Slabé priberanie 10-týždňového chlapca

5. nov 2024

Zdravím, mame 10 týždňového chlapca. Doteraz pekne priberal cca 900g za mesiac s tento týždeň pribral cca 100g, mám pocit že menej papa je čisto na MM. Mlieka mám dosť, musím stále odsávať, čím to môže byt že menej papa? Dosť nám aj grcka… večer je to vždy boj nechce sa prisať na prsník tak ho dotlacim fľaškou, cez noc keď sa zobudí nemá vobec problém sa prisať na prsník iba večer pred spanim…

evcagabi
6. nov 2024

Nie je uz vecer prilis unaveny?

deti95060810
6. nov 2024

100 g /týždeň je hraničná hodnota priberania. dosť málo.
potom sa deti krmia UM - ale to radšej konzultuj s pediatrom. nemá bábo reflux?

majamat
6. nov 2024

ak len jeden tyzden pribral menej, tak by som hlavne odsledovala. dalsi tyzden oze byt ok. mozeto byt len prechodne. dolezite je, aby mal dost pocikanych plienok. skus di odsledovat, kolko mlieka vypije, ak mas moznost ( vazenim )

ak dost grcka, moze mat reflux. zatial mozete skusit antirefluxne opatenia. najdes na nete, alebo aj tu na MK instrukcie.

autor
6. nov 2024

@evcagabi áno mám ten pocit že je veľmi unaveny

autor
6. nov 2024

@deti95060810 prečo UM? Keď mám dostatok svojho MM?

evcagabi
6. nov 2024

Aj mne mala bojuje s jedenim ked je unavena 🥲 a len nezacinaj s um, moja tiez menej pribrala a hned nakazala um, ja som to vyskusala a potom uplne odmietla prisat sa ked sa zacalo s flasou a tak teraz ako 🐐 odsavam mlieko a krmim ju tym, lebo nad um sa strasne opicila

autor
6. nov 2024

@evcagabi no presne toto aj mne hneď doktorka že UM po vážení