Ahojte. Caka ma sekcia v celkovej, takze babo uvidim od zobudenia neskor, nebude mozny bonding ani prve prisatie, malemj daju urcite ako prve flasku s UM. Velmi tuzim kojit, prosim o rady ako to dosiahnut. Ked budem s malou cca na treti den mam ju co najviac prikladat a robit bonding? Viem ale ze to este urcite nebudem mat dost mlieka tak budem musiet dokrmovat, je to zacarovany kruh.
Celkova narkoza nie je prekazka co sa tyka prikladania (netreba ani cakat 8h ani mlieko odstriekat a vyliat), ak rodis v porodnici kde ti dieta budu nosit na dojcenie aj na pooperacnu izbu/jisku (co uz je snad vacsina), tak bude dieta normlane prikladane, mozno aj koza na kozu. V prvom rade sa snaz mat dieta pri sebe skor ako na treti den 🫣 idealne potom travit vela casu v kontakte koza na kozu, prikladat, hned riesit ak sa dieta nebude vediet spravne prisat a ty nebudes sama vediet ako to docielit, necakat, ze sa to zazrakom zmeni. Okrem toho ty mozes odsavat mlieko, nejde o to ake mnozstvo odsajes, ale o podporu tvorby mlieka. Sanie dietata to nenahradi, to je prvorade, vzdy treba dieta prilozit a az potom dat UM. Dieta prikladat kludne kazdu hodinu, ak bude chciet, dokrm potom davat cca kazde 3h, ako budu kazat. Mlieka pre dieta, za predpokladu, ze sa bude spravne a efektivne prisavat, mat budes, dieta ma malicky zaludok, preto sa ma dojcit casto. “Problemom” bude ak dostane Um, pretoze toho ku daju urcite naraz viac, nez by sa samo nadojcilo, takze tak moze vzniknut to, ze “nebudes mat dost mlieka”. To sa ale po prvych dnoch lahko zmeni a dokrm proste nebudes musiet davat, moze sa to zmenit az doma, aj tak je to v poriadku. 🍀
@lubkovaandrejka dakujem 🩷
@anavixy dakujem ❤️
@natalia2007 s radostou. 🙂 Drzim palce, nech vsetko dopadne co najlepsie.🌹
@natalia2007 prečo až na tretí deň, neter rodila na jeseň, ráno cisárky večer mala malú pri sebe, hovorila, že sa dobre cítila, tak jej tu dali, inak dajú o 24h.
@natalia2007 Sekcia a dojcenie vobec nie je problem. Najvacsi nepriatel dojcenia je stres. Vtedy zeny rychlo stracaju mlieko bez ohladu na porod.
Ja som mala spinalnu takže cca po hodinke sme skúšali prisavat ale mliečko bolo až za dva dni no museli sme dokrmovat um mliekom ale skúšať musia a najlepšie pre dieťatko si aj odsavat len nie aby si hneď zvykol na dudlik ale na prso
@natalia2007 ja som zacala dojcit az po tyzdni (doma v klude bez natlaku a hlupych poznamok), v nemocnici bol dokrmovany, UM som postupne nahradila dojcenim, drzim palce
@natalia2007 ahoj aj ja som mala celkovu a zobudila som sa po 2 hodinach. Maleho mi doniesli po prebudeni nie hned ale mozno po pol hodinke kym som sa spamatala. Normalne som ho prikladala, hned ako sa
zobudil. Tiez bol rozbeh tazsi aj som dokrmovala, ale rozbehlo sa. Ale to som mala aj po prvom normalnom porode, ze som dokrmovala. Takze z mojho pohladu, ziadny absolutne rozdiel tam nebol
Mala som akutnu sekciu o 11.00 hod v celkovej narkoze,prvy raz som babatko mala pri sebe o piatej poobede na chvilu,prisalo sa a potom o siedmej doniesli, mna previezli v noci z JIS na izbu a od dalsieho rana som mala dieta stale pri sebe...dokrmovane nebolo dovtedy a mlieko sa normálne spustilo a kojila som bez problémov.Takze nenysli na najhorsie,ale mysli pozitivne a na porovnanie - druhe dieta prirodzený porod a kojenie slo tiez uplne samo, mlieko sa spustilo a vsetko OK. Bud pozitivna
@natalia2007 tak tam kde som rodila ja, tak donosenym babatkam ziadne UM nedavali a len tie deti nosili na prikladanie aj na JIS.
