Rozbehnutie mliečka

19majka86
5. aug 2013

ahojte baby..pred 2-mi týždňami som predčasne porodila naše dvojičky..týždeň som doma, oni stále v nemocnici v inkubátoroch..odsávam si mlieko (snažím sa), ale zakaždým odsajem cca 20 - 30 ml..odsávam si každé 3 hodiny, ale zdá sa mi to málo..je ešte nejaká šanca, že sa mi bude tvoriť viac mliečka, prípadne ako ho spustiť a budem ich môcť kojiť alebo budeme musieť prejsť na UM? vďaka za každú radu

mylittleone
5. aug 2013

ahoj...ja by som radila v prvom rade veľa tekutín, čajíky na podporu mlieka - super je senovka grécka a pomáhajú aj homeopatiká ricinus...no a odsávať, odsávať...najlepšia odsávačka čo som sa stretla s názormi na fórach aj osobne medzi kamoškami je aventka taká tá páková - odsáva šetrne ale pritom efektívne..držím palce 🙂

unavenasom
5. aug 2013

@19majka86 skontaktuj sa s laktacnou poradkynou www.mamila.sk

majka1981
5. aug 2013

@19majka86 tiez suhlasim, ze skontaktuj sa s laktacnou poradkynou. 20-30 ml je tiez daco 🙂. Asi bude potrebne potom dokrmovat cievkou (dieta je na prsniku, stimuluje prsnik a trosku si vytiahne tvoje mlieko a to co chyba sa napije cez cievku umeleho). prajem vam, aby sa deturence vratili coskoro domov, najlepsia stimulacia je dieta na prsniku 🙂 . Pokial deti nie su doma, tak oddychuj co najviac, na tvorbu mlieka treba pokoj, dobre jedlo a samozrejme a, dieta, ktore stimuluje prsnik. Obmedzit/nedavat cumel (maju ho v nemocnici?) 3 hodinovy interval by asi bolo dobre skratit - hlavne rano/nadranom, vtedy sa tvori najviac mlieka. mOznoze aj zbadas rozdiel, ze vytiahnes rano trochu viacej ako vecer? A aky je plan? kedy by sa mali vratit ? Ci su este velmi malicke deturence? drzim vam palce, aby ste to zvladli. moja sestra ma tiez dvojicky, boli narodene v 36+3 tt, jedno dvojca bolo tyzden v inkubatore a druhe hned pri nej. napriek tomu bojovala s kojenim. na koniec to ale dokazala - dokrmovala aj um a potom kojila do 2 rokov - takze sancu mate 🙂

sonice
5. aug 2013

@19majka86 http://dojcenie.wordpress.com/som-zufala/mam-ma...

toto je priamo vyčerpávajúci článok!

ako vravel Lenin: učiť sa, učiť sa, učiť sa Tak v tvojom prípade momentálne platí: prikladať, prikladať, prikladať deti k prsníku. O tri dni max o týždeň bude vidno výsledok.
Prikladať treba tak často, ako si povedia. Už po hodine je v prsníku 90% dávky mlieka znova vytvorený. Naviac pri kažom dojčení sa mlieko "spúšťa" aj 2x aj viackrát za sebou - vlatsná skúsenosť.

sonice
5. aug 2013

@19majka86 prepáč, sú v inkubátoroch,.. no to je ťažší variant,...
takže odsávať, odsávať, odsávať. raz ta 3 hoďky je málo,.. to je tak na udržanie rovnakého množstva. Bolo by to skrátiť. ... Takže nebudeš prosto týždeň robiť nič iné, iba toto! Veľmi namáhavé, no istotne sa dá!!
Držím palec

19majka86
autor
6. aug 2013

ďakujem baby..tekutín pijem veľa, včera mi mm priniesol z lekárne Ricinus communis, som zvedavá, či mi to pomôže..bohužiaľ neviem, kedy mi dajú aspoň jedno bábätko, pretože každý hovorí, že keby som dostala aspoň jedno, mliečko by sa mi spustilo..

jeemima
6. aug 2013

@19majka86 majka a ako casto odsawas? ja som mala drobcov v inkbatoroch 4 tyzdne plus dalsie styri este v nemocnici zo zciatku som odsawala priblizne 1,5h a o 1,5h znova bolo to strasne vycerpavajuce ale stalo to za to a mliecko sa mi krasne rozbehlo a kojila som dvojky do 13 mesiacov a skoncili sme lebo sme chceli aj ked mlieka by este bolo...takze skus sa sustredit len na to ze to je tvoje jedine poslanie teraz...odsavaj casto...aj v noci poctivo pravidelne....o tych podpornych vitaminoch na mliecko vela neviem ale z takych beznch veci velmi pomaha vinea ale taka odvetrana aby babatka nebolelo brusko...a mne este neviem ci to pomoholo, ale pila som cely cas...caj hipp pre kojace maminy...drzim palce....

jeemima
6. aug 2013

@19majka86 a inak urcite je sanca ze sa rozbehne aj neskor....len sa snaz udrzat aspon toto a potom ked si konecne pritulis svoje babatka tak sa zo mozno spusti naplno lebo to dokaze zazraky tak neboj ;))

mmtina
17. aug 2013

Ahoj, mne velmi pomohla vinea a nealkoholicke pivo, zlaty bazant radler, po kazdom dojceni par duskov z oboch plus pohar cistej vody. Tiez teple caje (hlavne repikovy). Normalne mi to "restartovalo" dojcenie, ktore som uz zacala po problemoch vzdavat, prsia sa zacali pravidelne nalievat, dokonca som si "vypestovala" miernu nadprodukciu, kedze som si mlieko aj odsavala (hlavne v noci, lebo mala prespala celu noc). Takto som fungovala par mesiacov, az som oba napoje mohla pokojne vysadit a teraz uz pijem len vela vody a vzdy si nieco po dojceni zjem. Mala ma uz pomaly 11 mesiacov a ja mam mlieka hadam viac ako v prvych mesiacoch dojcenia 🙂

aannaa
19. aug 2013

Ahoj, ja som používala Karamalz citronovy, je to podobne pivu, ale uplne bez alkoholu, vyborna chut a velmi mi to naplnilo prsniky, potom tiez benedikt lekarsky a senovku obe v kapsuliach. Tiez som na striedacku pila gravimilk a cajiky na podporu mlieka, kojila som do 11 mesiaca, co bol u mna uspech, lebo prvu dcerku som kojila nanestastie iba 2 a pol mesiaca a presla na UM.
Teraz uz nekojim, ale stale mam balenia tabletiek Benediktu lekárskeho a Senovky gréckej od firmy Swanson. Obe neotvorené balenia, použiteľné do 8/2014 (Senovka) a 9/2014 (Benedikt), ktore ti viem predat,ak mas zaujem.
K tomu pridám jedno balenie čokoládového sušeného mlieka GRAVIMILK (tiež neotvorené balenie, dobré do 6.1.2015) a balenie vložiek do podprsenky proti úniku mliečka z prsníkov, zn. Babylov od DM Drogeria (otvorené balenie, spotrebované 10 vložiek z 30 ks), toto všetko za 17 eur. Ak by si mala záujem tak mi prosim napis na mrnnhnlv@gmail.com Dakujem.
A ten karamalz sme kupovali v Carrefoure, a potom cez net z Prešova.
Držím palce, nech sa podarí si mliečko udržať.
AM