Shatavari pre ženy na zvýšenie laktácie

kvecinka321
22. júl 2022

Ahojte zienky máte s týmto skúsenosť že vám pomohlo zvýšiť laktaciu? Pravidelne večer je dcéra hladná len ju prikladám zo strany na stranu aspoň po troškách čo sa dotvorí.. počas dňa sa to dá ale aj to sa strašne dlho kŕmi mimo mňa spinka len jedenkrát za deň inak keď ju položím automaticky plač.. ma dva mesiace, od narodenia je nonstop prisatá.. nemáme postieľku spáva pri mne, cez deň je v šatke alebo nosiči takže kontaktu mame ozaj dosť.. senovku a benedikt užívam pridala som teraz aj olej z čiernej rasce.. jedine čo si musím strážiť pitný režim s tým mám problém dostať do seba dostatok vody ale nerozumiem prečo je to problém len večer.. tak som narazila na shatavari čítala som že je to účinne no zároveň viem že napísať sa dá čokoľvek preto sa pýtam na skusenosti. Ďakujem ☺️

danieladeley
22. júl 2022

Podla mna je to dalsi komercny blud ako aj homeopatika, senovka, tabletky...jedine, co pomaha, je vela pit, vela prikladat a nestresovat. A ak bude aj tak hladna, dokrmit umelym a nemat z toho ziadne traumy. Pisem z vlastnej skusenosti, mam oddojcene 2 deti, dokopy 5 rokov.

kvecinka321
autor
22. júl 2022

@danieladeley ďakujem ☺️ Toto je moje tretie dieťa, pri prvom sa mi ešte ani poriadne nerozbehlo mlieko a už som mala mesiac atb lebo som mala zapal pľúc aj priedušiek. Pri druhom som sa snažila čo to dalo, ale do mesiaca som musela začať prikrmovať takto večer a to už išlo od desiatim k piatim.. teraz je to najdlhšie čo kojím vlastne.. a nestresujem sa len túžim ju kojiť čo najdlhšie.. mimo praktickosti mi vyhovuje že je tak blízko mňa..

nevenka
22. júl 2022

@kvecinka321 neviem, ako Shatavari, ale ja mam dobru skusenost s moringou - najdi si co najvyssi obsah a uzivat 3x2 tobolky denne. Mne pro nej mlieko znova zacalo striekat ako besne. Benedikt a senovka nic - len ma z toho nafukovalo. Moringa je zdrava aj na ine veci, okrem ineho. Len mal maly z nej tak do zelena kaku, ale to nevadi.

lasoli
22. júl 2022

@kvecinka321 vieSco,mozno vecer mas menej mlieka preto sa tolko koji ale tak si myslim ze sa to rozbehne,ona mozno ani nepije len sa ukludnuje tym kojenin,ale o skor cumlovanim mozno len tak vie zaspt a podobne.Niekedy to nesuvisi ani tak s mliekom ale s navykom zaspat len na prsniku.Ak ti dobre pribera,tak mas dost mlieka,kebyze nepriberala tak potom by som zvazovala,inak nie,vecer aj deti byvaju nervoznejsie a horsie vedi zaspat a ak je menej mlieka mozno su nervoznejsie,flaska to mozno vyriesi ale zasa skus len vydrzat.

zuzanka.zuzu
22. júl 2022

shatavari bohovsky dobre upravi cyklus, az som neverila ze krvacanie mimo cyklus zastavi aj nieco ine nez lieky s hormonmi 🙂
ale na laktaciu neviem, tam som brala senovku+benedik+moringu+riccinus communis a... nic 😂 dieta velmi vdacne prijalo UM lebo bolo proste hladne 🙊 nesil to, ked to nejde tak to nejde (bavim sa na pi vodu a prikladaj - to by som skoncila po 6 dnoch a nie po 6 mesiacoch 🙈)

kvecinka321
autor
22. júl 2022

@lasoli hej nože to súvisieť s tou večernou nervozitou ale ona sa aj odťahuje podudle, odtiahne sa a plač a dokola takto.. jednoznačne chcem vydržať aspoň do 3 mesiaca vraj sa kopec veci upraví aj syn si našiel režim až po 3 mesiaci a to nebol dojčený už..

kvecinka321
autor
22. júl 2022

@lasoli a priberá.. za prvý mesiac pribrala kilo..na druhu kontrolu ideme tento týždeň ale viem že priberá.. a asi máš aj pravdu, dnes som sa sústredila na to aby bola spokojná a zaspinkala.. bola síce 2,5hodiny na prsníku večer ale zaspinkala na noc že som ju mohla položiť a spinká.. Ach… cítim sa ako totálny začiatočník v materstve 😅 a to už je tretie 🤦🏻‍♀️

lasoli
22. júl 2022

@kvecinka321 ja som toto tiez mala pri dcere podobne,prve mesiace,dokonca som aj lakta nu volala a ta vraj mam malo mlieka a pritom pribtaka orvy mesiac vyse kila;)Ono vece ze laktacia byva mensia mozno vtedy je menej mliekan dieta nervne ale tak co ,aj u nas to tak bolo ze raz od 18-20 nevedela zaspat a stale na praniki sa nervacika a potom akosi to preslo a kojila sa do 2r a aj dlhaie by sa kebyze moze.

kormino
22. júl 2022

@zuzanka_zuzu prosím Ťa ako dlho berieš Shatavari?ja beriem tretí mesiac 2x2 tiež na krvácanie mimo cyklu,ale ja som už v menopauze.Zda sa ,že to naozaj účinkuje,len neviem sa dopátrať ako dlho by sa to malo užívať.

matkahelka
22. júl 2022

@kvecinka321 aj senovka, aj benedikt, aj matysak, aj vsetko, su len placebo. aj to "vela pit" je totalny blud. na mlieko funguje len vela prikladat. nic viac a nic menej. skus si tu na koni najst podobne otazky a odpovede priamo od laktacnej, ona neodporuca ziadne bylinky.

zuzanka.zuzu
23. júl 2022

@kormino mne to robilo celkovo dobre, ale popravde si už nepamätám ako dlho som to brala, možno pol roka? zo začiatku ozaj poctivo, v rovnaký čas, 1 tableta 2x denne, neskôr som to už flákala 🙂 ale fakt odporúčam, u mňa pomohlo

kormino
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kormino
23. júl 2022

@zuzanka_zuzu ďakujem za odpoveď.Tak este pokračujem ďalej,beriem len tri mesiace.Pomaha aj mne

akbara77
23. júl 2022

@kvecinka321 kontaktuj laktacnu