z praveho prsnika mi mlieko priam prudom tecie, maly sa furt zadrhava, minule ho tak zadrhlo ze az na mna vyplul 😕 ,,este som si vsimla ze muje aj viac spatne, akoby sa pritom nahltal viac vzduchu..niekedy mu mliecko az z pusy vyteka...mam mu davat iba z jedneho?mate skusenost?
ja by som mu davala častejšie z toho kde tečie menej, aby sa tvorba zvýšila ...
@swojska ahoj 🙂 hlavne zelam vela stastia a zdravia s dojcenim 🙂 a teraz rada 🙂 skus zmenit polohu pri dojceni, napr na "futbalove drzanie" 🙂 ak by bol problem, pozri sa na stranku www.mamila.sk tam su ochotne a mile poradkyne pri dojceni 🙂 tam sa dozvies skutocne vsetko o dojceni 🙂
skus kojit v inej polohe, bud po leziacky (dieta lezi na tebe, alebo vedla teba).
aj odstriekanie vopred moze pomoct. pijes caj pre tvorbu mlieka - ak ano, tak kludne ho vynechaj, mlieka mas dost a netreba ho pit ked ho mas dost. mne sa to potom polepsilo, ako som prestala pit caj na dojcenie (tvorilo sa menej mlieka, ale nadalej dostatocne mnozstvo).
@swojska Je normalne, ze Vas syncek uprednostnuje jeden prsnik. Ziadna zena nema rovnake oba prsniky, a preto je to uplne v poriadku. je vsak samozrejme neprijemne, ked sa Vas syncek mlieckom zadusa a sposobuje mu to problemy. Urcite je potrebne prsnik pred prilozenim babatka odsat natolko, aby mliecko nezacalo Vasemu syncekovi prudko striekat do pusinky. Vzhladom na, ze sa Vam tvoria strie, je dobre vzdy najprv prsnik na odstriekavanie pripravit. Najprv si ho nahrejte (napriklad vreckom s ceresnovymi kostkami, ktore date zohriat do mikrovlnky, ci rury. dostanete ho kupit v dm drogerie), potom si jemnucko prsnik rozmasirujte a nasledne najprv odstriekajte rukou. Az ked budete citit, ze je prsnik makky, az potom prilozte odsavacku. Pokial totiz odsavacku prilozite na nepripraveny prsnik, ktory je tuhy, naliaty a napaty, silny podtlak odsavacky sposobi male trhlinky na kozi- strie a pri velkom vysuseni pokozky dokonca az ragady. Prsnik po kojeni najprv premastite lanolinovou mastickou (dostanete kupit v dm drogerie- mast na bradavky, babylove ) chvilu nechajte prsnik vetrat a potom ho schladte studenym obkladom z listu kapusty, ktory si vlozite do podprsenky. Tvorbu mliecka v tomto prsniku mozete znizit aj tym, ze vytvorite na prsnik trosku vacsi tlak. Staci, ked si do podprsenky vlozite poskladanu plienku. Tlak na prsnik totiz vysiela signal do mozgu cez receptory, ze sa tam ma tvorit menej mliecka. Rovnako je dobre neprehanat to z bylinkami ci stravou, ktora podporuje tvorbu mliecka. nechajte synceka, nech si to reguluje prirodzene frekvenciou a dlzkou kojenia. vasou ulohou je len byt v pohode 🙂 . Prajem vela pohody a spokojne dietatko. S pozdravom Jana Wagnerova, porodna asitentka a laktacna poradkyna