ahojte,
potrebovala by som poradit. dojcim uz 1 rok a 2 mesiace, ale momentalne mam problem s 1 prsnikom. Nemam v nom dost mlieka a syncek odtial ani nechce pit. Vzdy sa sam prehodi na druhy prsnik. Chcela by som este dojcit, ale rada by som mala funkcne oba prsniky. Dovodom znizenej tvorby mlieka je asi v mojom pripade, ze mi pokusal bradavku a sa mi to velmi zle hoji, mam ju celu cervenu, supe sa mi z nej koza a vzdy, ked sa ako tak zahoji a skusim ho dat prisat, tak mi ta koza okolo bradavky popraska a zasa ma to boli a stipe. Ale syncek si potiahne mozno len par kvapiek a nechce. Chcem si teda skusit kupit aj odsavacku, rozmyslam nad elektrickou, mam rucnu nuk, ale vobec mi nejde. Chcela by som Avent alebo Medelu, len sa neviem rozhodnut kvoli tomu, ze ktora je setrnejsia k bradavkam. lebo potrebujem odsavat nech nestratim mlieko a znova tvorbu mlieka nastimulujem, ale zaroven potrebujem, aby sa mi zahojila bradavka. dakujem vopred za kazdy tip a pomoc.
A keby si si skusila iba odstriekavat rucne z toho z ktoreho nechce pit, by nepomohlo ?? Ja som mala elektricku odsavacku, prvu krizu sme mali uz ked mal maly 2 tyzdne a bola to hrozna otrava, po cca roku som to vzdala, ale maly si stale pyta, cize stale kojim, aj ked mliecka ma len troska. Tiez taha iba z jedneho prsnika a lezi mi iba pri jednom boku, zvykol si tak.
@laraxy ja som mala pri prvom rozhryznuty. Dávala som si avent masticku stále a odsavala avent elektrickou.. Tu som aj pri druhom používala. Ale keď to naozaj veľmi bolelo tak som si v sprche rukou odstrekovala. Inak druhý syn má 15m a kojím ho z jedného od 5 mesiacov. Jedno mam veľké druhé malé, ale keďže aj prvého syna som kojila od 15m do 2r z toho jedného, tak viem, že sa mi aj to druhe zmenší po dokojeni 😀😀😀😀 akurát teraz to vyzerá dosť odveci.
dakujem, asi najdolezitejsie je pre mna teraz vediet, ze aj s jednym sa to nejako da🙂
tak pozriem aj masticku a uvidime. pekny vianocny cas vsetkym vam
@laraxy ahoj, skusala si sa poradit na www.manila.sk? Tam poradia asi najlepsie 🙂 inak urcite mozes dojcit len z 1 prsnika, tu poranenu bradavku by som zasla ukazat doktorke (mozno koznej na pripadny ster), ci tam nie je kvasinka ked sa ti to nehoji, ak nie je tak mne pomahala na poranene bradavky mast vceli vosk adeps lanae kupis vo velkej lekarni ako zarabanu mast a je to to iste ako mast purelan resp asi aj ten avent a najlacnejsie, alebo ti napise mast doktor, aby sa ti to hlavne vyhojilo. K odsavackam, pri podobnom probleme prve mesiace som pouzivala avent elektricka bola fajn rucna nanic, potom sa pokazila bola stara, kupila som medelu elektricku bola dobra a najsetrnejsia. Ale je to fakt umorne odsavat niekolkokrat denne hoc aj 10 min a najma v noci treba. Najlepsia rada bude spat s dietatom v noci a pocas spanku (aj cez den) mu ponukat prazdny prsnik aby to dieta nastimulovalo, v polospanku by mohlo byt ochotne sa prisat. To ti asi (asi) poradia na mamile. Klobuciky dojcenie len zhorsuju.
ja len k tym odsavackam, mala som obe. medela taha slabsie, ale ja som mala taku bez vankusikov, takze to vo vysledku bolelo viac ako aventacka s vankusikmi. najsetrnejsie bolo pripojit aventacku flasku aj s lievikom a vankusikom na medelu :-/