Ahojte, Za mesiac ma caka planovana sekcia. Len mam akosi strach z toho co nastane po nej. Prvého som kojila, sice ma to nenaucili v porodnici ale bojovali sme doma a po mesiaci co sme bojovali ostal kojený len na jednom prsniku. Mam v hlave nastavene, ze idem KOJIT ale mam strach, ze ked nemam teraz prsia ako balony, ci budem moct schopna kojit. Teda, ci to mlieko pride do tych prrrrs 🙂
Ci som na hlavu :D
@gejbrel to sú myslím normálne stavy ☺️Cakam druhé a tiež mi to ide hlavou..prvý sa narodil akútnou sekciou,veľké problémy,prevezený do inej nemocnice na JIS..čiže žiadne prekladanie,bonding..pri tých stresoch som si 2 dni nespomenula na nejaké mlieko,na 3. Deň som skúšala odsávať,na 4. Išlo trochu..odsavala som dlho,1x bol maly priložený po 2 týždňoch..,potom som kojila cez klobučiky,nakoniec sme sa pekne rozkojili a kojila som 18 mesiacov ☺️Všetko pôjde ako má ☺️
Co ma spolocne sekcia s kojenim.aj ja som robila sekciou a normalne som kojila.prilis nepremyslaj a tes sa
Prvý x počujem žeby mala mat sekcia niečo spoločné s kojenim 😳 aj ked je pravda že sa o tieto vec nezaujímam a neštudujem ich..ale xy žien po cisárskom kojilo bez problému
mam 2 deti obe sekciou do 2 dni pri oboch mi prislo mliecko obe som kojila ...dceru 23m a syna 25m🙂 pride a budes kojit len to netreba velmi riesit
@lenuliatko84
@leskovael ze sa mlieko po xsekcii spusta az neskor
Dakujem dievcata! Ideme teda kojic :D
@gejbrel mam za sebou dve sekcie a v oboch pripadaoch viac ako trojrocne kojenie, takze klud, vsetko sa da, ked sa chce.
Mlieko sa tvori v prsiach uz v tehotenstve, cize sekcia na to vplyv nema, kedze uz to mlieko tam je...skor to nici to, ze dieta zoberu od teba prec a kedze cim viac dieta saje, tym viac mlieka sa tvori...mne maleho dali hned na hrud a od vtedy sme boli nonstop spolu, nedostal ani kvapku umeleho...sice sa najprv nevedel prisat, ale aj to prislo...vcera mal 20 mesiacov, stale ho kojim, teraz asi este viac ako ked bol babatko 😂 a kojenie naozaj nie je len o mlieku...takze mysli pozitivne a vsetko bude ako ma byt 😊
Som posekcii a kojim bez problémov... netreba sa toho báť... laktacia sa spusti hlavne si dieťatko prikladaj pravidelne na oba prsníky, hladkaj ho, nos ho, mojkaj sa s ním... toto veľmi pomáha...
@leskovael no napr. mne sa po sekcii mlieko vobec nechcelo spustiť, dieťa som 3 dni ani nevidela poriadne, priložiť mi ho dali až na štvrtý den, mlieko žiadne, veľmi sme bojovali, spustilo sa mi až doma, ked som prišla z porodnice, ale tak každá sme iná, čiže može to byť rozne, treba rátať asi so všetkým
@janickacrazy ouki, ved ja sa nehadám, ja píšem že som o tom ešte nepočula žeby to malo nejaky vplyv. Mne sa mlieko spustilo a aj tak som nakoniec nekojila, ja sa do týchto veci iným absolútne nestarám, len som sa začudovala tomu že cisársky by mal vplyv na kojenie, lebo ako píšem mne sa mlieko spustilo a poznám viac bab ktoré po cisárskom deti kojili. Takisto poznám dve baby čo rodili normálne a nekojili. Tak ako píšeš, toto je veľmi individuálne a každá sme iná.
@gejbrel ahoj, ako u mňa! Prvý po sekcii, začala som kojiť po 6 týždňoch až!!, a krásne cez dva roky. A dcérka tiež po sekcii, mala som obavy, ale išlo to ako po masle, hneď v pôrodnici, samozrejme najprv naliate kozy, nahrievanie, masážne, bolesti, ale vedela som polohy, ako ju prikladať a všetko okolo a rozbehlo sa to. Bohužiaľ ma opäť neobišli ragady a zápaly, ale kojenie ako také išlo určite 100 krat lepšie ako po prvej sekcii. Určite to zvladnes💪🍀
Ja mám kamošky, čo po sekcii krásne kojili a mlieka mali na rozdávanie. Ja som rodila prirodzene, 2 h bodning a kojenie bol pre mňa horor a nikdy som ho naplno nerozbehla. Takže vôbec dá s tým netráp, čo má byť, bude ;)
Nestresuj sa dopredu, ja som mala akutnu sekciu, rano o jedenastej operaci, plna narkoza, na jiake som sa zobudila okolo druhej, tretej, ale hrozny stav, o piatej ci siestej vecer mi dcerku prvýkrát ukazali a hneď prilozili a vyzeralo, ze si zacala cuckat, aspon cosi a o deviatej večer som ju videla druhy raz asi na polhodinu, znova prilozili... Asi viac spala ako cuckala, ale reku, ved snad moje telo vie co ma robit... Na druhy den rano mi juo desiatej doniesli a uz som ju nepustila z ruky, okrem kupania a pod. A kojenie sa pekne rozbehlo...netreba stresovat, sekcia nie je koniec sveta, len treba byt pozitívny a byt s dietatkom... A vzdy mysliet aj na to, ze ak to nepojde, svet sa nezruti a dieta Vas bude milovat tak ci tak...
@trinneo takze nevadi,ze budem v celkovej a ked sa preberiem hned mi ju vedia doniest?neprekazaju kojeniu vsetky tie lieky, ktore dostanem na uspanie?myslim tym, ze budu v mojom tele a tym padom sa dostanu aj do babatka.ci to este nie je tak o kojeni ako skor o tom bondingu?tiez mam stres z toho ako to bude.
Normálne ženy koja aj po sekcii😊a si na hlavu menej premýšľaj😂hormóny to spustia neboj sa!