Senovka grécka a e.coli

zmajerikova
30. jún 2011

Cav lidicky, ako mamina s nedostatkom mlieka tlacim do seba tuto rastinku....presiel mi mraz po chrbte ked som pocula co moze obsahovat. Ak som v poho stale mam to uzivat dalej, alebo radsej stopnut?

nikam
30. jún 2011

@zmajerikova Tiez som to videla v spravach. Ja sice este neuzivam, ale mam kupene do zasoby.

ahava
30. jún 2011

podla mna je to blbost, ta e.coli uz bola zo vselicoho ... a teraz ked sa diskutuje o pozicke Grecku je vraj problem s touto rastlinkou dovezenou prave z Grecka ... 😉

tanja61
30. jún 2011

podla mna je to tiez blbost.....najprv spanielsko potom nemecko a ze uhorky a potom zelenina a teraz grecko 😀ja kupujem a jem zeleninu tak ako predtym keby to bola naozaj pravda musela by byt stiahnuta s obehu a tak je to so vsetkym su to len spekulacie si myslim 😉

evoska
1. júl 2011

ja ju tiez uzivam uz treti den a tlacim sa nou vo velkych mnozstvach a tiež ma vcera zamrazilo. Ale je pravde, ze oni sami nevedia z coho to je, v spravach hovoria stale len udajne je to z toho toho, potvrdene to nie je. Kazdy den prichadzaju z niecim inym. Ale radsej som docasne pozastavila uzivanie. I ked keby v nej nieco bolo uz je to aj tak asi neskoro...
a zabrala ti aspon?

andysok
1. júl 2011

a hlavne ja mam senovku tiez doma, ale je made in India 😀

anjelicek26
1. júl 2011

Cisto teoreticky mozu nast tieto bakterie kdekolvek, na kazdej rastline pestovanej vonku, ved kravske vykaly striekaju uplne na vsetky polia a na tom rastie nase jedlo 🙄 Zakladom je umyvat, supat a ak sa da, aj tepelne upravovat.

V Nemecku neslo o ziadne uhorky, ale o klicky, ktore podotykam pochadzali z ciny ci odkial, len ich dopestovavali a distribuovali v nemecku. Ale povodna, mozno uz kontaminovana sadba pochadzala odinakial... lebo vo vode ci hnojive, co firma pouzivala, nic nenasli. Ale tak typov tychto bakterii je viac, nie vsetky su smrtelne, ale kazdopadne vsetky velmi neprijemne.