Ty nemas porodny plan, kde by si to zahrnula? Sekciu mas v ktorom tyzdni?
Ja som mala v 36tt tak bolo aj UM, ale podarilo sa mi a kojim doteraz, vyse roka
Vôbec sa nestresuj, dá sa dojčiť normálne aj po sekcii, ja som mala akútnu a dojčila som dva roky, bez problémov. Prvé dni v pôrodnici som mlieko ešte nemala, prikladala som si ho často a dávala som aj príkrm a doma sa mi rozbehlo 😊 držím palce
@natalia2007 sekciu som sice nemala, ale zareagujem. to, ci budes rodit prirodzene alebo sekciou nema vplyv na mlieko. ked ti babo privezu, treba vela vela prikladat. laktacia sa zvykne rozbehnut na cca 3-4 den. ja som v porodnici prve dni prikrmovala UM, lebo este som nemala dost mlieka a maly bol ocividne hladny. pri prepustani uz bol cisto na materskom. neboj sa toho umeleho, dolezite je, aby babo nebolo hladne, to hadam nechces. hlavne bud v klude, drzim palce, nech vsetko dobre dopadne a v pripade nudze povolaj laktacnu. 🙌
teraz mi napada, ze u nas v porodnici davaju detom starym do 24h materske mlieko, ktore daruju mamicky a tiez aj nejaky cas po porode ma babatko este ziviny z maternice.
@natalia2007 v pohode hlavne kľud...mne keď priniesli prvý krát malého po 24hodinach (boli tam komplikácie so mnou), dali mi ho na prso so slovami...po sekcii aj tak nebudete mat mlieko, po druhej sekcii tiež podobný scenár....môžte sa pokúsiť,ale mlieko mať nebudete dosť...mlieko mi tieklo potokom...nevedela som čo s ním...dojčila som každé dieťa cca rok a pol😉 len prikladať prikladať...a keď aj nepôjde...budeš taká istá mamka ako ostatné,nato to umelé mlieko vymysleli...nic sa nedeje...kľudná mamka=kľudne dieťa....nerob si z toho ťažkú hlavu, bude ako bude...
@tamtumdo dakujem 🩷
@nairia dakujem 🩷
@len_nig dakujem 🩷
@majlo1234 ano uplne suhlasim. Mala som sekciu v 37tt v spinale a nemala som este tyzden po nej mlieko. Mala mala hypoglykemiu, takze muselo byt dovtedy UM. Pomohla rucna odsavacka len na stimulovanie prs a pohoda a vela smiechu, domace prostredie...
Pri prechode z flasky na kojenie odporucam odsledovat ci ma prejavy hypoglykemie (porad sa o tom v porodnici) a ak by zacala doma zltnut (hladova zltacka). Vtedy k pediatrovi alebo dokrm flaskou. Jaj, a nie vzdy ked place je hladne, niekedy len potrebuje byt viac a viac na tebe. Vela stastia 🤗
@natalia2007 ja som po sekcii a mliečko mi nabehlo až keď som prišla domov z pôrodnice. Síce som si malú skúšala prikladať, ale moc jej toho nešlo ( ak teda vôbec niečo šlo) ale ak ti môžem poradiť, zober si aj odsávačku na mlieko do pôrodnice a odsávaj. Aspoň ja som to takto na doporučenie dr robila a myslím že to aj pomohlo..Trvalo to pár dní, malá musela dostávať aj umelé. No jak píšem ,prišli sme domov a už to krásne išlo. Momentálne má malá 5,5mesiaca a je plne kojená 🙂 takže sa nestrachuj,keď sa chce, tak to ide aj keď ju nemáš hneď pri sebe 🙂
@natalia2007 Ahoj, ja som mala tiez celkovu narkozu, na druhy den sa mi mlieko spustilo same, malu som videla az neskor poobede. V tej porodnici babatkam nedavali UM, ale materske mlieko z banky od inych matiek, pokial ti nenabehlo to tvoje. Nemozes sa dopredu strachovat,ze mlieka bude malo. Ako si na to prisla?🙂 Ja som malu prikladala malicko, nebola pri mne a mlieka bolo habadej, len som teda musela kazde 3h odsavat. A ako dosiahnut,aby si kojila?? No hlavne na to nemysli,ze nebudes moct, proste neries a bude to ok, uvifis 🙂ked sa ti bude dat malu si prikladaj a pojde to.