Rozbehnutie laktácie

10. aug 2024

Ahojte,
Som prvorodička.
Uz 3. den som v nemocnici a 2 dni sa snazime riadne uz s malym uz sa aj prisal aj sme si nasli taku svoju techniku spolu ale vobec nemam mlieko a je chudak nervozny. Davam mu prso furt ale len cuca a cuca a nic a uz som zufala. Uz mal 3 krat umele mlieko. Teraz sa snazim odsavackou to rozbehnut ale ani kvapka. Poradite mi co s tym? Sestricka povedala ze mam aj trosku plochsie bradavky ale ze by mali vyjst ked budem casto maleho davat k prsu. Jedna sestricka mi poradila nech skusim aj dudlik ze moze byt aj typ co chce mat furt nieco v ustockach tak ten ma zachranuje a je kludny ked uz nevladzem ho drzat pri prsu. Ale najlepsie spat vydrzi iba pri tom umelom mlieku.
Prosim nejake normalne rady. Som zufala viete prvorodicka a som rada ze sme sa naucili aspon prisat k cecku a najst spravnu polohu.

natalia2007
10. aug 2024

Ako by som o sebe citala...Snazit sa rozkojit bolo pre mna velmi velmi stresujuce, bola som nervozna, neuveritelne unavena, zufala... Presli sme na umele mlieko a vsetko bolo vyriesene, strasna ulava.

petka5656
10. aug 2024

My sme si na mlieko počkali vyše týždňa, dovtedy na umelom a prikladať a prikladať. Bolo to na nervy, ale potom sa to pustilo. Mala sa nevedela poriadne prisat, takze aj odsavacka mala čo robiť. Ja som mala avent elektrickú obojstrannú a ta bola perfektná.
A teda veľa som pila, aj hroznovu stavu a homeopatické guličky pod jazyk - neviem či pomohli, ale mlieko sa pustilo 😀

bababibi
10. aug 2024

A si si ista ze ked je na prsníku ze pije? Vidíš ze prehlta? Je dobre prisaty? Si dobre uložená ty ked kojis? Davas mu tak pit, ako casto len pýta?

bababibi
10. aug 2024

S bradavkami to nema nic spoločne, dieta sa neprisava na bradavku ale celý dvorec, pričom nos nema byt zaryty, iba brada a nesmie byt vidno kutik úst.

ina2405
10. aug 2024

Mne sa malý super prisal, ale vytvorené mlieko som mala poriadne až keď sme prišli z pôrodnice a ja som si v kľude prikladala dieťa. A poriadne som sa najedla. To je dôležité, polievky teplé jesť, čaj pre kojace a pôjde to.
Hlavne stále prikladať, koža na kožu.

a_andrejka4
10. aug 2024

Skontrolovat uzdičku, a vlastne pri oboch detoch sa mi mlieko riadne spustilo az doma na 5-6 den, dovtedy boli prikrmovane UM kedze deti boli riadne hladne, a obaja mali zltacku ( "vylieci" sa najrychlejsie len slnkom, lampou a castym kakanim-cize aj vela papat museli aby bolo co kakat) a vlastne od nervozity a hladu sa mi uz na 3 den odmietli prisavat spravne cize UM by som nebrala za zlo ale ako pomoc. Mliecko sa urcite rozbehne treba si to nastavit v hlave a ono to pojde NAOZAJ 🙂 dojcenske čaje, pripadne aj benedikt a senovku si nasad a hlavne prikladat a prikladat pripadne ked je na tom UM aj odsavat. Tvorba funguje na dopyte a ponuke. Čim viac bude babo cucat tym viac sa bude robit. Držim ti palce a urcite hlavu hore neopustaj sa.