Relaktácia

ahojte mamicku, rozhodla som sa znova stimulovat prsia a pokusit sa pustit laktaciu. velmi tuzim po kojení a je ki strasne smutno. ked som porodila mala som strasne malo mlieka, maly sa mi ani raz neprisal. jedine cez klobucik, potom som dostala zápal prsnikov a mlieko mi pomaly odchadzalo. maly sa mi nikdy neprisal ani raz, bol predcasne narodeny a mal uplne mini ustocka a ja som silnejsia a mam velke prsia ale dost ploche bradavky. pumpujem kazde 2-3 hodky,mám na bradavkach kvapôčky bieleho mliečka takze mozno to nie je uplne stratene no podla mna bez pomocou bábätka sa mi to nerozbehne a aj ked ma 3m nie a nie sa prisať, skusam kazdu polohu, iba reve a reve ani usta si nezavrie aked mu tam strkam
bradavku citim sa uz fakt zle lebo maly strasne odmieta, bojuje. má toto vyznam? skusam hociake polohy ale vobec ani naznak prisatia nevidim iba plac a boj.

viestta
5. nov 2024

Materske mlieko je sice nanahraditelne, ale stoji ti to za to stresovat babatko len preto, ze ty po tom tuzis?

anavixy
5. nov 2024

Hlavne musis dieta prikladat pri prvych znamkach hladu, nie az ked uz place, tak sa ti neprisaje. Ci to ma vyznam tazko povedat, nikomu sa laktacia spusti aj takto neskoro, niekomu nie, niekomu ani sko - ak napr nema zena dostatok mliecnych zliaz. Dalsou moznostou ako podporit tvorbu mm a aj naucit dieta sat z prsnika je dokrmovat cez cievku na prsniku. Osobne by som toto riesila s laktacnou konzultantkou (Institut pre podporu dojcenia, nie mamila, lebo tam sa, s prepacenim, zmagoris). Osobne by som do toho uz nesla, ale to ti moze byt jedno, rob ako to ty citis, no nie na ukor zdraveho rozumu a vasej pohody.

gelifil
5. nov 2024

skus sa spojit s nejakou laktacnou v mieste bydliska..ony chodia aj domov.... https://www.mamila.sk/sk/pre-matky/poradkyne-pr...

nevenka
5. nov 2024

@snazilka_bio_mamka skoda, ze si neostala pri tych klobucikoch a ked, tak odsavani a hoci aj flaskou dokrmit, Lansinoh ma uplne super dudliky. Neprisaje sa Ti ani s klobucikom?
Moji ani predcasne neboli, ale kvoli obrim prsiam to bol vzdy boj, no ja som asi mesiac, 6 tyzdnov davala cez klobucik a snazila som sa potom najprv bez klobucika, ked sa neprisali, tak nic, dala som klobucik a pripadne z flasky dokrm. Po istom case sa mi zacali prisavat coraz castejsie bez klobucika, ked pochopili, ze maju dosiroka otvorit usta a hlavne, ked zosilneli a podrastli. Tak skus pripadne aj takto. S cievkou na prsniku sa da dokrmovat, ale ked sa Ti neprisaje, tak ako? Ja by som na to potrebovala aspon dalsie 2 pary ruk. Pooblievana som bola, dieta hladne, vadila im ta cievka, co som im to tam pchala este vedla klobucika, no cista magorina.
Ja Ti drzim palce, skus to s klobucikom na zaciatok.