Rady ako ukončiť dojčenie

dubek
20. nov 2017

Mam 18 mesačnú dcéru chcela by som ju odstaviť kvôli zdravotným problémom ale ona je závislá na prsníku cez deň aj v noci keď jej nechcem dat začne strašne plakať nikto nieje schopný ju utíšiť

evkars
20. nov 2017

Ja som si natrela bradavky cesnakom v oleji, odvtedy uz nechcel, no musis byt napevno rozhodnuta ze s tym chces skoncit, prve noci boli tazsie ale cez den uz nepytal, povedala som mu ze sa mliecko pokazilo

pribinak
20. nov 2017

Odist na 2-3 Dni z domu

lulu369
20. nov 2017

Ja som mojich postupne. Najprv som kojenie obmedzila cez deň a postupne úplne odstavila. Najhoršie to znášala najstaršia (tu som kojila 2 roky), po odstavení má dve týždne nechcela, ocinko musel všetko. Syn sa viac menej odstavil sám, keď sa viac hral s prsnikom tak som mu začala obmedzovať a úplne sme odstavili cca 1 - 2 týždne. A najmladšiu som začala kričať od prsníka ako 16 mesačnú a úplne sme s kojenim prestali za týždeň a pol.
Čím mladšie dieťatko, tým sa lepšie končí s kojenim.

jany149
20. nov 2017

Ja som prestala postupne, najprv som prestala denne kojenie a potom ešte dobrých šesť týždňov som kojila v noci keď to šlo takto postupne, bolo to bez plaču, čo sa sama divím, aj môj bol závislý, prestala som teraz v júni keď dovŕšil 2r

babatkoo
20. nov 2017

Ja som 27 mesiacov kojila. Posledny mesiac uz iba vecer. A jedneho dna som mu povedala ze mam na didike bobo. A vzdy ked chcel a chytil mi prso tal som povedala ze ma boli a zacala som fnukat. Trvalo to 3 dni. Ale este 2 tyzdne pocas spanku hrozne plakal a dozadoval sa. Pohladkala som ho a otocila na druhy bok. Skusala som spat v inej izbe ale moja nepritomnost bola pre neho horsia ako nemat prso.

dubek
autor
20. nov 2017

Ženy je to ťažké budem skúšať pomaly nejako aj sa toho bojím aj mi bude toho ľúto :( mam zmiešané pocity🙄

marissenka
20. nov 2017

@dubek ahoj.natri sa s horčicou a hovor,že ťa tam boli.nech si aj lizne..Ukáž to...Takto zakaždým ako pýta...Potom.uz len aukaj a bobubuj😂aj v noci...Namiesto prsa sa pomojkajte.Dve noci budú o hubu...Potom bude ok.ked sa ti nalejú trosku odsaj,odstrekni....Ja som dve takto odstavila,a ďalšim trom kamoskam to tiež zabralo.len treba vydržať...Držím palce😉

dubek
autor
20. nov 2017

@marissenka ďakujem to znie dobre

chrissie_kf
20. nov 2017

@dubek ja som odstavila najprv denne kojenie. Potom chvilu bol prsnik len na. zaspatie a v noci. A po nejakej dobe ako uz cez den nebolo treba to islo uz lahko potom aj vecer. Bolo par neuspesnych pokusov ale netreba sa nechat odradit - nasla som si vlastny sposob dobry pre mna a moje dieta.
Ja som nikam nesla, prave naopak fungovalo tulenie a pusinky , naucil sa ze som s nim a pri nom a ze lasky ma dost aj bez ciciku a bez placu to bolo, ked mal asi 18 mesiacov🙂
Mne velmi odlahlo od toho prsnikovAnia a toto tulenie a maznanie mam ovela ovela radsej 🙂

marissenka
20. nov 2017

@dubek ja som s tým sekla takto naraz,..Podľa mňa je to lepšie,ako raz dať potom zas nie...A v noci ponúkni cistú vodičku,na lyžičke alebo z pohárika..Nie fľašu s cumlom...Neboj ,ona pochopí raz dva...Inak ja mám.tiez veronku😊

dubek
autor
20. nov 2017

Ďakujem za vaše cenné rady žienky, dúfam ze to vyjde akurát ju manžel zaspáva vo vedľajšej izbe ale počujem nejaký plač

rybka80
21. nov 2017

@dubek trochu octu na bradavku, daj jej prsnik, sama sa odtiahne koli zlej chuti..

sasenka1307
11. apr 2018

@jany149 a cez den ste mu davali este nejake umele mlieko? Momentalne to mam rovnako s dcerkou len neviem, ze kolko toho mlieka este 9 mesacna potrebuje ked uz papa tuhu stravu. Dakujem za odpoved

dubek
autor
11. apr 2018

Aj ja pridám príspevok mala je už dva týždne bez cici proste ži dňa na deň som povedala au že ma to boli samozrejme pýta až dodnes aj so ich chytá a smeje sa ale ja jej vždy poviem ze boli auu 🙂 😂 a cez deň si zvykla že si ku mne ľahne ja jej spievam a ona zaspí akoby sa stal zázrak a tak som sa bála

siska53
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jany149
12. apr 2018

@sasenka1307 nie už umelé som nedávala, dávala som už klasické krabicove lebo keď som prestala dávať cez deň tak už mal mesiac pred 2 narod,...ak má vaša 9mes tam by som dávala ale značku neporadim moc sa v tom nevyznám, želám veľa zdaru nech všetko ok prebehne

jany149
13. apr 2018

@dubek super, že sa to podarilo..
.