Silikónové prsia a dojčenie

18. júl 2023

Ahojte, zaujíma ma ako je to s kojením, ked máte silikony?
Lebo neviem aký by malo tehu efekt na silikony a mlieko, alebo radšej proste nekojiť a dať UM?

rebrambora
18. júl 2023

Da sa dojcit, samozrejme. Prsia nebudu pravdepodobne vyzerat rovnako ci kojis alebo nie. Tie sa menia predsa uz pocas tehotentva.

anavixy
18. júl 2023

Zalezi kde je umiestneny implantat (nad zlazami alebo pod ci ako to je), na mlieko nema ziaden vplyv, ale samozrejme prsnik sa dojcenim zmeni aj s implantatmi, takze hlavne kvoli tomu potom zeny nedojcia (hrozi potreba reoperacie). Zazila som v praci aj take co dojcili aj take co nedojcili 🙂 akurat teda nech sa na mna ziadna laktacna poradkyna nehneva, ale ked zena nema bradavku ako stupel, tak so silikonmi dojcit nebude aj keby chcela, tam sa ten prsnik/dvorec len tak nepodda, no mozno sa mylim 😬

pukanec123
18. júl 2023

Efekt úplne normálny, silikony mám, a mlieka som mala ako krava Milka, kojila som do vyše roka, potom som odstavila 🙂 čo sa týka vzhľadu po kojení, vôbec neni potrebná výmena, povedala by som že su ešte krajšie ako pred tým😄
Keď sa bojíš či ten silikon nemôže nejako “presakovať” do mlieka, tak nie nemôže, so švagrom lekárom sme čítali všemožne štúdie oficiálne uznávané a je to všetko safe 🙂

saxana000
18. júl 2023

Kamoske poskodili mliekovody ked jej robili prsia lebo ju rezali nie pod prsnikom ale okolo dvorcov..ale klasicky robene prsia dojcenim neutrpia ani prsia damotne dojcenie neovplyvnia.