Senovka grécka a Benedikt lekársky

es2021
14. aug 2021

Dobrý deň, máte prosím reálne skúsenosti s týmito bylinkami na podporu laktácie? Má to aj vedľajšie účinky? Pomáha? Neviem sa rozhodnúť či to skúsiť, vraj aj vysadenie má byť pozvolné potom.
Ďakujem za názory.

dijka123
14. aug 2021

@es2021 ahoj uzivala som to ako bolo to fajn ale pomahalo to

sofiella
14. aug 2021

@es2021 ja si myslím, ze mne to pomohlo
Brala som to dosť dlho. Vedľajšie? Mala som taký divný pocit ze smrdim. Nie za potom, ale ako také babky co sa natieraju kadejakymi mastickami. Ďalšie 2 kamošky mali tu istú skusenost. Za bylinkami. Ale deo a parfem to istili 😆

queenofdisaster_7
14. aug 2021

Mne to vždy pomohlo. Užívala som 3 dní 3x3 tablety z oboch a potom 3 dní 3x1 tableta

janka_266
14. aug 2021

@es2021 ja som brala po jednom ráno a po jednom večer a prestala som zo dňa na deň a žiadne vedľajšie účinky sim nepocítila ani počas užívania ani po 🤷‍♀️A stačilo to

selu11
14. aug 2021

@es2021 Ahoj, užívala som to, pomohlo ale viac mi pomohla hroznová šťava Matyšák na laktáciu. Tú ospevujem stále, lebo pre mňa bola lepšia nech senovka, benedikt a moringa dokopy.

margaretka_
14. aug 2021

ja som brala 3x3, ale dietko malo vtedy už cca 3 mesiace a nemam pocit, že by to extra pomohlo, skor všetky tie ostatne odporučania okolo toho, ako nosenie, spoločne spanie, kontakt koža na kožu, stlačanie prsnika...

ivangeline
14. aug 2021

Uzivala som. Smrdela som. Nevidela som rozdiel. ;) Ale najucinnejsie je to este v 6sto nedeli... a tiez,som uz bola znova tehotna,takze aj hormony mpzno zaucinkovali...takze v 8m sme presli na flasu.

es2021
autor
14. aug 2021

@queenofdisaster_7 a to dávkovanie si mala od laktačnej poradkyne prosím? Lebo na obale je 1-2 tablety denne, ale tiež som sa dostala k 3x3 radám

queenofdisaster_7
14. aug 2021

@es2021 prepáč už si nepamätám od koho budú to 3 roky. Ale tuším z laktacnej skupiny tu na MK

es2021
autor
14. aug 2021

@es2021 ďakujem za rady... Ide o to že sa mi zdá že malý sa nevie dostatočne napapať z mliečka, tak dávame ešte prikrmy. Ale je pravda že som veľmi krátko po pôrode, tak verím že sa mliečko nazbiera, len som rozmýšľala ako tomu ešte dopomôcť a o tomto som veľa počula.

diaalex
14. aug 2021

@es2021 nemám skúsenosť, som silná alergička a ani alergológ a ani laktačná mi to neodporúčali

petamich
14. aug 2021

@es2021 jedla som ich dva dni a stacilo, prsia sa mi naliali na prasknutie 🙂 a odvtedy som nemusela...mam ich tu nachystane v pohotovosti, ja by som neprekracovala davkovanie, ma to presne ten efekt ze sa naleju az velmi aspon u mna

any_soj
14. aug 2021

@selu11 koľko si ho prosím pila?

selu11
14. aug 2021

@any_soj Začala som keď mala malá asi tri mesiace, denne tak dve až tri deci. Po čase som to už riedila s vodou, je to dosť sladké mne to veľmi chutilo a toho mlieka bolo naozaj veľa. Keď sa znížila spotreba mlieka počas dňa, musela som to obmedziť.

qetka
14. aug 2021

3x3 odporucala laktacna, pomohlo to tak za 2 dni. Vedlajsi ucinok je,
ze smrdis po sene 😂