.preto je rano tok silnejsi a cez den polamsie slabne a preto je vecer slaby tok. skus viac prikladat cez den,aby sa tvorilo viac mliecka,tok sa urpavi. pripadne pit caje pre dojciace matky a aj senovka pomaha na tvorbu mliecka. maly pribera?ak ano,malo by sa to po par dnoch upravit.najlepsie je kontaktovat laktacnu poradkynu z mamily,ktore poradia aj po telefone,pripadne osobne. mamila.sk