Slabý tok mlieka a spavé chudnúce týždňové dieťa

nat28
12. mar 2012

Ahojte, poprosim o radu, uz som zufala. Mam tyzdnovu dcerku ktora mi stale chudne. Kojim co to da, avsak mala mi zaspava na prsniku okamzite po prisati a neviem ju zobudit. Tym padom pije len predne mliecko a chudne. Skusam predtym odsavat to predne, ale trva to aj 15 min kym odsajem aspon 20 ml. Asi mam slaby tok. Potom malu prilozim, ta vsak par krat potiahne a hned zaspava. Niekedy kojim aj 2 hod vkuse, no z toho pije mozno 20 min. Prestala sa mi mi budit na kojenie ci hlad, keby ju necham, spi aj 5 hod. Prosim poradte mi lebo som zufala a citim sa strasne

keena
12. mar 2012

skus temu Vsetko o dojceni https://www.modrykonik.sk/forum/laktacna-poradna/vsetko-o-dojceni/ resp. napis priamo laktacnym, napr. strapco13
@nat28

ichbinich
12. mar 2012

@nat28:
ako pise @keena, alebo si precitaj aj tu, velmi podobny problem: https://www.modrykonik.sk/forum/ma-1-az-3-roky/3-tyzdnova-dcerka-stale-spi-neda-sa-budit-na-papanie/
A zavolat si laktacnu je asi najlespie riesenie, pozrie doma v klude, da ti rady, povzbudi...
Vsetko dobre!

julllka
26. mar 2013

@nat28 my sme mali skoro rovnaky problem. Drobec zaspaval na prsniku, s kazdej strany som pocuvala iba kojit, kojit a kojit. Tak som ho trapila kojenim a tym ho unavovala a on chudacik nevladal sat. Skoncili sme na Kramaroch kde ho krmili sondou priamo do zaludka. :(
Tam mi doktorky nariadili: kojit max. 20 minut a potom dokrmit flasou s odsatym mlieckom. Za mesiac ked drobec zosilnel uz sme flasu prestali pouzivat a plne kojime.
Davaj na to pozor, zaobstaraj si vahu a vaz ju pred aj po kojeni aby si vedela kolko vypila.
Drzim palce 😉

nat28
autor
26. mar 2013

@julllka ahoj, toto uz davno nie je aktualne, dcerka ma vyse roka a stale ju kojim. 🙂 tie zaciatky boli zle a velmi velmi tazke, ale zatala som sa a s pomocou laktacnej poradkyne som to zvladla. 😉

julllka
27. mar 2013

@nat28 som si to vsimla az ked som odoslala odpoved 🙂 ale ved mozno pomoze nejakej inej mamicke 😉
to je super ze ste to takto zvladli, my stale bojujeme s kojenim ale hadam to bude uz iba lepsie...

lagunasa
6. okt 2014

tak mi mame rovnaky problem sice maly ma zatial len 3 dni. tiez zaspava na prsniku a vraj kedze malo pije tak ma problem s oblickami. v porodnici to azi uz nevyriesim tak len dufam ze nas tu zbytocne nebudu drzat dlho koli tomu a doma to s poradkynou nejak zvladneme.

luba41
7. okt 2014

@lagunasa ak prikladáš na požiadanie, tak bábätko dostáva presne tolko koko potrebuje..ak zaspáva na prsníku, stláčaj prsníky a striedaj ich pri dojčení aj viackrát..a 3dnové bábätko má žalúdoček malinký, ešte je unavený,aj on sa musí naučiť piť, doteraz mu stačilo aj tých pár ml kolostra...musíš prevažovať? alebo ako zistia že málo pije?

siska53
7. okt 2014

@nat28 kontaktuj laktacnu,nech osobne skontroluje prisatie..
A skus ju este dojcit tak,ze na jednom prsniku dieta,na druhom odsavacka.

A co sa odsavania tyka,tam.maloktorej ide rychlo a vela mlieka. Pocet stiahnuti odsavacky je omnoho nizsi ajo stiahnuti dietata za ten isty cas. Mam to odsledovane.

Ja som nasu krmila i v spanku,ked sa nevedela zobudit. Moja zas slabo priberala,tak som mala nakazane krmenie aj v noci (ktore skoro vzdy s vynimkou kolikovych prespala).

Drzim paste!

78anita
7. okt 2014

Moja skusenost: Moj drobec tiez malo papal a pospaval. Mal silnu zltacku. Takze cez den mal moje odsate mliecko zo striekacky zadarmo (aby sa neunavil a hlavne pribral). A v striekackach nam davali sestricky na poziadanie oxytocin (na kvapkanie do nosa pred kojenim, aby sa lepsie pustilo mliecko). V noci som len prikladala na poziadanie. Prisaval sa dobre, takze s kojenim som potom problem nemala, ked zosilnel.

nat28
autor
7. okt 2014

@siska53 dcerka ma uz 2,5 roka a doteraz som ju kojila 😉 bez UM

siska53
7. okt 2014

@nat28 ako moja🙂) prepac,nevsimla som si datum a mala som reagocat na inu maminu..🙂)

evkasto
26. okt 2014

@78anita ahoj, to ako ti davali sestricky t en oxytocin? Nechapem a este som to nikdy nepocula, ze je nieco take mozne. Fungovalo to?

78anita
26. okt 2014

@evkasto
V nemocnici na Kramaroch (pred 4 rokmi a pred rokom a pol som to tam zazila) v chladnicke na sesterni mali oxytocin) chodili sme si vypytat ked sme potrebovali. Sestricky natiahli ampulku cireho roztoku oxytocinu do striekacky a zo striekacky sme si dali po dve kvapky do nosa cca 10 min pred kojenim. A mliecko zacalo krasne tiect. Strasne to pomohlo na treti den, ked sa naplnili prsia; aby dieta mohlo lahsie sat. Aj ked som mala zapal prsnika, lekar mi na pohotovosti dal tri striekacky oxytocinu domov (plus antibiotika augmentin), aby som lahsie vytiahla mlieko von. Niektore mamicky si nahrievaju prsia v sprche alebo soluxom (vraj je lepsie suche teplo); nam davali oxytocin. A najma ked sme si potrebovali odsat odsavackou to super pomohlo. On ten oxytocin sa prirodzene tvori v mozgu pri kojeni. Niektore mamicky maju taky reflex, ze ked im dieta zaplace, automaticky im zacne tiect mlieko z prsnikov v prvych tyzdnoch - a za to moze oxytocin.