Ahojte,
Som prvorodička.
Uz 3. den som v nemocnici a 2 dni sa snazime riadne uz s malym uz sa aj prisal aj sme si nasli taku svoju techniku spolu ale vobec nemam mlieko a je chudak nervozny. Davam mu prso furt ale len cuca a cuca a nic a uz som zufala. Uz mal 3 krat umele mlieko. Teraz sa snazim odsavackou to rozbehnut ale ani kvapka. Poradite mi co s tym? Sestricka povedala ze mam aj trosku plochsie bradavky ale ze by mali vyjst ked budem casto maleho davat k prsu. Jedna sestricka mi poradila nech skusim aj dudlik ze moze byt aj typ co chce mat furt nieco v ustockach tak ten ma zachranuje a je kludny ked uz nevladzem ho drzat pri prsu. Ale najlepsie spat vydrzi iba pri tom umelom mlieku.
Prosim nejake normalne rady. Som zufala viete prvorodicka a som rada ze sme sa naucili aspon prisat k cecku a najst spravnu polohu.
My sme si na mlieko počkali vyše týždňa, dovtedy na umelom a prikladať a prikladať. Bolo to na nervy, ale potom sa to pustilo. Mala sa nevedela poriadne prisat, takze aj odsavacka mala čo robiť. Ja som mala avent elektrickú obojstrannú a ta bola perfektná.
A teda veľa som pila, aj hroznovu stavu a homeopatické guličky pod jazyk - neviem či pomohli, ale mlieko sa pustilo 😀
A si si ista ze ked je na prsníku ze pije? Vidíš ze prehlta? Je dobre prisaty? Si dobre uložená ty ked kojis? Davas mu tak pit, ako casto len pýta?
S bradavkami to nema nic spoločne, dieta sa neprisava na bradavku ale celý dvorec, pričom nos nema byt zaryty, iba brada a nesmie byt vidno kutik úst.
Mne sa malý super prisal, ale vytvorené mlieko som mala poriadne až keď sme prišli z pôrodnice a ja som si v kľude prikladala dieťa. A poriadne som sa najedla. To je dôležité, polievky teplé jesť, čaj pre kojace a pôjde to.
Hlavne stále prikladať, koža na kožu.
Skontrolovat uzdičku, a vlastne pri oboch detoch sa mi mlieko riadne spustilo az doma na 5-6 den, dovtedy boli prikrmovane UM kedze deti boli riadne hladne, a obaja mali zltacku ( "vylieci" sa najrychlejsie len slnkom, lampou a castym kakanim-cize aj vela papat museli aby bolo co kakat) a vlastne od nervozity a hladu sa mi uz na 3 den odmietli prisavat spravne cize UM by som nebrala za zlo ale ako pomoc. Mliecko sa urcite rozbehne treba si to nastavit v hlave a ono to pojde NAOZAJ 🙂 dojcenske čaje, pripadne aj benedikt a senovku si nasad a hlavne prikladat a prikladat pripadne ked je na tom UM aj odsavat. Tvorba funguje na dopyte a ponuke. Čim viac bude babo cucat tym viac sa bude robit. Držim ti palce a urcite hlavu hore neopustaj sa.
Ako by som o sebe citala...Snazit sa rozkojit bolo pre mna velmi velmi stresujuce, bola som nervozna, neuveritelne unavena, zufala... Presli sme na umele mlieko a vsetko bolo vyriesene, strasna ulava.