Ahojte, dcéra 1r chce byť stále na prsníku. Začína mi to byť dosť nepríjemné, že hocikedy príde a vyberie prso. Aj keď ju mám na rukách sa stále načahuje k prsníku. Keď niekde sme a sedí mi na kolenách hneď mi trhá tričko. Kojená je na požiadanie a nechcem prestať kojiť. Aj so mnou spi lebo v noci je každú chvíľu hore. Dosť ma to hnevá lebo príkrmy moc nechce,len stále mlieko. Skúšala som aj um, ale ani sa nenapila. Aj kravské, ale vypila možno pol deci ani to nie. Keď držím, aby sa k prsu nedostala hneď sa začne hnevať.
Mali ste niekto podobný problém?
Ročné dieťa má mať plnohodnotnú stravu pre svoj zdravý vývin. Keď je na požiadanie na prsníku a naleje sa mliekom, samozrejme, že potom nechce inú stravu. Nedám prso počas dňa a hotovo. Pár dní bude plač, jedovanie ale zvykne si. Mlieko rano, večer a inak normálna strava a v noci by som to už tiež redukovala. Veď ani ty nie si otrok.
Práve by si mala prestať pomaly kojiť. Alebo to trošku stiahnuť pridať jej aj iné ako normálna strava. Lebo sa z toho za chvíľu zblázniš...
Neviem čím to je nejaké 3 mesiace do zadu jedla normálne 3 chody denne a potom akoby uťal. Ešte aj chlap, že veď jej daj papkat lebo je hladná 😠 zajtra má rok takže jej dávam posledný deň, a v utorok pekne idem nato
Mane to iste v obdobi ked ide novy zub 😂 tak do 2r planujem kojit 🙂 dalsich 18 rokov nas budu hnevat ,hoc inak 😂
Bohuzial toto sa tu opakuje nonstop. Pokial žienky nepochopia, ze kojiť sa neda večne, ine to ani nebude. Kedysi sa deti kojili 6 mesiacov a dost lebo matky isli do prace. A neviem, ci vznikali takéto závislosti na prsnikoch, odmietanie jedla, pitia a čohokoľvek. Materské mlieko nie je všeliek a mamicky to same sebe zbytocne komplikujú. Ročne dieta ma uz vela rozumu a zbaviť ho takejto závislosti je velmi ťažké. Ako ti tu baby radia, pokial sa nechceš zblázniť tak pomalicky odstavuj. Mlieko nie je náhrada stravy.
@vendulka80 no je to o tom istom ako decko s cumlom ked ma viac ako rok ,nemyslis? 😂😂😂 Tak nesud ak si nezazila alebo tvoje dieta malo cumel starsie ako rok
@vendulka80 a kedysi boli deti na latkovkach a nie pamperskach a v roku boli plne odplienkovane 😂 takze neporovnavaj 🙂 neda sa to
Jednoduchá vec...ako si si naučila tak máš.....odnauc a vybavené.
@lucinkab a nebolo to lepsie? Dnes idu deti do skolky s plienkami a v prezliekarni nalepené mame na prsníku. O tom, ze ovocie a zeleninu “neľúbia” lebo ved kojime. Nikdy nepochopim, k comu je toto dobre. No ako si kto deti naučí tak ma. Ja som si svoje naucila. Preto nechapem, ze sa tu opakujú dookola tie iste témy a pritom riešenie je uplne jednoduché. Len to by mamicky nemohli mat vacsi pôžitok z kojenia ako deti úžitok.
@vendulka80 no bolo,ja som obe odlatkovala, miluju ovocie a zeleninu, od roka plienky nemaju 🙂 takze tak....Ale ani dudel nikdy nemali a tiez obe ci koholiky ale co uz..mne to nevadi
Nie je to problém, je to prirodzené. Zažila som to pri každom a viem aký je to pocit, keď si nemôžeš kľudne sadnúť a nemáš na sebe hneď "upíra" 😁 Ked som chodievala do školy (VŠ) a prišla som domov, dcérka mala už vyše roka, to som si ani nestihla sadnúť. Vošla som a ona hneď na ruky a už vyťahovala tričko. Pripadala som si ako pojazdná cisterna 🙈 Jednoducho to opatrne, s láskou eliminuj. Vytváraj čo najmenej príležitosti aby mala príležitosť. Urob si nejakú pravidelnosť a postupne to odsúvaj. Dieťa už rozumie slovu počkaj. Choďte často von, ak sa dá vzdiaľ sa a nech ju príkrmom nakŕmi niekto iný. Ono to mlieko je pre ne jednoducho príťažlivejšie. Dojčené deti bývajú v jedle prieberčivé, ale postupne sa to dá výchovou upraviť 😉
Umelé ani kravské jej nedávaj.Je už dosť veľká a bude vymýšľať čoraz viac.Skoda, že si nevytrvala v tých prikrmoch to je chyba.Jej je pohodlnejšie sa napiť ako prežuvať prikrm.ja som kojila veľmi dlho, ale od 7 m mal prikrmy a po každom ešte dostal mlieko.Ked ju necháš vytrucovat bude plakať a aj tak do nej príjem nedostaneš.Treba nenásilne začať s prikrmami
Ono kvôli niečomu to prso asi potrebuje... Ja viem, že je to náročné. Mám doma 15 mesačného prisavnika a každý deň je iný.. Bolo obdobie, že sa kojil iba 2x denne, iba na spánok... Ale prišiel 13. mesiac a 3 týždne hnačkoval a potom začali naraz 4 stoličky... Zas sa rozkojil a bol na prse nonstop, ale nemusela som riešiť či dosť pije alebo je, tam mal všetko. Skús jesť naraz a navzájom sa kŕmiť, u nás to tak funguje. Papá rád, do jedla ho nenútim. Raz zje viac inokedy menej, nič mu nechýba... Skús si prečítať knihu Vim co mi chutná (dá sa stiahnuť na ulož.to zdarma). Niekedy treba dať deťom iba čas a veľa trpezlivosti... Nemusí sa všetko riešiť nasilu a podla našich predstáv. Oni sú ešte maličký, my sme tí čo mali ísť príkladom a mať trochu sebazaprenia. Za chvíľku z toho vyrastie. A super knižka je aj od Kataríny Brnakovej 😉. Držím palce.
