Baby akú máte skúsenosť s týmito tabletkami?
Ja som na podporu tvorby mliečka vyskúšala už všetko možné (od polievok, viney, šampusu, homeo, kôpru..) a aj tieto tabletky, ale nezaberajú asi ani nie :( Užívam ich už piaty týždeň a vôbec nevidím zvýšenú laktáciu.. Kojím, ale 3x do dňa dokrmujem UM..
Užívať ich ešte vôbec? Zase, na druhej strane rozmýšľam, že ak ma aspoň ako tak "držia pri živote" s kojením, že vďaka nim mám aspoň to mliečko čo mám.. asi by bolo dobré ich radšej naďalej jesť.. hmm neviem.. poraďte.. Dcérka má 3 mesiace.. dokrmujeme od 7.týždňa
Ja som zufalá tiež brala ten liek, malá mi na prsníku len zaspala a nepila, tak som zacala odsavat a krmit najprv cievkou (cca1 mesiac) a potom aj flasou (dalsie dva mesiace). Ale nedá sa tvrdiť, že ho bolo viac. Celé to je o psychike, pohode a dôvere v samú seba. Po troch mesiacoch odsavania som si povedala dosť. Malá musela piť sama. Pediatrička ma podporila, že sa nemàm báť, že sa chytí. Na váhe sme síce nijako rapídne nenaberali, ale to sa nedialo ani keď som brala Costi a kŕmila na fľašu. Teraz bude mať dva roky a kojím ju stále a nechce sa nám obom prestať. Držím palce, Alicka je moje tretie bábo, aj tie staršie som úspešne kojila do cca 1,5 roka. Dokrmujete lebo nepriberá? Kázala pediatrička?
@extempore toto ani ja nepochopím, že to baby do seba tlačia.. ale asi im stačí, že mamila maniačky povedali, že do mlieka nejde nič, tak môžu natlačiť všetko.. až mi je smutno niekedy z toho.. a nikto nevie, čo to spôsobí deťom. A mánia s kojením.. proste niekto nekojí, nie je to koniec sveta.. to len tá debilná propagácia, akoby žena, ktorá kojiť nemôže z akéhokoľvek dôvodu bola menejcenná.. a psychika ide do p.dele a s ňou aj tá trocha mlieka, čo možno aj bola..
Ja som to brala ako poslednu moznost. Pomoze ale uziva sa 4x4 tabletky ked bude mlieka dost a zrusis um tak velmi pomaly vysadzovat po 1 tabletke a po 5 dnoch ku koncu som po polke isla. Inac na co ten liek je tak tie problemy som uz mala dlho tak sa mi dalo do poriadku aj travenie. Potrapili sme sa aj my velmi s cievkou ale odkedy som vysadila costi mlieko je ustalene neberiem nepijem nic netreba nijako podporovat a pohoda
@meggy07 to len asi 2 tyz potom sa znizi neviem ako si na tom s travenim ale ja som bola zle hoci vel. XS zdrava strava roky takmer bez masa ale nepomahalo nic keby som vedela o costi skor nemusela som sa tak natrapit. Za mna super neprezivam ako niektori tu fajcia piju a ktovie cim sa laduju ak si inac zdrava no je to na kazdom. Nizsie davky nepomozu. Takto sa narazovo zvysi mlieko dieta nebude chciet dokrm a bude len mm pit a cim viac pije tym viac sa tvori.....v australii a na novom zel je to bezne dostupne aj na sk bolo kedysi. Na toto sa nadava ale dorithricinom sa kazdy pcha nech sa kazdy zamysli
Dobry den! Ja som pediatricka. Lieky na podporu dojcenia Vam urcite neodporucam ziadne!!! Treba mysliet totiz na to, ze sa uvolnuju do mliecka a tym skodite vasmu babatku. Ked tak vitaminove a bylinne doplnky, ako senovka a benedikt. Ci je mliecka dost posudi najlepsie pediater pri navsteve a pravidelnych kontrolach a vazeniach dietata. Ale takto "cez net" vas skutocne nikto nezdiagnostikuje. Najlepsie by bolo, ak by sa na vase dojcenie pozrela skusena laktacna poradkyna. Mozno nebude problem v nedostatku mlieka, ale technike dojcenia, mozno sa babo nevie dobre prisat, mozno ma uzdicku, atd...takze odporucam obratit sa na pediatra a lakt.poradkynu a osobny kontakt. Drzim palce.
@miura ahoj pomohol ti costi na doststok mlieka?
mne ano, brala som ho vsak dlhsiu dobu.
Toto by som nebrala nikdy.ja sama mám rovnaký problém .a tiež som vyskúšala všetko okrem tohto. Najviac mi pomáhalo piť teplé mlieko a tabletky moremilk. Ale potom som sa s tým zmierila a povedala som si že nebudem už vymýšľať a mlieka mám stále rovnako.a vyskúšaj pravidelne kojit každú pol hod.nie častejšie .aspoň mne sa skôr mestihlo vytvoriť ďalšie mlieko.takto dáš dva tri krát a zaspí hádam nachvíľu a znova.je to trápenie.ja už to tak mám 4 mesiace