Prosím poraďte mi som už zúfalá. Dcérku som kojila do 3rokov. Asi pol roka nekojim,no čo ma veľmi mrzí ,že som veľmi schudla. Mali ste to niektorá ,že ste počas kojenia schudli? Ďakujem
Ja len po prvom, na dievcensku vahu, dokonca, takze nie na povodnych 60, ale 49, pri vyske 152 cm. Po dalsich detoch som ostala na tych 60 cca, teraz po stvrtom mam 66 😕. Mala ma 20 mesiacov a stale kojim.
Viem o čom píšeš. Ja som kojila syna do roka a schudla som na 43 kg, ako tehotná pred pôrodom som mala 63. Čiže celých 20 kg za necelý rok. Všetko sa mi obracalo na mlieko, mne nešlo nič na úžitok a k tomu som bola 10 - 13 krát za noc hore. Musela som prestať kojiť, už som ratovala sama seba. Cítila som neskonalú únavu. Povenuj sa sebe, požiadaj o pomoc rodinu. Dnes je to pre mňa iba spomienka...
Velmi som schudla. Je to obrovsky vydaj energie.
@mischel12 prve 3-4m pocas kojenia som chudla a potom som zacala mat fakt strasne chute a viac krat som sa po kojeni musela hned najest, lebo ma az mdloby obchadzali. Teraz po odstaveni som zacala realne chudnut, lebo moje chute su konecne prec 🍾 kojila som 1,5r obe deti.
Áno. Ale ja chudnem cielene. 87 pri pôrode, 67kg 7m po pôrode… ;D Cvičím skoro každý večer a miernim sa v jedle.
ano,, jasne, schudla, ja som pribrala z 55kg az na 73 a s prehladom do 5 mesiacov som mala spat 55kg,,, nevicila som, len som stale kojila a kocikovala 🙂
Neschudla. A to som jedla len rano jogurty , obed zelenina, a vecer trochu chleba so syrom....
schudla na este menej ako povodna a jedla som vsetko
@tramuntana a podarilo sa Vám potom pribrať?
@mischel12 áno, schudla na svoju pôvodnú vahu
Nie, furt len zerem
Ja som schudla par kg len v tych prvych mesiacoch. Skor som schudla, ked mi deti zjedli vsetko, co som si dala na tanier, alebo napr. som nieco kupila ci navarila a proste pre mna nezostalo... a to uz som ani nekojila
@mischel12 áno, ale nešlo to raz dva. No udržala som si postavu k spokojnosti... doteraz. Bolo treba viac faktorov - spánok, oddych, pravidelná a výživná strava. Ale všeobecne ja som sa nad tým netrápila. Mala som krásne životné obdobie. Syn bol zlatý, manželstvo super. Všetko malo svoj čas, aj postava sa vyriešila prakticky sama. Neupínaj na to pozornosť, obklop sa tým, čo ťa baví a činí šťastnou.
@mischel12 áno, schudla a áno, už mám podľa mňa späť. Nevážim sa, ale cítim sa už oveľa lepšie - zmizli mu kútiky z úst, ekzém z ruky, neskutočná žravosť a chuť na sladké (napriek tomu som nepriberala) a aj tá neskutočná únava sa stratila 🙂. Ale tak moje najmladšie dieťa má už 6 rokov... 😄Každým dieťaťom som pochudla o čosi viac z pôvodnej váhy. Pri tom treťom som už bola naozaj veľmi vyčerpaná. Viem, že dr. mi pri poslednej preventívke, čo som ešte kojila, prepočitávala bmi, či už nie som v podvýžive, chcela mi predpísať nutridrinky, ale nakoniec to ešte vyšlo tesne nad, takže som nedostala nič, len mi povedala, aby som viac oddychovala a jedla. No, ľahko sa to povie... Držím ti palce, ja som citeľne pocítila úľavu, keď som dokojila a tým konečne aj posledné dieťa začalo spávať celú noc - u nás to šlo ruka v ruke jedno s druhým. Tak do pol roka mi bolo fakt že o dosť lepšie.
Ďakujem Vám za odpovede,len sa bojim ,aby som nebola chorá. 😔😔 . Nechcem ísť s takouto vecou k dr .,aby na mňa nepozeral ako na hlúpu. Trápi ma to ,že chudnem. Niesom na to zvyknuta
Áno, schudla som na pôvodnú váhu. Keď som prestala dojčiť po skoro 3 rokoch, čo mesiac to kilo hore.
@mischel12 mam tri odkojene deti, schudla som pri vsetkych, az to nebolo pekne. Pomohlo mi paradoxne cvicenie a pravidelna strava, v pokoji za stolom. Nie, ze hltam a popri tom lietam po byte. 😉
@mischel12 obidve deti som kojila skoro do 3 rokov, ale ani pri jednom som neschudla, zial. Schudla som po case az tym, ze som musela preto nieco urobit, cize zmena stravy hlavne a aj nejake cvicenie, ale viac ta strava.