Ahojte kocky. Asi su tu maminy, ktore patrili do tej nestastnej skupiny kociek, ze kojili, ale nechudli, resp este pribrali. Riesim to aj ja. Syn ma 3 mesiace, je skoro vylucne kojeny. Ja sa neprezieram, hybem sa, ale od porodu neslo dole ani deko. Plus minus som vzdy kilo. Poznam vela kociek, co stratili tehotenske kila behom par tyzdnov kojenim. Dufala som, ze budem jedna z nich. Nevydalo... 😞 na podporu laktacie beriem senovku a benedikt. Co som si zbezne nastudovala, tak tieto zalezitosti ohladom vahy ma na svedomi prolaktin. Metabolizmus, zadrziavanie vody atd. Chcem sa teda spytat, prisli ste na nejaku fintu ako znizit prolaktin ale zaroven stale dojcit? Nejake bylinky napr? Nieco pridat alebo vysadit? Menej jest a viac pohybu u mna momentalne nefunguje, nie je to energeticka zalezitost. Za tipy dakujem.
Ja som mala to isté a to mám 4 pôrody za sebou a po každom mi zostali kg navyše, najviac som pribrala pri prvom 12 kg, pri ďalších len po 8 kg, ale aj tak mi ostalo navyše a tým sa borím 15 rokov ako som porodila najmladšieho, ale už som sa s tým zmierila, nikdy som chudá nebola a asi už ani nebudem. Som šťastná, že som zdravá a aj naše deti sú zdravé. Držím palčeky , aby sa Ti to podarilo.🙂🙂🙂
juuj, ja som do pol roka schudla skoro 20 kg maleho som plne kojila,,, ale tak ja som zas mala pred tehu 53-55 a rodila som skoro so 73-75 kg,,,ale do 5 mesiacov som mala spat 53-55kg,,, iba som kojila
@daganov no tiez ma sestricka na poslednej kontrole vyhresila,, ze som vela pribrala, ze budem potom z toho nestastna,,, fakt ani neviem, ako islo to dole,, maleho som kojila stale,,, potom az do 3 rokov,,,s odstupom casu som rada, ze to islo dole tak lahko, vtedy mi to prislo samozrejme lahko pride, lahko aj odide,,,, 🙂
ja som užívala homeopatiká na podporu kojenia.... vyskúšaj mne to navrhol pediater.
Ja som po každom pôrode prišla do 6 m na pôvodnú váhu...
Mne to tiež ide pomaly dole ale snažím sa nepravidelne večer cvičiť a chodiť každý deň s deťmi von,nech mám pohyb. Ide dole 1kg mesiac. Neskôr chcem začať aj behať. V strave sa veľmi neobmedzujem,len sa neprejedam a neskoro večer nejem. Veľa ale veľa pijem!
Ja som pocas tehotenstva schudla ale po porode ako som zacala kojit,hormony si robia co chcu. Ja som sa doslova na zaciatku po porode prezierala, to boli neskutočne navaly hladu. Uz som dost pribrala,som z toho nestastna ale ja nemam pevnu volu na chudnutie, tiež som bola v tom,ze ked budem kojit, schudnem. Prdlajs. U mna je to opačne. Neviem uz ako sa prinutit obmedzit sladké 🤷🤦
vzdy som bola chuda.. pri dcere som schudla raz dva, po par mesiacoch nebolo vidno, ze som bola tehotna.. po synovi mi ostalo brusko a ako pises, este som aj pribrala.. pritom drobec bol taky narocny, ze som ani nemala kedy jest, ci ist na wc.. obe deti som mala na sekciu, obe som kojila cca rok.. s cvicenim som zacinala opatrne.. ked som chcela zacat s behanim, odpalila som si krize.. casom som sa dozvedela, ze mam diastazu, tak som zacala pracovat na jej odstraneni (pod dohladom samozrejme).. stale to nie je ok, stale mam brusko a stale ma bolia krize (medzitym mi zistili zuzene medzistavcove priestory, a teda zvyseny tlak na platnicky).. drobec ma uz 28 mesiacov.. tak verim, ze po absolvovani fyzio sa uz budem moct pustit aj do lahsieho kardio, aby som to brusko konecne zhodila 😊