Ahojte, môj syn má 11 mesiacov a pred 6timi dňami sa mi odstavil od dojčenia. Už som to tu pred pár dňami opísala... Veľmi ma to mrzí, pretože prvého syna som dojčila dva roky a odstavila som len pre tehotenstvo. Stále ponúkam prsnik tak, ako bol zvyknutý, ráno, po spánkoch a večer, dokonca i v noci a nič... Hnevá sa, odtlaca ma, pricucne sa len fľašu... Aj som odstriekala mliečko, no len max. 60ml,vypil z fľaše a potom plač.
😢.... Z pohárika tiež vypil
@anoushka33 prepáč ale núkať ročnému dieťaťu prsník xy krát denne keď to očividne odmieta je mu to nepríjemné a odtlaca ta? Aký to má význam?
Ak máš chuť dojčiť sprav si miminko nechaj svoje dieťa rast a napredovať.
@jankapepe už som si to nejako zvnutornila, proste to máme za sebou... Bolo by to len pre môj dobrý pocit, že je chránený pred chorobami a tak, starší, dlho kojeny, ma dnes 3 a pol roka a ešte nebol poriadne chorý... Ale možno sú to gény 😉 vďaka za podporu a názory
@anoushka33 Dojcenie nema nic spoločné s chorobnosťou. Obe moje dojcene deti 10mesiacov maju výbornú imunitu. Syn bol naposledy chory pred 11rokmi, dcera este vobec-ziadne ATB. Par soplov a kasel nepočítam
@anoushka33 prvy syn kojeny 6t - za 10r bral 2x antibiotika. Chory vobec nebyva.
Druhy syn - kojeny pol roka. Chory je nonstop.
@veronikaszabova
@evittam uvidíme, ako to bude s tou chorobnosťou, chrániť ho bola pre mňa asi najväčšia motivácia dojčenia... Kiež by ste mali pravdu. Ja sama som sunarove dieťa a podľa sliv rodičov som bola zdravá, až na opakované zápaly uší... Ale vtedy rodičia soplik nedostávali, a aj vakcinácia proti pneumokokom robí dobrú prevenciu... Proste som mala pocit, že mu moje mlieko dáva všetko dobré 😊. Ach jaj, je mi smutno, ale drobec je v úplnej pohode, dokonca začal viac pozerať po jedle... Normálne mu chutí, predtým slabota.
@anoushka33 A tak to ma byt. A vakcinacia proti pneumokokom nema ziadnu prevenciu. Bohužiaľ.
@anoushka33 stále sa to dá rozbehnúť. Kmeňové bunky, vitamíny, minerály, ochrana pred chorobami, atď atď ved asi viete. Ročne dieťa sa odstaví, len ak prilis klesá tvorba, ale aj s tým sa dá pracovať.
@anoushka33 Nema ta co mrziet. Mne sa obe deti odstavili v 10mesiacoch. To hlavne si mu dala. Nechápem na co mu tlačis nieco co nechce. Prepac, ale pre vlastný dobrý pocit?