Ahojte. Zaujímalo by ma, prečo by sa nemali jest šampiňóny v konzerve keď žena dojčí...rozumiem napríklad ze by sa nemali nazbierané huby kvôli toxinom a ťažkému traveniu ale pediater mi zakázal aj šampiňóny a tie sa mi zdajú uz spracované celkom preto ma zaujíma ci to niekto riešil a dodrziaval🙂 dakujem
Drobec ma 3m a alergiu na BKM okrem toho zakazal klasiku tie potraviny co nafukuju, zelenina, strukoviny, káva max 1x do dňa, alergény nemôžem ako orechy, paradajky,jahody, exot.ovocie ...ale priznám sa ze skúšam postupne a nedrží sa striktne toho
Skusaj, odsleduj.. ja jem od porodu v pohode jahody, paradajky, citrusy, vsetky druhy orechov, huby sice nie (iba v kapustnici), lebo ich nemam rada. Zas nemozes byt o chlebe a ryzi "pre istotu". Iste niektore deti su citlivejsie, moje problemy s bruskom nikdy nemali, ani ziadnu zlu reakciu, myslim ze ani na jedlo v prikrmoch.
@babovka2321 a čerstvé pečivo by som tiež podla neho nemala...ale také 2 dnove odlezane😄 ale zas to ignorujem lebo bez čerstvého pečiva nezačínam rano keď už nemôžem kvôli drobcovi nič mliečne co na ranajky pre mna boli zaklad jogurty a tvaroh tak aspoň to pečivo mi robí radosť 😄
podla mna ti najviac skodi ten pediater, toho by si nemala 😀
Ja som prešla na bezlaktozove výrobky a malý nemá problém čo pri mliečnom inak mal. A šampióny papám normálne.
@reanda 😄😄 rozmyslala som aj nad zmenou je celkom starý tak tie postupy su asi preto také.. 😏
@mullerova46 lenze maly ma alergiu na bielkovinu kravskeho mlieka a to by fakt mamicka nemala, pretoze to prechadza do mlieka. Nejde u nich o laktozu.
Ostatne by aom neriesila.
Mam 4 deti, manzel silny alergik, ale jedine, co z jedla nemoze, je mak a sezam. Ostatne orechy ano. Za mna je dobre, ked ma dieta v mlieku stopove mnozstva aj alergenov, stretne sa s nimi teraz a potom pri zavadzani bude lepsie.
No a ja som mala tyzdnoveho novorodenca na Vianoce, jedla som aj kapustnicu, salat, klobasy, udene, lososa a vela orechov a cokolady v kolacoch. Dala som si aj kusok medoviny pre chut akoze na pripitok. Malemu nic nie je. Tvojho pediatra by zo mna vykotilo.
A to Ti pisem ako matka kolikovych deti, hlavne druhe nas potrapilo vyse roka. A napriek problemom sa ABKM, ani laktozova intolerancia, ani ziadna ina potravinova alergia nepotvrdila.
@mullerova46 ale drobec ma alergiu na kravské bielkovinu nemá intoleranciu na laktózu :/ vraj to prejde časom.. ale dávam si rastlinne mlieka zatial som skúsila ryžové, ovsene z toho bolo zle mne 😁 a kokosové to je celkom dobre..
@nevenka ďakujem za odpoveď tak teda budem skúšať a neriadiť sa tym čo mi vravel pediater... koliky trápia aj malého ale to je vraj nevyzretym traktom a do 4m by to malo prejsť same
Ak chceš skúšať, čo v tvojom mlieku mu robí problém a čo nie, silno odporúčam ešte pred príkrmami, lebo neskôr je to už na psychiatriu 😬.
Tak to som este nepocula. Pri vsetkej ucte sa mi to zda sko riadny blud… ved uz tolko clankov vyvratilo vpliv jedla na mlieko… napr mamila ma o tom vela popisane
Ono je to skôr tak, že ak tvoje dieťa nemá tráviace problémy a ekzémy, tak nie je dôvod odmedzovať stravu, a ak má, tak to môže a nemusí pomôcť. Ale tá metóda pátrania, že čo môže byť problematické a čo máš vlastne jesť, je tak zmätočná, zdĺhavá a neúčinná, že ti dieťa vyrastie skôr, než sa z toho vysomáriš. Chcelo by to lepšiu diagnostiku.
Co este okrem sampinonov ti zakazal? Jedine, co si pri dojceni nedavam, je alkohol🤷