Stanoviť si pravidlá, keď chceš pokračovať v dojčení. Teda napríklad ráno keď vstane, keď ide na obed spať a keď ide večer spať. v noci začni naťahovať napríklad na tri hodiny (v noci už ide o zvyk, určite v roku nie je hladná). Podľa mňa to je lepšie ako zo dňa na deň seknúť lebo vtedy sa deje problém nie len u dieťaťa že nechápe zrazu ten krok ale aj pre matku ktorá má prsia naliate a hrozí zápal.
Poviem ti ale tak, ja som synovi postupne vynechávala dojčenie, v roku sa sám odstavil, jeden večer proste nechcel. Teraz má rok a pol, je nonstop na mojich rukách, keby som ho ešte aj dojčila tak si hodím slučku. Takto ho síce nosím ale aspoň oblečená 🤷
A ešte som zabudla napísať, Dojčenie nie je kŕmenie, ale vzťah. Keď sú detičky staršie, tak sa kojenim hlavne ukludnuju. A nočné kojenie nie je o hlade, keď dozreje nervová sústava, prespia celú noc...
Ano, nasa takto to po roku zacala.stupnovat. kedze neskor behala aj 15-20x za den a uz ma.z toho boleli bradavky, tak som.si cez den octovala.prsia. ale.to az ked som.jej to musela obmedzit, to mala 20m. Jedine ked dostala.soplik, tak som.jej to spristupnila.opat na požiadanie, ale len na tych par dni. Ona to pochopila, potom uz nepytala, len rano a vecer.
Tiez bola zly papkac a vsetky iné mlieka mi odmietala. Az ked bola ochotna vypiy i ine (nasli sme.takr, co jej vyhovovalo), tak som ju odstavila uplne.
@suezuzu nuz..ja mam.asi stale.nedozretu, lebo sa v noci hocikedy zobudim a musim na wc 🙂
Ale moj spal po 3.m.celu noc, zobudil sa len obcas.. potom mal chvíľu separacnu úzkosť, tak to sa budil trolinku castejsie, ale len som ho presunula k sebe a uz spal.
Dcera bola schopna spat hned aj celu noc, potom sa zrazy zacala budit raz v noci. Po roku uz pekne prespala celu noc. Nase deti spali vzdy lepsie ako my, muz sa budil a nevedel zaspat, teraz zas sice zaspi, ale budi sa i o 4 v noci a uz nevie zaspat, ja zas zvacsa aspon raz, dakedy i viackrat behám na wc.. deti ak sa raz-dvarkat do roka prebudia na cikanie, je vela. Nepocitam obcas nejake tie choroby, to je samostatna kapitola.
Najmudrejšie o kojeni su tie co vobec nekojili alebo len par mesiacov take hlody že zlozvyk a ako si naucila tak mas. V roku treba prestat., nech si take reci hovoria same sebe. A ze matky co koja dlhodobo z toho maju vacsi pozitok ako dieta.🙈to je akoby som ja teraz vravela ze tie co nekojili boli lenive a sebecke strcili um a hotovo. A ta logika ze volakedy sli zeny po 6m
Do prace a to znamena ze dovtedy staci kojit. Ked tisicrocia zeny sli do”prace” na poli decko v šatke kojene 3-5rokov. Zamocke damy šlachticne platili niekolko rokov kojky . Svetova zdravotna .org asi uplne odveci tvrdi ze je dobre kojit dlhodobo nie iba rok a koniec. A ze sa deti same odstavia až 3-4r ze to mà svoj zmysel a benefity to su vse asi vymysli. Odsudzovat kto ako dlho koji je take slovenske. Je to kazdeho osobna vec dokedy chce vie moze kojit. .. skus najprv tie prikrmy nukat medzi mliekom. Vacsinou tie obdobia ked chce byt dietatko prilepene na prse maju svoj dovod. Bud su to zuby alebo bojuje s virusom alebo aj citi separacnu uzkost. Moze byt aj obdobie rastu atd. Nie je to žiadna prefikanost ani vypočitavost zo strany dietata je to jeho prirodzenost cicavca. Ak chces dalej kojit tak len vydrzat ak nie tak mozes to nasilu stopnut tvoj život tvoje dieta tvoja volba.
Ja som si povedala ze k prvemu roku krpca odsravim a on si vtedy zacal pytat ako besny, cize to mame podobne, kamosky mi radili mu proste nedat, ze si zvikne, len treba prezit par noci s revom, ale zatial na to nemam srdce, nechcem ho nechat vyplakat. Vysvetlujem, ze mliecka je malo lebo je uz velky, ze ine deti s ktorymi sa hrava uz mliecko nepapaju atd... ale je tvrdohlavy ako mulica, ma 18 mesiacov. Nastastie sa naucil ze kojim iba doma, cize mimo nas byt si nepyta...
No keď som začala mať taký problém prestala som kojit 🙂 vaše dieťa si z vášho prsníka urobilo dudku, buď ho prestanete kojit na požiadanie a vymedzite mu presný čas a trošku obmedzíte kojenie alebo sa s ňou budete trápiť.